CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - joano051

Sidor: [1] 2 ... 8
1
Uppvärmning / SV: ni som får upp värmen snabbt
« skrivet: maj 07, 2014, 12:34:44:44  »
Jag kan tillägga att nu när det är kallt även på dagen så är det +-0 för oss då VP går ~10h per dygn. Kanske t o m att det sakta blir kallare i poolen

2
Markpooler. / SV: Läcker min pool?
« skrivet: maj 05, 2014, 22:21:47:47  »
Hej! Det låter ju mycket med 320-480 liter på ett dygn, men betänk att det kryper ner mot 0 utetemp grader dvs 26 graders diff på natten. Fast jag har liknande temp och även om jag inte mäter dagligen så skulle det innebära att jag borde tappat 15-20 cm på två veckor... Vilket är mer än skimmerhöjden, och det märks ju :o

Så utan att vara säker gissar jag på läcka om du mätt rätt. Jag kan nog ha tappat 5 cm på ett par veckor, men det är ju inget som säger att inte jag har läckage som bidrar (har lite dropp vid min mineralrening t ex)

Mvh Jocke

3
Uppvärmning / SV: ni som får upp värmen snabbt
« skrivet: maj 04, 2014, 20:00:10:10  »
vad har ni för värmepumpar? Tycker att vår verkar långsam, eller är det för kallt i luften ännu? Har en luftvärmepump av märket Brilix.

Det är ju så mycket som spelar in utöver pumpen som sagt. Jag tror att jag räknade ut att min 9kW VP skulle under optimala förhållande tillföra energi för 1 graders ökning var 6:e timme (48 m3 pool). Vet inte din pumpstorlek men om det är snarlikt så har du ditt max där någonstans.

Till det så påstår jag att solen bidrar med minst lika mycket energi mitt på dagen tack vare pooltaket (enbart baserat på den tid det faktiskt tar för pooltemperaturen att stiga). Bor även i närheten av Lkpg så vi har nog snarlik solvärme (om inte ni har skugga)

Jag kör bara VP ca 10h/dygn (dagtid) och då ger det soliga dagar kanske 3-3.5 grader. Natten tappar jag 2 grader (har inget soltäcke, så mycket avdustning där).

Så med min uppsättning tar det lite tid, tror poolen är uppe i 26-27 grader nu, men det känns helt rimligt men lite snabba överslag

mvh
Jocke

4
Övriga frågor! / SV: Importköp Saltklorinator
« skrivet: september 02, 2013, 20:28:34:34  »
Hej, det är samma spänning men annan kontakt. Du behöver byta kontakt eller skaffa en adapter. Ifall ditt pris var inkl frakt så räkna med 30% i moms och tull. De har andra standard dimensioner på rören. Jag köpte ei och då passade inte hållaren, så säkerställ att de skickar med röradapter till 50mm och inte bara för engelska mått.

5
Vatten och kemi / SV: Kan man använda salttabletter fra Biltema i poolen???
« skrivet: juli 16, 2013, 00:08:51:51  »
Hej, jag hävde i 225kg på en gång, har inte sett att det påverkat linern på något vis. Iofs så spred jag ut dem så de skulle lösa sig fortare. De löses upp fort i en varm pool, tabletterna är borta på någon timme vill jag minnas. Mvh Jocke

6
Vatten och kemi / SV: Ordentliga vattenprov????
« skrivet: juni 26, 2013, 00:08:05:05  »
Hej, hade baquacil tidigare och fick också problem med skum nu och då. Jag tyckte mer det var kopplat till mängden baquacil eller check än någon läcka. Skummet försvann när halten gick ner, det var i alla fall min erfarenhet. Angående seriösa vattenprover, ta kontakt med alcontrol de kan genomföra allt i stort sett, bakteriellt etc. De skickar hem flaskor och fraktväska och har ok pris. Som jag förstår det så riktar de sig mot företag men även privatpersoner kan beställa prover.

Jocke

7
Uppvärmning / SV: Fairland värmepump
« skrivet: juni 25, 2013, 23:45:14:14  »
Jag har en fairland, ingick i poolpaketet. Funkar felfritt än så länge, inne på andra säsongen. Kan tyvärr inte ge mycket guidning då jag inte har erfarenhet av någon annan vp. Kanske att den låter lite mycket, men det är ju bara ett problem om man har den nära.

8
Ovanmarkspooler / SV: hjälp min pool läcker
« skrivet: juni 18, 2013, 12:23:30:30  »
Hej!
Det första jag skulle göra är att avvakta och se ifall vattennivån slutar sjunka när du passerar skimmer, inlopp, lampa eller någon annan detalj i poolen. Pss får du redan på vilken detalj som läcker. Slutar inte vattennivån sjunka efter detta så har du troligen hål i linern någonstans. Det kan även vara ide och se ifall det läcker bara när cirkulationspumpen är igång, vilket kan indikera ledningsystemet. Kommer det luft ur inloppen tyder även det på en läcka i ledningssystemet.

Jag vet att jag läst om personer som fått tips kring att hitta hål i linern med olika metoder, mitt råd är att söka här i forumet.

9
Vatten och kemi / SV: Nitro NC71 som fått fnatt
« skrivet: juni 02, 2013, 20:40:46:46  »
Fråga: Varför ska man ha roboten att klättra på väggarna? Här i poolen ligger allt skräp på botten.

Ja det kan man faktiskt undra, jag kan tänka mig i fallet att man har olika djup i poolen så kanske de behöver någon form av klätterförmåga ibland. I övrigt så den nytta som finns är att den skrubbar vattenlinjen, kan hjälpligt suga lite i trappen.

10
Vatten och kemi / SV: Nitro NC71 som fått fnatt
« skrivet: juni 02, 2013, 20:37:11:11  »
Intressant teori men denna typ av poolrobott har ingen asnlutning till pumpen
Jo tack jag vet, har en själv  8) Menade den fläkt som pumpar vatten genom poolroboten och håller den kvar såklart  ::)

Jag uppfattar det som min robot slutar "suga" på väggen när den suger luft och släpper då från väggen för att sedan starta pumpen ett par sekunder senare. Fast ibland drar den tillbaks till samma ställe och klättrar upp igen, så det känns lite slumpmässigt.

Lycka till Coloradodamen är tillmötesgående, jag fick en ny motor tillskickad då min slutade klättra upp på väggarna förra året. Hon bad mig mäta upp lite spänningar från nätagget m m sedan kom en ny motor med posten.

Sidor: [1] 2 ... 8
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag