CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Macp

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Bygger pool - har 1000 frågor
« skrivet: mars 19, 2017, 18:31:08:08  »
Mitt personliga åsikt är att såna trappor är ingen bra idee i små (mindre än 4x8m) pooler för de tar för mycket "real estate". 6,5m minus 1,25m för trapporna blir det för lite pool helt enkelt.

De ser finna ut på storra hotellpool utomlands där man kan "casually walk in the water". Dessutom är det där ofta tillräkligt varmt i luften för att kunna sitta man bekvämt på trapporna med fruktig kropp över vattenlinje. Här i Sverige vill man (jag i alla fall...) helst ligga under vattnet för att hålla mig varm.

Självklart snor den lite yta men för våran del där vi har småbarn som badar i den så är den perfekt till att leka på  :). Sen så märker man faktiskt inte så mycket av den när du simmar mot den utan det är egentligen första steget som tar ytan för dom andra stegen så simmar man "över dom". Ångrar verkligen inte att jag byggde den trappan trots storleken men man ska ju bygga efter sitt eget behov O0.

2
Markpooler. / SV: Bygger pool - har 1000 frågor
« skrivet: mars 17, 2017, 15:58:57:57  »
Ang trappa..
Se bif. bild. Vi byggde en längs kortsidan som du hade tänkt och gjorde första steget extra brett för att lätt kunna gå in via sidan av pooltaket. Det räcker nog även med 500mm. Höjden är vi nöjda med! Och det är skönt att sitta där under taket när det regnar  O0.
Det räcker även med 3st steg för man simmar mot kanten och lyfter sig lätt upp.
(Vår pool 6,5x3,5x1,5)

3
Markpooler. / SV: Fråga om Återfyllning av thermopool?
« skrivet: mars 17, 2017, 15:47:17:17  »
Du väljer själv om du vill återfylla eller ej eller delvis och du kan fylla på vatten oberoende av återfyllningen bara betongen har härdat.
Vi fyllde bara runt ena sidan eftersom vi hade en dagvatten ledning längs den sidan och ville ju inte att den skulle frysa under vintern.
Sen har vi trädäck runtom som döljer allt  :).

4
Markpooler. / SV: Lamellskydd eller pooltak i mellankvalitet
« skrivet: mars 04, 2017, 15:34:10:10  »
Vi har väldigt dåligt med plats där vår pool ska byggas, speciellt på längden. Ett pooltak vore jättebra tycker vi men det känns osäkert om vi får plats med det. Hur mycket extra längd behövs om vi satsar på en pool mellan 5,5 - 6 meter?
Vi har en pool på 6,5x3,5 (ville ha 8x4 men fick inte plats pga taket). Till den har vi lagt till en yta på ca 3m för för att kunna gå runt poolen och dammsuga när taket är borta. Visst kan man göra ytan kortare men då får man stå ut med flytta på taket fram och tillbaks när man gör rent men det behövs ju inte så ofta när man har tak.  O0

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag