Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Great

Sidor: [1] 2 3
1
Vatten och kemi / askorbinsyra brun botten?
« skrivet: juni 25, 2023, 23:06:19:19  »
Hej!

Har haft bra vatten nästan jämt förr i tiden.
Men, erkänner att nu sen "dammsugarslangen" gav upp inför uppstarten så har det slarvats lite med bottenstädning, har sedan inte badats superfrekvent, så, ja städ har blivit lidandes.

Införskaffade nu en poolrobot o hoppades på att de skulle bli soprent, men konstaterade det att linern ligger ju i sand så den är ju aningen gropig, så tvärrent blev det ju inte.

Har nu dykt i och provgnussat med en svamp o konstaterar att det sitter ganska bra, nästan lite strävt så att man river sig på det, kan det varan järnutfällning?

stalltips på det?, läste om att slå i askorbinsyra så löser det upp sig, för ska jag gnugga bort det så känns det lättare o byta liner :)




2
Teknik / Poolrobot?
« skrivet: juni 15, 2023, 23:01:53:53  »
Hej!

Nån som har erfarenhet av Swim and funs Scooby poolrobot?

Eller bör man gå på typ Maytronics Dolphin direkt?

ge gärna lite input på vad ni har som funkar och inte funkat

3
Byggtrådar / SV: Ersätta gammal Pool
« skrivet: juni 10, 2023, 23:29:51:51  »
har ni provkört Scooby roboten? står i köptankar o skulle gärna vilja ha ett utlåtande

4
Vatten och kemi / SV: Det gröna vattnet?
« skrivet: juni 26, 2019, 23:34:16:16  »
Jo med det felet i filtret så hade du ju i princip ingen filtrering alls. Självklart går det inte att hålla vattnet rent då. Om man har en manometer på filtret och den fungerar korrekt så bör ett sådant fel synas på att trycket blir mycket lägre än normalt.

Ja, nu i efterhand så kan ja konstatera att trycket ligger ca 2 psi högre än förr efter backspolning

5
Vatten och kemi / SV: Det gröna vattnet?
« skrivet: juni 19, 2019, 08:12:46:46  »
jag antar att du har backspolat ? med grönt vatten måste man backspola ofta! (och fylla med nytt fräsch vatten efteråt)

Har nog hittat felet nu, skulle byta sand i filtret, och när jag tog av 6vägs-ventilen så följde mittröret med upp, hade släppt i botten där dysorna sitter, det satt så långt upp i ventilen så den knappt gick o få ur, samt att kanske bara halva filtret var sand i, ska ju vara 3/4 enligt manualen.


Så jag limmade om mittröret o fyllde med ny sand 3/4.

Så efter 2 dagar nu så ser det klart bättre ut, bottensög igår kväll och räknar/hoppas att ikväll när jag kommer hem så ska de va närapå badbart.

6
Vatten och kemi / Det gröna vattnet?
« skrivet: juni 17, 2019, 09:27:17:17  »
Hej, skrev i tidigare tråd här om högt cya värde.

Har nu bytt 2/3 delar av vattnet, så värdena är bra, men vartnet blev ju grönfärgat när jag slog i det gamla. Jag tycker ju då att det ska sandfiltret kunna ta bort, det bör ju vara gamla algrester typ. Har nu kört sandfiltret 1 vecka, lika grönt.

Försöker hålla ett klorvärde på mellan 5-10 och ph på runt 7-7.2

Cyavärdet ligger på ca 30.

Monterade bort sandfiltret o skulle byta sand. Då följde mittröret med 6vägsventilen upp.
Tog ur allt och limmade om den i bottendysorna.

Så nu ska ju allt funka, kan man kolla funktionen på sandfiltret så man vett att det verkligen går igenom sanden, det är bra tryck i tilloppet på poolen.

Vad mer kan jag kolla, eller ska jag behöva byta allt vatten igen?

7
Vatten och kemi / SV: Problem cya?
« skrivet: juni 15, 2019, 10:55:18:18  »
har nu slagit i 26kubik nytt vatten så det bör kunna vart 10 kubik gammalt vatten kvar.

men så alla värden ligger bra nu, högt klor PH 7,4 men den lila mängd grönt vatten som var kvar, missfärgade ju det nya vattnet, nu har pumpen gått 3 dagar o det är knappt nån märkbar förändring. backspolar jag filtret så kommer det bra mycket grönare vatten nån halvminut sen så blir det åt det renare hållet.

börjar missstänka att sanden kanske gjort sitt, sanden har vart i sen 2015, nån med erfarenhet som kan säga att reningen kan funka mycket bättre med ny sand

8
Vatten och kemi / SV: Klora utan att höja cya
« skrivet: juni 11, 2019, 20:08:44:44  »
Hej.

jag fick såkallad klorblockering förra året vid badsäsongens slut,ca 1 vecka innan, blev grumligt på ca 2 dagar, chockklorade med "fel" klor, blev inte bättre, urläste sedan Cya värdet som jag inte hade en aning om att man skulle ha kol på.
det var tokhögt, körde exakt med det kloret du länkar till, o det blev väldigt bra på ca 2 dagar. Cyavärdet gick ner

9
Vatten och kemi / Problem cya?
« skrivet: juni 11, 2019, 11:52:08:08  »
Hej!

Började strax innan stängning förra året att vattnet blev oklart och grumligt, ja de inte haft koll på vilket klor jag körde, köpte då nitors chockklor,  som inte skulle ha cyabyggande medel i sig, o provade att "bränna" ur, det blev skapligt fint igen.
Tappade ur 7kbm vatten, tillsatte 7 nya kvm i maj, och chockklorade, vattnet var tvärklart efter 2 dygn, grönt från början.

Efter att inte lagt nån större energi så chockklorade jag igen efter ca 2 veckor, vattnet tvärklart, sen missade jag o de kanske gick dryga 2 veckor,  så vattnet hann bli grönt igen,

Och efter det så kan jag absolut inte få det klart igen. Har kollat alla värden o de kan va så att Cya är lite hög, men nu har jag chockklorat 4 ggr o har PH ligger på ca 7.3 o det vägrar ge med sig.

Nu har jag givit upp o ska byta ca 24kbm av totala 36.

Men är det bästa lösningen eller vad hade ni proffs gjort?

10
Ovanmarkspooler / Extra liner innan det blir läckage.
« skrivet: juni 03, 2019, 23:12:47:47  »
Som topic lyder, det läcker inte ännu, men jag skulle vilja lägga på en extra bit liner där stegfötterna träffar botten, ser ju att botten blivit aningen formad efter fötterna o tänker att det så småningom kan bli läckage där, vad är bästa sättet att kunna limma nåt medans man har vatten i????

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag