CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Waits

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Isolering
« skrivet: juni 27, 2006, 21:17:03:03  »
Hej!

Att döma av engagemang och uthållighet är det här rätt ställe att fråga om poolisolering! De rekommendationer jag fått är att padda 5 mm 0-2 stenmjöl i botten, alltså ingen isolering. Min slutsatsen av det som skrivits här är att om man ska isolera så ska man använda en tät, falsad platta i botten. Lägger man då isoleringen på paddat stenmjöl, eller? Hur gör man sen med poolsidorna? Är det pordrän som gäller där?

Slutligen, vilken energibesparing kan man räkna med om man isolerar både botten och sidor jämfört med en helt oisolerad lösning? (Dvs: Är det värt det?)

/Waits

2
Uppvärmning / SV: Tips om bergvärme.
« skrivet: juni 27, 2006, 21:04:57:57  »
Hej poolxprtr!

Ska precis sätta igång ett projekt där jag gärna vill nyttja vår bergvärmepump (IVT E11) för uppvärmning tillsammans med en vvx för poolen. Hur fixar jag kopplingen mellan BVP och vvx? Går det att nyttja BVP till både pool och husvärmning under vår och höst? Måste man ha en separat cirkulationspump ut till poolens pumprum?

Tacksam för svar från någon som använder sin BVP för poolvärmning!

/Waits

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag