CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Hagman

Sidor: [1]
1
Hej! Tack för alla tips och råd hittills.

Efter att ha konsulterat med tillverkaren, olika byggnadsherrar så valde vi gräva ner den i nivå med altanen.

Nu är hålet färdigt ca 11.5 x 6,5

Utjämnat ungefär, nu kommer det markdukar

Sen blir det makadam 8-16 som paddas sen isoleringsskivorna xps300.

12 kubik makadam är det räknat på.

Stenmjöl eller sand med matta imellan eller liknande är inte nödvändigt. Dom tjocka isoleringsskivorna gör att det blir perfekt underlag, och rör sig inte.

Det blir dräneringsslang runtom hela, nerdraget i ett hörn där ett 40 cm brett cementrör står med lock för hålla koll på nivåer och i värsta fall kunna pumpa bort vatten.

Nu ska jag ringa beställa makadam till morgondagen sen börjar det hårda arbetet. Det har regnat idag tyvärr så lite tråkigt om lastbilen kör sönder hela gräsmattan, men det går lösa sen.

Mvh Kim





2
Hej kära poolare!¨

Jag var iväg och köpte en 1 år gammal storpool 10.1 x5,5. När vi kom fram till platsen kollade jag och min sambo på varandra, trotts att vi måttat upp, ritat på gräsmattan som är rätt rak och fin, så insåg vi snabbt att detta blir ett jäääääääädra jobb.

Som ny i gruppen vill jag gärna berätta första upplevelsen. Jag ringde, bestämde att komma dagen efter. Vi fick gärna ta staket, trall så mycket vi orkade, suveränt tänkte vi!

Dagarna innan hade vi tänkt beställa en 4.6 rund, 120 djup men det blev aldrig av, av någon anledning, sen hitta jag denna på blocket och blev kär diiirekt!

Jag ringde och hyrde en biltransport, jag hade ju ingen aning om hur stor plats den faktiskt tar, men han sa den får plats på en normal kärra LÄTT, tillsammans plockar vi ner den på 2 timmar. Perfekt så vi va inte där först kl 14.20 något.

Det var då knädjupt i poolen, då stod den snälla sonen på 17 år och öser med en hink, sen är det 3 vanliga vattenslangar som hävert. Jag räkna snappt detta till 15 kubik vatten, vi har lång väg hem och det här går inget bra redan innan.

Han hade hävt vatten några timmar sa han till sambon, så jag sa vi måste göra på något annat sätt. Vi släppte på alla stödben och lyfte "väggen" lite lite samtidigt om vi vek ner liner, det rann på rätt bra, tills halva deras trädgård blev vattenskadad och lossnade från tomten, det blev ett jordskred ca 30 % av poolens botten,  Trallen runt poolen hängde nu i betongplintar, i luften!

Allt höll på skita sig, men jag plockade räls och skruvar, vek in liner och sen nålfiltsmattan, Vi lyckades plocka ner, få plats med allt på kärran och bege oss hem 5 timmar senare.

Nu väl hemma och packat upp allt, inser vi rätt väl att herregud vilket as till pool, jag känner ingen som har i närheten av så stor pool, över 70 kubik vatten är en rätt ansenlig mängd. Och våran plan genom att ta bort lite gräs, lägga plastmatta sen montera poolen försvann rätt snabbt.

Nu har vi accepterat läget och vi fortsätter, vi vill inte gräva ner den helt, då min altan går ut räcker det fint med ca 50 cm djup.

Jag överdriver inte om jag läst hundra trådar ang underarbete, markduk, XPS 200-300 skivor, makadam, sand, stenmjöl, ALLT möjligt! och det finns verkligen ingen regel. Jag pratade med JF själva och dom sa Singel, stenmjöl, padda, 300 XPS skivor, nålfilt sen kör.

Vad är xps skivorna till för? jag är inte intresserad av liten värmeskillnad kontra 60 kvadrat skivor som kostar flera tusen kr.

Enda anledningen jag kan tänka mig är att jag är lite orolig över undre "rälsen" att om man bara gräver ur, öser i sand, paddar rakt, så blir det jobbigt för den rälsen att ligga still, om det börjar sjunka undan och det blir ett dropp på några centimeter går verkligen allt åt helvete för mig, och mina grannar.

Jag vill inte göra onödigt dyrt arbete, utan göra det rätt, smart, och ekonomiskt.

Det kommer en liten grävmaskin nästa vecka så börjar då, därför är jag ute i tid nu och letar info som jag kan säga till han som gräver. Någon skrev singel, stenmjöl, liggunderlag, vadå för liggunderlag, såna man köper på biltema tex? https://www.biltema.se/fritid/friluftsliv-och-camping/liggunderlag/liggunderlag-2000034691

Jag har haft nån 4 meters intex pool för några år sen, annars är jag helt ny här, jag inser att jag inte är den smartaste människan som köpte så stor pool, men har du en rad eller 2 och kan ge lite råd på vägen så betyder det mer än guld för mig.

Stort tack på förhand, Mvh Kim

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag