CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - PoolK

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Bestalla pool fran utlandet?
« skrivet: mars 13, 2009, 16:38:01:01  »

Hej
man kan väl även tänka på detta svenska konsumentskyddet, det är ju värt en del. Fy F o riva upp skiten, o börja om på nytt, endast Tanten skulle kommentera "vad var det jag sa!!!"
Säkert är de svanska säljarna nettopool mfl inporterade varor, men man kan få 35 års garanti, det är bra, man har i varje fall ingen som gapar, vad "vad var det jag sa!!!"
Blask

"Fy F o riva upp skiten, o börja om på nytt" Om du läser det finstilta i garantivillkoren för de flesta firmor så är det ungefär det som du måsta göra.

Detta är direkt citerat från en en firma som erbjuder 30 års garanti på sin poolstomme;

"Säljarens ansvar är begränsat till leverans av ny vara, reparation eller viss återbetalning av köpeskillingen enligt säljarens val. Såvitt inte annat överenskommits svarar köparen för fraktkostnaden till leverantören, demontage av defekt detalj och återuppsättning av utbytt eller reparerad enhet"

Jag kan hålla med Poolaren_per att det vissa av dessa extremt långa garantier ibland kan kännas ganska värdelösa egentligen.

 

2
Övriga frågor! / SV: Plastdunkar i poolen!!!
« skrivet: november 24, 2008, 15:50:43:43  »
Hej

har du vatten i dunken så kommer det vattnet frysa, vilket borde göra att funktionen blir lika med noll om inte motsatt. Det bästa vore kanske glykol eller liknande i sådant fall, med det är ju inte heller så roligt om dunken skulle läcka..

3
Vatten och kemi / SV: Nicosil
« skrivet: oktober 24, 2008, 22:31:08:08  »
Hej igen.
Hörde med en återförsäljare av nicosil idag för att få ytterligare klarhet och visst var det som jag redan misstänkte; det verksamma ämnet i nicosil är PHMB, alltså samma som i baquasil. I Nicotop är det väteperoxid alltså baquachock. Det finns även ett algmedel som heter oxi-algmedel som används ihop med de ovannämda kemikalierna, troligtvis likvärdig med algecid.

Däremot fick jag inget svar på om det är samma koncentration men som ronson beskrev det tidigare så verkar det som att det stämmer ungefärligt.



4
Markpooler. / SV: Olika uppgifter om vinterstängning
« skrivet: oktober 23, 2008, 15:55:04:04  »
Hej.
Vad man har för slang är ganska betydande vad jag har förstått. Av din beskrivning Thomas så låter det som att du har någon typ av PVC-slang, och sådana är tyvärr inte fryssäkra. Den enda slangen jag känner till som är frostsäker som man använder i poolbyggen är sk PEM-slang och den är svart och blå och relativt styv.

5
Vatten och kemi / SV: Nicosil
« skrivet: oktober 21, 2008, 15:36:10:10  »
Hej.
Vad jag vet så tillverkas Nicosil och Nicotop av ett företag som heter Chemoform. Samma företag ligger bakom både ClearPool och Delphin (även Lacoform för Spa-bad).
Hoppas det kan hjälpa er i era efterforskningar 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag