VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - thomaslakers

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Markpooler. / Liner byte frågor!
« skrivet: juni 23, 2019, 12:52:46:46  »
Hej!
Efter 15år så är det dags att byta liner och har några frågor till er som gjort detta då jag med åren glömt bort en hel del hur vi gjorde.
Vi har en galvad stomme 4*1,5*10 med trappa på gaveln, vad för silikon jag använde runt trappan bland annat då denna skall kunna klara att vara i vatten året om, har ni några tips på transparant silikon som rekomenderas?
stöttor för att säkra att inte väggarna rör sig tänkte jag lägga reglar rakt över kanterna på minst 4 ställen som går ner vid poolkanten ca 10 cm eller om någon annan har några bättre förslag mottages detta tacksamt.
Mvh Thomas

2
Markpooler. / Lim till pool liner?
« skrivet: maj 08, 2017, 08:41:14:14  »
Hej!
Jag har fått en missfärgning på en meter på linern vid vattenlinjen och tänkte sätta på en ny linerbit över detta så det täcker över den biten som är missfärgad, jag har gjort detta på en annan del på linern och använde då små tuber som jag köpte av en pool leverantör i GBG området och det fungerade bra även att limma med under vatten linjen.
Dessa små tuber är ganska dyra och det kommer gå åt några stycken till den stora biten som jag behöver sätta nu och undrar om någon har något tips på om det finns större burkar med lim som ni har använt och var man kan inhandla dessa!
Tack för svar

Mvh Thomas

3
Vatten och kemi / Filterglas bättre än filter sand?
« skrivet: januari 14, 2016, 17:44:45:45  »
Hej!
Jag skall byta ut min sand I år men ser att det finns något som kallas filterglas numera som skall vara bätter enligt pool säljares hemsidor, är det någon som testat detta som kan tala om hur det fungerar?
Normalt köper jag Pahlens 0.6-0.8mm och det har funkat bra, har inte hittat detta märke runt GBG ännu så har någon tips på någon firma som säljer Pahlens sand så tas detta tacksamt emot.
Jag har ett 600 liters filter så det borde gå åt ca 130 kilo.

Mvh Thomas

4
Markpooler. / Köpa nytt poolöverdrag runt Göteborg?
« skrivet: januari 26, 2015, 11:30:21:21  »
Hej!
Jag har frågat detta en gång tidigare och har kontaktat Göteborgs kapelservice flertal gånger dom sista 2 åren men har tröttnat lite då jag inte får riktiga svar av dom utan att dom skall höra av sig men det händer inte tyvärr!
Vet någon om andra bra firmor som kan tillverka ett nytt poolöverdrag till mig 10 meter långt 4 meter brett och skall även ha en flärp till en Roman trappa från Poolestore.
Har även en fråga ang vad ni använder för smörjmedel på cederlisten till kappelet brukar smörja med ett silicon spray i aluminium spåret, men hur gör ni andra?
Tacksam för svar Mvh Thomas

5
Markpooler. / Rost fläckar på Liner?
« skrivet: juni 25, 2013, 12:31:54:54  »
Hej! Jag har börjat få rostfläckar på min liner framförallt i hörnorna men nu har det även börjat komma längs med långsidorna.
Det är däremot inga problem att ta bort dom med en svamp men vad kan det bero på, jag har 7,2 i PH, 1,2 i Cl, och 60 Alkanitet när jag kollade igår.

Tacksam för svar från er som har erfarenhet av detta.

Mvh Thomas

6
Säljes / Helt ny "temperaturlogger"!
« skrivet: oktober 21, 2012, 18:51:14:14  »
Hej!
Säljer en helt ny templogger som köptes in av Rickards firma E-OP Energibutiken för några år sedan men sedan bara har blivit liggande och det kanske finns någon annan som har mer användning av detta än att det ligger i en kartong i källaren.

Allt är helt nytt och har aldrig monterats upp, följande ingår:
1.Templogger med 5st givare och dessa har en kabellängd på 1 meter vardera.
2. 3st Extra tempgivare "vattentålig" kabellängden är på 25meter.
3. 2st Extra tempgivare "standard" kabellängd på 1 meter
4. CD för RT logger installation av mjukvara och hårdvara.

Ny pris var 1692:-
Hoppas att bilden kom med i annonsen:-)

Ni som är seriöst intresserade skicka ett bud.
Mvh Thomas

7
Teknik / Astral el skåp slår av!
« skrivet: juni 13, 2012, 22:05:00:00  »
Hej!
Jag har problem med att mitt el skåp slår ut så fort jag sätter på pool lamporna, jag har hittat en kabel från belysnings relät som var lös och nu vet jag inte var jag skall koppla in den, jag har byt det stora relät innan tiduret på bilden och hoppas verkligen att jag har fått dessa kablar rätt. Försökte att koppla in den lösa kablen på det stora relät men då slog allting ut efter en minut och så är det just nu.
Vore mycket tacksam om någon har tips på var jag skall montera in den svarta kabeln på bilden som hänger löst.
Jag hoppas att bilderna kommer med.
Mvh Thomas

8
Teknik / Telemecanique Relä, Var köpa i Göteborg?
« skrivet: maj 14, 2012, 20:48:44:44  »
Hej!
Jag har fått fel på mitt relä Telemecanique med nr GC2540M5 /25A, jag letar på nätet var jag kan hitta detta runt göteborgs området men verkar bara finnas en firma på Hissingen modern elteknik som har detta till en kostnad av 476kr +moms, är det någon annan som vet om det finns andra ställen som kan tänkas ha ett lägre pris?

Mvh Thomas

9
Vatten och kemi / Centralventil till filter i rätt läge??
« skrivet: maj 10, 2012, 06:44:15:15  »
Hej!
Jag byte sanden i mitt filter och passade på att skruva ner och smörja in centralventilen en 6 vägs Phalens ventil med blå etikett på ovansidan filter 600 liter, tyvärr så monterade jag inte ihop detta samma dag så jag blev lite osäker på om jag nu har monterat det som den skall vara.
Som den står nu så har jag läget "cirkulation" rakt fram där manometern sitter, är det någon som har en bild på hur den skall vara monterad i rätt läge? eller tips på hur jag kan testa.
Jag tänkte starta poolen i helgen men som sagt är lite osäker på om jag har fått denna i rätt läge.

Tacksam för svar Mvh Thomas

10
Pooltäckningar / Behöver nytt poolskydd men vilket?
« skrivet: februari 16, 2012, 18:57:10:10  »
Hej! Det har blivit dags att byta mitt poolskydd som bara är 7 år gammalt men cederlisten har gått sönder ca 30cm i ena änden och jag vet inte hur detta skall kunna lagas.
Skyddet jag har idag är 5x10m + längd för en Roman trappa och av kvaliten tät 440gr.
Jag skulle vara tacksam om att få råd på om ni vet någon som kan laga det gammla i Göteborgs området eller vad för överdrag man bör köpa om man skall byta, alla vill vi spara på värmen så finns det några som är bra på detta tar jag gärna emot dessa tips.
Jag drar på skyddet så det är samma model jag söker även till det nya.

Tacksam för svar.
Mvh Thomas

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag