Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Mangan82 skrivet juni 01, 2020, 17:30:49:49

Titel: Poolplacering med sprängbehov + lång mur?
Skrivet av: Mangan82 skrivet juni 01, 2020, 17:30:49:49
Hej alla glada.

Vi står inför ett större arbete på tomten. En stödmur som är ca 40 m lång och kanske 1.5 m hög (varierande). En stor del av vår tomt är helt enkelt en slänt/bergslänt ner till vår granne. Kanske en del av den här tomtutbyggnaden passar som pool? Now or never så att säga. Det kommer bli fasligt dyrt oavsett men kommer gräma mig om jag ändå inte utforskar möjligheten. Sitter dessutom nu i 26 gr gassande sol, inget är så motiverande som det.

Bifogat finner ni en situationsplan med dagens gräsgräns i grönt. Tänkt murdragning i blått +rosa/rött + pool/utespa.

Poolens placering skulle innebära att man behöver "kalva" av lite berg. Poolens längd på ca 7 m samt kanske 1~1.5 m brett. ( 7*4 är inritat) Marken nedanför är ca 2 m under befintlig gräsmatta så det är ju nästan lite djupt av vad jag kan förstå. Gör denna placering att poolen blir omotiverat dyrt? Halva poolen kommer ligga mot berget och andra halvan kommer vara naket. Tänker att thermopool kanske kan lösa det problemet. Hur klär man in den nakna delen? Kanske bara plantera buskar?

Konstigt att placera den vid garaget? Änden av garaget har idag toalett och dusch. Behöver renoveras men blir ju ypperligt pool house. Läget är också så att grannarna störs minst. I garaget står min daikin luft/vattenvärmepump, så uppvärmning tänkte jag lösa med en värmeväxlare. Antinhen värms husets golvvärme eller poolen.

Jag har kontaktat ett par entreprenörer för muren men det e svårt att bli riktigt klok. Murprojektet är riktigt stort och det går att göra gigantiskt eller bara stort. Behöver lite opartisk input helt enkelt :).

Trevlig badsommar/
Magnus