CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - tobbo166

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Pump till intex rampool med el Nino solvärme
« skrivet: maj 24, 2014, 11:20:04:04  »
Hej!

Har en Intex rampool, 3,6 m i diameter, 76 cm höjd. Köpte El Nino solvärme 3,6 mm². Har idag ingen pump, den som följde med pajade så fick pengar tillbaka på garantin. El Nino har aldrig varit inkopplad. Har inte bestämt mig för om el Nino ska vara nära eller långt ifrån poolen. Innan jag bygger in mig i nån lösning vill jag testa mig fram och ha den på lite olika platser, tänkte börja med att lägga den på marken. Man kopplar ihop den med poolen och pumpen med vanlig trädgårdsslang (12 mm) tydligen. Den tål max 0,3 bars tryck står det.

Vad ska jag välja för pump och vad har trädgårdsslangens längd för betydelse? Står att det ska vara 5 m slang i el nino manualen. Varför exakt 5 m? Bör jag välja svart trädgårdsslang?

De pumpar jag tittat på är två varianter, passande denna pool, hos återförsäljaren Toys 'r us:
2065 l/h, original till denna pool, 295 kr.
3750 l/h, 395 kr.

Vilken bör jag välja till de olika scenariona ovan? Är det kanske så att 3750 l/h funkar till det mesta även kort slang och el Nino på marken intill poolen? Blir inte mer än 0,3 bar då?

Hur brant kan El Nino luta?

2
Uppvärmning / Pump och placering av solvärme för Intex rampool
« skrivet: september 15, 2013, 11:54:03:03  »
Hej!

Har en Intex rampool med diametern 3 m. 800 kr på Rusta. Köpte även med poolpump för 400 kr. Har köpt El Nino solfångare 3,6 kvm. Den är anpassad till den här poolen, passar pooler med dubbla ytan.

Nu har jag två problem. Det ena är att pumpen har pajat, jag fick pengarna tillbaka men då säsongen är över fick jag alltså ingen ersättningspump. Kanske lika bra, mitt andra problem är att det bara är soligt halva dagen där poolen står (kan ej flyttas). Funderar därför på att sätta El Nino i vinkel ovanför marken en bit bort. Hört att man kan behöva kraftigare pump då?

Hur långt bort och ovanför kan man sätta El Nino och vad ska jag ha för pump?!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag