Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - tholun

Sidor: [1]
1
Hej

Ventilen (Ställdon) som skall öppna och stänga ledningen till solfångarna har nog kärvat ihop. Det verkar som syrenheten funkar bra, den slår av och på med temperaturen men ventilen står alltid öppen så vattnet cirkulerar på taket i ur och skur.... Är det någon som vet om man kan få tag på en ny styrventil till detta äldre system eller om man måste köpa nytt? I så fall förslag på nytt. Se bifogade bilder på styrehet och ställdon. Tacksam för tips!

2
Markpooler. / Läckage i murad kaklad pool - hur bäst åtgärda?
« skrivet: april 18, 2016, 16:57:58:58  »
Hej

Ny till detta forum (så ursäkta om inlägget hamnat fel). Har en 13 år gammal kaklad murad pool med yttre trappa på 5*10 meter i skåne. Den tappar ungefär 1 cm vatten per dygn (ca 500L) och vi har trycktestat alla rör, lampor etc. Det sjunker ca 20 cm under skimmer och sedan slutar det läcka. Vi hittar inga sprickor i kaklet som indikerar spricka i tätskitet bakom. Ska ge mig på med att droppa karamell färg för att se om det kan ge något. Poolen är mkt gedigen och mångdubbelt armerad och byggd med ett rejält tätskiky i vattentät betong. Jag är orolig för att något av följande har hänt. Antingen att några plattläggare trots vår uppmaning att inte padda intill poolen ändå gjort det eller att isen för att par vintrar sedan på något sätt skadat tätskiktet bakom (förre ägaren körde circulation på vintrarna men jag struntade i det på inrådan av vår poolfirma). Men som sagt det syns inga sprickor. Så vi börjar fundera på att "göra om" poolen för att komma runt problemet. Vi har kollat på mosaic med epoxy som kostar en förmögenhet... (1500kr m2) dvs 150 000kr + moms för hela poolen. Vi gillar idén för det blir ett nytt tästskikt av epoxyn men inte kostnaden. Vi vill inte ha liner. Nuvarande kakel finns att köpa/komplettera med om det ev går att byta kakel ner till strax under läckage linjen? Tacksam för tips på felsökning, åtgärder och prisvärda och estetiskt tilltalande lösningar! 

3
Vi väljer mellan sandstensplattor (gul eller ljusgrå) eller sandfärgad skiffer. Är det någon som har erfarenhet från någon av dessa? Några tips som underlättar valet eller bra bilder på poolmiljöer?

- Tålighet?
- Smuts?
- Att gå på?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag