Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - fredrikm

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / SV: Pooltak- räkna på ”besparing”
« skrivet: maj 11, 2021, 07:24:42:42  »
Dom där "blåa" kan vara svåra att få med på tåget om man är röd  ;D

Ett pooltak kostar en rejäl slant beroende på storlek såklart, tror det är svårt att kalkylera korrekt innan man vet alla förutsättningar tex (hur lång badsäsong vill man ha , hur stor pool, pooltyp etc)
Vårt tak gick på över 1/3 del av vad hela poolbygget kosta (ca 90 000) och dom säger att taket bör hålla minst 15-20 år.
Med andra ord skulle vi behöva spara in ca 5000 kr om året i värmekostnad och kemikalier / tid för städning (vad tar din man i timkostnad?)

Så visst kalkylen är inte helt orimlig om man ska slå ut det på väldigt många år, samtidigt som ett vanligt poolskydd också kostar ett par tusenlappar (som säkerligen inte håller lika länge + vinterplåtar

Jag är helnöjd med valet av att köpa ett pooltak, det enda negativa är att jag personligen tycker dom flesta taken är fula och det är snyggare med andra lösningar.
Men ur praktiskt perspektiv är det kanon om man har barn med säkerhet och att poolen i princip alltid är ren (dammsuger max 2 ggr per år).
Badar ofta sent på kvällarna under taket och det blir som att gå ner i en spaanläggning.

2
Teknik / SV: Läckande bygel minimaster - mitt fel enligt poolkungen
« skrivet: maj 04, 2021, 08:54:49:49  »
Hej

Jag har också haft samma problem runt just byglarna / doseringsslangarna. Smådroppat lite under ett par år vilket gör att det rostat lite på skruvarna , har inte direkt brytt mig så mycket utan filat bort det mesta och kört på rostskyddsmassa på. Tror definitivt inte på förklaringen med aggressivt vatten för jag har också precis som du, kalibrerat och kontrollerat att värderna är korrekta.

Har du din minimaster utomhus?
Grannen har precis samma utrustning men inne i isolerat utryme. Han använder alltid mitt vatten och kalibrerar mot så vi har precis samma värden = ingen rost trots lite droppande här o var.

I år tog jag tog tag i problemet för att lösa de små dropparna. Skruvade av hela kopplingen igen, på med ny gängtejp x2 istället samt lite silikonfett = inte en droppe längre.

Vad gäller pahlens generella kvalité etc har jag också lite mer att önska. Är faktiskt inte jätteimpad för så pass "dyra" produkter överlag.

3
Markpooler. / SV: Thermopool bocka b-järn vs borra efteråt + stämpning
« skrivet: mars 02, 2021, 07:49:05:05  »
Borra med lite större borr än självajärnet. I med ankarmassa i hålet , ner med järnet och den sitter som berget efter ett par minuter.

Enklare att gjuta plattan och få den 100 utan att det sticker upp massa järn överallt. Likaså enklare att mäta och få allt på rätt pats.
Är inte ett dugg orolig att konstruktionen skulle vara sämre på något vis med det tillvägagångssättet.

4
Monterade min pappas liner är det var 10-14 grader i luften molnigt. Var i princip omöjligt att få den perfekt

Min egna liner monterades under pooltak i typ 30+ , var som rena barnleken jämfört.
Jag lät även linern ligga under taket ett par timmar så den blev lättarbetad.

Nu ställer såklart din kantsten till lite problem, men borde du inte kunna få in en 45x45 regel stående som du kan pressa med en längre regel mellan?
Alltså en 30 cm 45 x 45 i varje hörn. Sedan en längre som är kanske 20 cm kortare än poolens bredd.
Ta en snabbtvin som går att vända så den pressar utåt (biltemas använde jag mig av)
Då lyckades jag pressa ut linern i hörnan och hade sedan kvar 45x45 tills jag fyllt vatten ända upp.
3 av 4 hörn blev helt perfekta

5
Vatten och kemi / SV: Digital mätare
« skrivet: februari 12, 2020, 10:27:30:30  »
Hej,
Mitt resonemang är att ha koll på vattnet. Med bra mätutrustning får du det. Har själv den senaste du beskrev (Pool Lab1.0). Kan mäta 12 parametrar och är snäppet vassare än föregående Scuba2. Har tyvärr inte testat den än. Den åker runt bland mina kollegor.

Jag mäter själv mitt vatten minst 1ggr/dag med enkla tabletter för pH och fritt klor. Detta för att ha koll på vattnet. Tanken med pool Lab1.0 är att få bättre mätvärden på ett relativt enkelt sätt. Det finns mycket dyrare test-set som är marginellt bättre.
Vilket betyder mycket för pengarna.

Jag tror du gjort ett bra val angående desinfektion.
Roger
Imponerande att du mäter kvaliten en gång per dag!
Kan erkänna att jag var väldigt noggrann i början och kanske mätta 3-4e dag. Nu kanske jag mäter var 3e vecka då man blir lat och förlitar sig på automatiken.
Dock kan jag uppleva att min scuba 2 inte är konsistent i mätningarna. Tycker jag gör enligt instruktion men värderna kan diffa 0.1-0.5 i värsta fall trots jag tar vattnet på samma ställe (genom en tappventil)

6
Vatten och kemi / SV: Minimaster
« skrivet: februari 12, 2020, 10:24:24:24  »

Vad det gäller elektrodernas livslängd (obs dock att vi inte har Minimaster utan ett äldre system, dock med standardelektroder) så verkar talet om att man måste byta varje år som anges i vissa publikationer inte stämma alls. Vi har passerat 12 år utan byte och utan problem med värdena. Nu har vi en inomhuspool, alltså året runt säsong men om det ger längre eller kortare livslängd är svårt att gissa. Det blir ju fler driftstimmar men i gengäld inget vinteruppehåll.
Ok ja jag har också hört att de BORDE klara längre. Självklart säger leverantören när man felanmäler att man bör byta ut elektroderna. Utslaget på flera år så blir kostnaden såklart inte så stor om jag byter var 3e eller 5e år men visst känns det onödigt om dom ändå fungerar till 90%


Ett förtydligande.
Minimastern ligger troligen bra i värdena vid bad. Vilket är syftet. När badfrekvensen minskar kan pH sjunka lite. Vilket inte är ett problem. Så fungerar alla automatiska system. Anledningen är som jag beskrivit tidigare. Vid rent vatten väntar inte systemet i 12h för att justera pH. Men det fria kloret kan vänta i 12h för att sedan sänka pH. Men det handlar max 0,3 pH-enheter. Troligen lägre?
Roger

Så egentligen i vårt fall där pH verkar ligga rätt stabilt så borde man kanske låta pH doseringen bara vara inställd på avläsning och inte dosering? Då jag tolkar dig som att pH kommer förmodligen rätta till sig själv några timmar efter klordosering?
Skulle pH skena totalt enligt minimastern kanske man ska göra en fysisk kontroll av vattnet med sticka/scuba och eventuellt kalibrera om eller då starta syradoseringen temporärt.

7
Vatten och kemi / SV: Minimaster
« skrivet: februari 10, 2020, 14:48:29:29  »
Hej

Jag har faktiskt liknande fenomen med min minimaster.
Jag har haft den 3 säsonger nu och förbrukat ca halva min syradunk.
Har kanske gjort av med 7-8 dunkar klor under motsvarande period.

Vattnet är klart och fint och vi badar i princip dagligen, dock brukar vi inte använda massa solkrämer eller liknande innan vi badar.

Vi har alltid mellan 30-34 grader i poolen (thermopool med pooltak)

Dock märkte jag att slutet på förra säsongen började värderna diffa lite mer så misstänker att jag behöver byta ut mina elektroder till denna säsongen.
Det var främst pH som var lite avvikande trots minimastern visade grönt enligt kalibrerade värdet 7.4.

8
Råkade ut för liknande problem vid installation av min pool  (inloppen), skyller på bristfällig instruktion som hänvisade till en annan sorts packning än den jag fick med  :D

Hur som helst så var mina packningar försedda med självhäftande tejp så jag band ett snöre i ett av hålen för packningarna ifall man skulle slinta och tappa ner packningen bakom linern.
Skar ut hålet vid inloppet och pillade dit packningen, skruvade allt på plats och det blev tätt.

Mysigt att göra detta i 10 grader vattentemp till magen :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd