VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Telekiter

Sidor: [1] 2 ... 60
1
SpaForum / SV: Spa-lock
« skrivet: oktober 30, 2023, 08:30:05:05  »
Det borde inte droppa från locket.
Locket är ju varmare än rummet när du öppnar upp.
(Kondens får man på kalla ytor)

Är inte ditt spalock blött på undersidan när du öppnar locket?

/Urban.

2
SpaForum / SV: Styrenhet viskan Björkö
« skrivet: juni 20, 2023, 08:14:22:22  »
Hej. Jag tror nog att det bästa är att kontakta Viskan och frågat om problemet.

/Urban.

3
Vatten och kemi / SV: Filter bollar
« skrivet: maj 24, 2023, 10:16:53:53  »
I ena hörnet sitter utloppet med ett grovfilter som tar fast leksaker och sånt, under det sitter ett pappers/tygfilter faststoppat rätt långt ned i ett "hål" som är runt 30 cm i diameter, pappfiltret är kanske 18 cm, så det skulle rymmas bollar både runt filtret och ovanför, under "grovsilen" så de inte kan åka ut i spabadet.

Ahaaa...den konstruktionen. Den lär ju passa utmärkt för syftet. På mitt bad skulle det nog behövas 10 kartonger, typ, med filterbollar för att fylla utrymmet runt filtren (två filter på mitt bad)  ??? ::)

/Urban.

4
Vatten och kemi / SV: Filter bollar
« skrivet: maj 22, 2023, 10:35:36:36  »
Det där skall jag prova köpa till mitt SPA-bad och proppa fullt runt pappersfiltret, det borde göra att reningen blir mycket bättre, och det är dessutom väldigt enkelt att ta upp och tvätta filerbollarna om/när man anser det nödvändigt.
Kanske man helt kan ersätta pappersfiltret med de där bollarna?

I ett poolfilter som vårat som vill ha 125 kg sand blir det rätt dyrt att byta filterbollar varje år, så det känns lite si och så tycker jag.

Hur menar du "proppa fullt runt pappersfiltret..."? Hur sitter ditt/dina filter monterade i spabadet?

/Urban.

5
Vatten och kemi / SV: Köpa saltklorinator
« skrivet: april 19, 2023, 09:54:20:20  »
Bara för info så har jag en saltklorinator till salu som jag hade i spabadet i 1 år. Eftersom det är så liten volym i spabadet så har cellen bara gått ca 6 min/dygn(!!) för att hålla rätt klorhalt så den är i stort sett oanvänd. Den finns på "köp&sälj-"-sidan. Den klarar pooler upp till 45 kbm.

/Urban.

6
SpaForum / SV: Byta ozongenerator Camargue Zion (Rimini)
« skrivet: april 18, 2023, 12:51:26:26  »
Min rekommendation är att strunta i det. Min kombinerade ozon/UV-lampa gick sönder för 2 år sedan och jag märker ingen skillnad alls på keminförbrukningen, vilket är det som händer om ozon och UV går sönder. Dvs keminförbrukningen bör öka om dessa är trasiga. Vattnet kommer att fortsätta va jättebra om du sköter kemihanteringen på rätt sätt, vilket man ju ska göra även om man har fungerande ozon och/eller UV-lampa.

/Urban.

7
SpaForum / SV: Trasig cirkulationspump (tror jag), byta själv?
« skrivet: april 17, 2023, 13:29:34:34  »
Hej. Jag vet tyvärr inte hur kopplingarna ser ut, in till och från, pumpen. Är det samma som värmarnas kopplingar (dvs inget lim utan enbart skruva) så är det ganska enkelt att byta själv, om man är lite händig. De skillnader i prestanda du nämner har ingen som helst betydelse förutom att Balboa-pumpen förbrukar mindre ström, vilket knappast ses som nått negativt :) .

/Urban.

8
Vatten och kemi / SV: Var köpa cell till Hayward saltklorinator?
« skrivet: mars 16, 2023, 10:15:01:01  »
Skulle det strula till det så har jag en hel komplett saltklorinator till salu som gått extremt sparsamt i mitt spabad under ett år. Tänkte bara så du vet. Den finns under "köp&sälj"-sidan också.

/Urban.

9
Vatten och kemi / SV: Vatten utan kärlek
« skrivet: februari 28, 2023, 09:47:15:15  »
Jag håller med Rickard. Jag vet inte vad ditt kommunala vatten kostar (om du har kommunalt vatten) men det brukar inte handla om mer än 50-100 kr (inkl el för uppvärmning) för nytt vatten och då vet du ju att det blir bra och slipper vänta :) .

/Urban.

10
SpaForum / SV: Läcker mitt spabad?
« skrivet: februari 07, 2023, 15:19:38:38  »
"barnen har badat" kan ju annars betyda att en ansenlig mängd lämnat badet i deras lekar, om åldern på ungarna är den rätta...

I vårt spa kan man injicera luft i insprutarna, eller ej.
Om man glömmer dem på efter att man badat så kommer badet när pumparna är på högfart (typ 10 minuter/timme för att röra om och värma upp alla slangar) suga in rätt mycket luft, som måste hitta ut ur badet via locket, är det kallt ute så ser man tydligt hur det ångar runt spabadet i fall som dessa, och man kan också märka att mer vatten "avdunstar" även om man inte använder det.

Det där är nog olika på alla spabad, den där typen av funktioner med luft-injicering i massagemunstyckena, men OM man har det i sitt SPA är det nog bra att ha dem stängda när man inte badar.

Lite märkligt är det att du inte kan notera något läckage, 15 cm i ett SPA-bad är ju ändå en skaplig mängd vatten.

Hur står ert spabad, skulle det vara möjligt att lyfta upp det på ena ändan, trä under en pressening, sänka ned det igen för att sedan lyfta den andra sidan och dra ut presseningen där?
I så fall skulle du ju få svart på vitt om det läcker.
Kanske ide att lyfta SPA:t tömt på vatten så det inte spricker.  <dontkn>

Jag glömmer allt som oftast luftpumpreglagen påslagna när jag badat och kan inte påstå att det märks öht att vattennivån ändras.

Barn som hoppar ur och i badet kan dra med sig vatten ganska mycket vatten, men det känns ändå inte rimligt som svar på den mängd du beskriver.

För några år sedan hade jag läckage och vattennivån sjönk 5 cm på några dygn. Då var det UV/Ozon-enheten som fallerade. När jag öppnade sidan på badet så var det ganska tydligt vart läckaget var för enheten sitter öppet och tydligt. Däremot fanns inga direkta tecken på vattenansamling på botten (under badet) av badet. Det var bara lite fuktigt/blött precis där det droppade ner på botten.

/Urban.

Sidor: [1] 2 ... 60
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan