CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Nahlem

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Hur mycket grader skall man tappa i poolen?
« skrivet: juni 17, 2020, 06:44:00:00  »
Tjena gott folk.

Ny här på forumet och min första tråd blir kanske lite tråkig fråga men har läst från och till om dessa poolvärme pumpar, och kunnat läsa mig till allt från att folk tappar 0.5 c i poolen till mer en så på några dagar. Mitt problem är att den tappar ganska mycket känns det som, det är inget läckage i poolen överhuvudtaget det har jag undersökt, men den tappar grader hela tiden den trots att värmepumpen går, värmepumpen verkar inte riktigt klara att hålla den på 28c som jag har inställt när temperaturen börjar hamna lite under 17c utomhus, är detta normalt eller vad tror ni?

Hur mycket skall man behöva isolera en pool för att den inte skall tappa allt för mycket temperatur bara för att vädret blir lite sämre några dagar. Från i måndags har den gått från 29.2c tills i morse idag när jag postar detta ner till 26.9c på bara några dagar och fortsätter tappa. Det känns som väldigt mycket grader den tappar per dygn. Trots isolerad pool och överdrag. Skall man verkligen behöva ha bubbelplast också på den hela tiden + överdraget för att tappa mindre C per dygn trots sommar temperaturer ute. Detta är vårat tredje år med poolen men första gången jag upplever att värmepumpen inte orkar hålla temperaturen längre.

Jag har en Värmepump av modellen Q20 från G&J, Den står tyvärr i norr riktning då det blev det naturliga ställen när vi byggde vårat hus jag och min sambo. Poolen är av markpool 8x4 meter och den har ett överdrag som jag använder varje dag så den står inte öppen helt enkelt. Jag bifogar bild på poolen samt lite värden som visas i appen som jag har om det är något som är fel inställt där så kan ni kika på detta.


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag