VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ingvar

Sidor: 1 [2] 3 ... 35
11
Pooltäckningar / SV: Frågor ang täckning av utomhus spabad
« skrivet: november 26, 2021, 12:12:33:33  »
Jaha, men när ni ska använda badet under vintern så blir det ju mer krångligt att hantera både pressening och lock. Jag vet ingen som gör på det sättet, och förstår inte heller vad det skulle syfta till. Möjligen kanske det kan förlänga livslängden på locket något - eller så kanske det skapar andra problem som i stället förkortar livslängden (vilket jag antar att du är inne på med din fråga?). Att det hamnar snö runt om på utsidan förväntar jag mig att SPA-bad ska klara av som är avsedda att kunna användas i Norden-klimat.

12
Pooltäckningar / SV: Frågor ang täckning av utomhus spabad
« skrivet: november 25, 2021, 09:02:59:59  »
Vad är det för slags SPA-bad du har? Om det är en uppblåsbar variant, så är det nog bättre att du tömmer det på luft och tar in det, och att det där inte är minusgrader.
Om du har det avstängt utomhus över vintern, så är det delarna i cirkulationssystemet, munstycken m.m. som du i första hand måste säkerställa att det inte finns kvar någon fukt i som kan leda till frysskador.
Isoleringen i locket behöver vara torr, och om ytskiktet på locket är skadat och släpper igenom vatten, så bör det åtgärdas.

13
Teknik / SV: Knas att sätta klorstationen på inloppet till luftvärmepumpen ?
« skrivet: oktober 27, 2021, 14:10:55:55  »
Ja by-pass vill man förstås ha till värmepumpen så att den fungerar optimalt.
Jag har ingen klorstation, utan saltklorinator, men effekten blir densamma, dvs starkt klorerat vatten som kommer ut från den.
Sandfiltret behöver sitta innan värmepumpen, så man inte får in skräp som kan ställa till med problem.

14
Teknik / SV: Knas att sätta klorstationen på inloppet till luftvärmepumpen ?
« skrivet: oktober 27, 2021, 09:48:11:11  »
Detta är en avvägning man får göra, då båda alternativen har sina nackdelar. Jag ser det som en stor nackdel med att ha en mer komplicerad rördragning som från poolen först går in i det värmeisolerade rummet, därefter ut till värmepumpen och sedan in i det värmeisolerande rummet på nytt en andra gång för att passera klorstationen och sedan ut igen till poolen. Alternativet är att sätta värmepumpen sist och leda starkt klorerat vatten genom den, vilken kan slita på metalldelar. Jag har själv gjort på detta sätt, då jag har en titanvärmeväxlare i värmepumpen som jag tycker ska kunna tåla detta, och det har ju fungerat bra för mig hittills i 14 år, men jag har dock inte poolen igång under vintern.

15
Markpooler. / SV: Vinterstänga jetswim
« skrivet: september 09, 2021, 15:56:46:46  »
Det blir enormt mycket vatten som ska tömmas ut om man ska gå ned i nivå under jetswim-munstyckets in-/utlopp. Det har jag aldrig gjort och kommer inte göra. Det har fungerat bra ändå. Jag sätter i en frostvakt vid pumpen, som ser till att hålla pluss-grader i hela utrymmet. Det viktiga är att det inte bildas is i ventiler och i pumpen.

16
Uppvärmning / SV: Vilken poolvärmepump ska jag välja?
« skrivet: juni 05, 2019, 12:09:35:35  »
Om målsättningen är att du ska kunna använda poolen under delar av våren och hösten, så bör du inte enbart välja efter antal kW, utan kolla upp den nedre temperaturgränsen som pumpen klarar ge värme från. Det är vid dessa tider på året man behöver pumpen som mest. Det finns pumpar som ger bra värmetillskott även vid minusgrader.

17
Uppvärmning / SV: Styrning till Solfångare + Värmepump
« skrivet: januari 29, 2019, 12:29:28:28  »
Parallellt skulle jag föredra. Du får bättre verkningsgrad då kallt vatten dras in till bägge uppvärmningssystemen. Om du kopplar i serie så är vattnet redan uppvärmt något när det ska in till det andra systemet i kedjan, och där blir verkningsgraden därför sämre. Flödet till solfångarna behöver också kunna stängas av helt då solen inte ger något värmetillskott (ska skötas av motorventilen), annars fungerar solfångarna som en kylfläns till poolen.

18
Markpooler. / SV: Utformning av poolområde
« skrivet: januari 03, 2019, 10:29:31:31  »
Det finns poolpaket från Folkpool med djupdel. Tidigare erbjöd även Miamipool detta, men jag vet inte om de fortfarande gör det. I båda fallen handlar det om en djupdel på ca 235cm.  Vidare så kommer sidorna att vara sluttande, så om du bara har fyra meters bredd på poolen, så blir det endast en smal remsa i mitten som får det fulla djupet, och om poolen endast är åtta meter lång, så blir det bara ca 2 meter till grunddelen, eftersom djupdelen måste  ha en viss längd för att man ska kunna dyka. Så därmed är minst tio meters längd att rekommendera  för att få en rimligt stor grunddel där man kan stå på botten.

För min del trivs jag bra med att ha en djupdel, men är lite tveksam till säkerheten med en trampolin. Så det får räcka för mig med att kunna dyka från kanten. Alternativet är annars en gjuten pool, där man kan göra poolen djupare och med raka väggar hela vägen ned till botten.

19
Övriga frågor! / SV: Frostskyddsvärma
« skrivet: september 24, 2018, 09:09:33:33  »
De flesta poolvärmepumpar slår av vid exempelvis fem plusgrader och ger därför ingen värme när det blir kallare. Det finns några fåtal modeller som värmer vid minusgrader, men dessa är rätt mycket dyrare än de vanliga modellerna. Har du kollat upp vid vilken temperaturgräns som din värmepump slår av?

20
Markpooler. / SV: Jetstream I saltvatten
« skrivet: augusti 27, 2018, 12:08:06:06  »
Det finns många Jetstream-armaturer att välja på som är av plast, men dessa är avsedda för rätt klena pumpar.  Jag har en på 2,2KW, som fungerat bra med saltvatten i 10 år,men skulle gärna velat ha åtminstone 3KW för att få lite mer motstånd. Fast då är det rostfritt/brons i armaturen och det är  sämre ihop med saltvatten.

Sidor: 1 [2] 3 ... 35
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag