CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anakin

Sidor: [1] 2
1
Pooltäckningar / SV: Vilket poolskydd???
« skrivet: mars 26, 2008, 10:01:39:39  »
Hej!

Mailade till de två företag som Fia gav förslag på och som säljer Bieris poolskydd med de svarar inte. De vill tydligen inte sälja något dyrt poolskydd? Kan någon annan tipsa med telefonnr/namn/mail eller dyl. till någon som ni köpt ert rollschuts hos.
Hälsningar Jennie <sol>

2
Pooltäckningar / SV: Vilket poolskydd???
« skrivet: mars 13, 2008, 22:31:45:45  »
Hej!
Läste på tråden om poolskydd och blev mycket nyfiken på Bieri/rollschutz. Kollade på google och såg att man kunde köpa till några metallstag och ha detta skydd även som vintertäckning och då slippa vinterplåtar. Är det någon som har testat det i praktiken?
Vart har ni köpt ert rollschutz poolskydd och vad ligger priset på? Finns det någon återförsäljare i Sverige? :D


Hälsningar Jennie

3
Markpooler. / SV: uppreglingsmått till pool 4x8
« skrivet: mars 13, 2008, 10:38:26:26  »
Hej!
Nu har vi äntligen kommit igång. Grävningen är gjord, fiberduken lagd och första lagret grus är paddat. Allt material har kommit så nu är det bara att komma igång med att bygga stommen. Har tre olika konstruktionsritningar på pool och de säger lite olika om bottenreglarna ska stå på högkant eller ligga plant på botten. Kanske beror det på hur djup gropen blev och färdig poolnivå? Kanske någon på forumet vet det? <hmm>
Jag har försökt få tag i en laser i tre dagar så jag ska kunna börja med poolbotten. Det känns lite frustrerande att se alla grejer men att inte kunna göra något.

Vi kommer att försöka ägna hela påsken åt att hinna bygga så mycket som möjligt. Min man är ledig då och det känns tryggare om man kan hjälpas åt med tänket kring konstruktionen eftersom vi inte gjort det här förut.

Ska försöka lägga ut lite bilder på bygget på forumet om jag klarar det vartefter.
Hälsningar Jennie. <sol>

4
Markpooler. / SV: uppreglingsmått till pool 4x8
« skrivet: januari 22, 2008, 11:12:58:58  »
Hej!
Är det allstå så man ska göra med linern. Jag trodde nog att den skull ligga på botten från början men det är kanske då det kan bli veck på linern. Tack för tipset.
MVH/Jen :)

5
Markpooler. / SV: Markpool 4x8
« skrivet: januari 21, 2008, 20:10:55:55  »
Tack för alla tips om poolstore, vi har tittat på den flera gånger nu och kommer nog att ha användning av den.
Ringde till virkeshandlarn idag för att beställa matrial till stommen. Blev väldigt förvirrad över deras frågor och råd så nu har jag nog backat tillbaka till ruta 1. Vi hade tänkt att använda tryckt plyfa på väggen med cellplast runt och sedan isolera med styroform. På botten hade vi tänkt lägga en isolerande bottenmatta. Ska man bara ha cellplasten mellan plyfan och linern eller ska man ha den på båda sidorna om plyfan? Styroformen ska man väl endast ha som isolering på utsidan? Räcker det med endast isolerande bottenmatta eller ska man ha cellplast även på botten? Beror det på vad man har för botten? Hoppas någon kan svara på detta det är så krångligt.  :-\
MVH/Jen

6
Markpooler. / SV: uppreglingsmått till pool 4x8
« skrivet: januari 21, 2008, 11:33:10:10  »
Hej!
Stort tack för ditt svar! Ska genast kolla upp om det finns sådana exakta mått på vår liner. Om det gör det så förstår jag i alla fall hur stor botten måste vara. Det kanske går att ställa frågan till Pahlens om hur höga väggarna ska vara i förhållande till linern och snap in listen. För just nu vet jag inte ens var man ska fästa snap in listen och hur mycket av linern som ska fästas i listen och inte heller hur den ska fästas.
Tack för alla inlägg det känns som om man börjar få rätsida på en del frågor men jag antar att det under tiden kommer att uppkomma fler frågor.  :)
Forumet är till mycket stor hjälp. Jag tycker verkligen att ni är superduktiga som lyckats bygga så kanonfina pooler helt själva, hoppas att vi också får till det.  <sol>
Förhoppningsvis kommer grävaren denna vecka och sedan ska vi försöka ge oss på att börja bygga. Hoppas att det inte blir ösregn för den här milda vintern vet man ju ingenting om vilket väder det blir. Vi ville bygga under vintern när det skulle vara lite hårdare i backen för att inte förstöra tomten totalt men vi får se hur det blir med det. Det verkar inte bli någon tjäle. :D

Hälsningar till alla på forumet./Jen

7
Markpooler. / SV: Markpool 4x8
« skrivet: januari 19, 2008, 18:58:33:33  »
Hej!

Det var den länken som vi också hade hittat men som jag tyckte var lite svår att förstå alla detaljer i.
Jag förstår inte riktigt det du skrev om metallstagen går det att få tag i sådana via byggföretag alltså? Helst vill jag slippa armera och gjuta jag har inte tillräcklig erfarenhet och kunskap om sådant. Det som är vårt största bekymmer är att veta hur vi ska regla upp poolgolv och väggar för att få ett baddjup på 1.40m och så att det blir korrekt i måtten så att linersättningen blir adekvat utan veck osv. Vi har köpt en snap in list för att fästa linern men som jag har förstått på forumet så har flera haft problem med att fästa linern trots att de har haft en beskrivning från tex foolkpool på hur de ska göra och det är nog det minsta problemet vi har just nu. Vi har tänkt att använda tryckimpregnerat a-klassat virke 2 tum5 men jag vet inte hur bred och lång ramen ska byggas för att det ska passa en liner till en 4x8 m pool classic.

Tack för all hjälp vi får och tack för dina förslag Housedad. MVH Jennie   <hmm>  :)

8
Markpooler. / SV: Markpool 4x8
« skrivet: januari 18, 2008, 18:08:06:06  »
Tack för inlägget men som tur är så har vi inte betalat något utan vi skulle skriva klart alla papper och påbörja inbetalningen första arbetsdagen de kom till oss.
Vad gäller de lokala poolförsäljarna så har vi varit i kontakt med dem men de är inte så intresserade av att hjälpa till när man inte har köpt sin pool av dem vilket jag kan ha förståelse för.

Vi har hittat en länk på nätet där man visar i olika steg hur man själv bygger sin pool men det var så krångligt att förstå. Hoppas att det finns någon via detta poolforum som kan delge sina kunskaper på ett lättförståeligt sätt om hur man reglar botten och sidor till poolen och vilka mått man ska ha. Vi har tänkt att använda oss av plyfa i storleken 150x150 och då vill man att alla mått ska stämma så man inte behöver hålla på att såga i onödan och sedan måste måtten passa så allt stämmer överens med linermåtten så det inte blir knöligt i poolen :( <help>

9
Markpooler. / uppreglingsmått till pool 4x8
« skrivet: januari 18, 2008, 17:21:31:31  »
Hej!
Är det någon som vet med vilka mått botten och väggar ska reglas upp på en pool 4x8m? <help>

Vi har tänkt att försöka bygga vår egen pool. Vi har tänkt att använda reglar 2 tum 5 A-klassat tryckimpreg. virke. Tryckt plyfa inklädd med cellplast samt styroform som isolering. Sandbotten med isolerande botten matta. samt sarg 45x220.
Grävning och dränering har vi lejt bort men bygge och återfyllnad ska vi sköta själva.
Är det någon som kan tipsa om något som vi borde ha eller har missat att ta med? Tacksam för alla inlägg som kan hjälpa oss på vägen till ett lyckat poolbygge.  :)

10
Markpooler. / stålkonsoller och isolering
« skrivet: januari 18, 2008, 16:41:24:24  »
Hej! Har en hel del frågor eftersom vi ska bygga vår pool själva och inte har erfarenhet av detta.
Är det någon som har koll på om de stålkonsoller som man har sett på flera av forumets bilder vid uppreglingen av stommen går att köpa i fackhandel eller om man endast kan köpa dem från poolåterförsäljare i färdiga poolpaket?
Behöver man ha annan isolering än isolerande bottenmatta när man ska ha sandbotten i poolen? :-\

/jen

 

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag