VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Inomhuspool i nytt hus. Erfarenheter.  (läst 3830 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad BigGitt

Inomhuspool i nytt hus. Erfarenheter.
« skrivet: juli 05, 2012, 10:18:58:58 »
Undrar om det går att bygga in en pool i ett nytt hus?
Vad bör man tänka på?
Hur stor måste den vara för att en person ska kunna träna i denna?

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Inomhuspool i nytt hus. Erfarenheter.
« Svar #1 skrivet: juli 05, 2012, 13:40:57:57 »
Allt hänger ju på hur huset är byggt och om man har plats nedåt så att säga utan att behöva spränga. Vår inomhuspool är ca 8 x 4 mm och det klarar vi bra att även motionera i. Men med vissa hjälpmedel, typ motsrömspump eller sele (så att du simmar men ingenstans kommer...) så går det att klara sig med mindre mått. Vi har bekanta som byggde en 4 x 2 m pool och som har just en konstruktion med sele + wire för att kunna motionera i den. Men det är stor skillnad på hur mycket man får ut av t.ex. 8 x 4 jämfört med 4 x 2. Risk finns nog att man ångrar sig efteråt om man bygger alltför litet. Jag skulle nog själv rekommendera 6 x 3 som minimimått.

Utloggad BigGitt

SV: Inomhuspool i nytt hus. Erfarenheter.
« Svar #2 skrivet: juli 05, 2012, 16:11:06:06 »
6*3m? Ok.
Hur mycket plats bör man ha runt om?
Har ni avfuktaren på dygnet runt?
Och hur värmer ni vattnet?

Utloggad Erica

SV: Inomhuspool i nytt hus. Erfarenheter.
« Svar #3 skrivet: juli 05, 2012, 20:45:58:58 »
Vi har riktigt gott om plats på en sida, tillräckligt för att t.ex. äta middag eller ha fest med ganska mycket folk. På en sida har vi bara lite lagom så att man klarar dammsugning och liknande. Vår pool är som sagt 8x4 m, men poolrummet är på ca 100 m2.

Vi täcker över poolen när det inte badas. Avfuktarna körs under bad plus en eller ett par timmar efteråt, beroende på hur mycket det badats. Handlar det om barnkalas eller större fest blir det något annat, då körs ventilationen på högfart också och blir det väldigt fuktigt slår vi på en extra utsugsfläkt. Hittills har vi aldrig haft några problem med att hålla nere fukten ens vid de blötaste barnkalas med mycket skvättande. Vi har sagt att fukthalten aldrig skall överstiga 85 % i den del av poolrummet som inte är alldeles intill vattnet. Hittills har vi aldrig kommit över detta. Tänk på att ordna ordentligt med golvbrunnar dock, så att utskvätt vatten inte blir liggandes kvar eller fördelar sig ut över rummet.

Vi har minimerat uppvärmningsbehovet genom att isolera hela poolen med tjockt med frigolit. Sedan håller vi poolrummet ganska varmt med en luft-luft v-p. Den energi som därutöver behövs kan vi antingen föra till via själva husets v-p (luft-vatten) eller vid behov av snabb uppvärmning via el.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan