CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mardal

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Afrikapoolen
« skrivet: juni 25, 2020, 22:11:58:58  »
Hej

Vill tipsa om min barndomsväns galna poolbygge, han har under ett par år byggt på en pool som har formen av Afrika. Gå gärna in och följ honom på Instagram, @afrikapoolen. Helt klart värt ett besök om man vill kolla in ett annorlunda poolbygge. Läs från början så får ni hela storyn. 

https://www.instagram.com/afrikapoolen/

/Martin

2
Vatten och kemi / Nybörjare med klor
« skrivet: maj 28, 2018, 10:36:17:17  »
Hej

Har konverterat från Baquacil till klor. Har en miamipool, 8x4 m pool, ca 43 kubik. Har inte haft i Baquacil sedan förra sommaren och bytte nu lite mer än hälften av vattnet. Kunde inte mäta upp något högre värde av PHMB efter det. Tillsatte chockklor, vattnet blev grönt och grumligt men helt klart igen efter ett dygn med filtrering. I med en dos till chockklor. Efter ett dygn var klorvärdet nere på 0 igen. La i en puck multiklor från Folkpool, klippte fyra hörn. Kunde inte mäta upp någon högre klorhalt dagen efter så jag tog bort plasten helt och har sen kunnat mäta upp klor till en rekommenderad nivå. Kör med teststickor, så inte helt lätt att se.

Detta tog fyra dagar. Eftersom jag nu kan mäta upp en lagom klormängd och vattnet är kristallklart gissar jag att konverteringen är klar. Nu några frågor till er som kör med klor.

Efter en chockklorering, hur snabbt kan man räkna med att klorvärdet sjunker till rätt nivå efter man har chockklorerat?

Enligt förpackningen med multiklor så ska det vara en tablett till 25-35 m3. Hur gör ni med 43-45 m3, lägger ni i två veckopuckar?

Mvh
Martin

3
Markpooler. / Placering av by pass till VP
« skrivet: juni 16, 2017, 15:51:58:58  »
Hej
Har köpt en poolvärmepump som jag ska installera. Har i dagsläget solpaneler som jag tänkte ha kvar och ha värmepumpen efter dem i flödet.

Har pumpstationen i källaren.

Min plan var att sätta bypassen till VP utomhus i direkt anslutning till VP istället för att ha den i källaren. Detta för att minska rörlängden, så istället för att gå tillbaka till pumpstationen i källaren så går flödet direkt till poolen efter den har passerat VP. Kan inte ha VP nära huset utan den kommer stå ca 7 m från huset. Jag slipper också göra nya hål i väggen för att leda tillbaka vattnet ner i källaren till en by pass och sedan ut till poolen.

Min fråga är om man kan göra så, finns det nackdelar med det? Jag tömmer inte rören på vintern utan pluggar bara igen inlopp och retur. Men det kommer jag dock behöva om jag har by passen utomhus.

Tacksam för tips

mvh
Martin

4
Teknik / Byta pumpar
« skrivet: april 06, 2016, 12:06:40:40  »
Hej

Har haft översvämning i källaren. Cirkulationspumpen och Jet Swim-pumpen (som stod på källargolvet över vintern) har stått till hälften i vatten. Elektronikboxen ovanpå pumparna har klarat sig från vatten.

Någon som har någon erfarenhet av detta? Är det värt att reparera eller är det bättre att köpa nytt.

5
Teknik / Läckande poolpump
« skrivet: maj 28, 2015, 08:57:23:23  »
Hej,

Jag har en poolpump som fortsätter läcka. Pumpen är från 2007 (Miamipool), 1 hk, 3-fas och har alltså gått i 8 säsonger. Läckte redan förra året och bytte då axeltätning, det blev bättre men började läcka igen efter några veckor, dock inte så mycket. Men nu när jag drog igång pumpen så läcker det rätt bra igen, ca 0,5 liter/timmen. Till saken hör också att någonting hänt innan vi tog över poolen för ett par år sedan, silkorgen har smält fast i pumphuset, så den har nog gått torr.

Vad säger ni, är det någon ide att fortsätta reparera eller är det bara att köpa nytt? Någon idé om vad jag ska titta efter/byta om jag börjar skruva isär pumpen.

6
Köpes / Vinterplåtar 4x8 m / Vintertäcke
« skrivet: juni 03, 2014, 09:22:07:07  »
Hej,

Vinterplåtar till min pool 4x8 m, eller vintertäcke.

mvh

Martin

7
Pooltäckningar / Laga poolskydd
« skrivet: maj 21, 2014, 12:58:42:42  »
Hej,

Behöver laga poolskyddet, byta kederlist hos någon kapell/segelmakare. Någon som har gjort det och vet vad det kostar?

Har varit i kontakt med en kapellmakare, men de kunde inte uppskatta något pris utan att ha sett det. Och jag är inte så sugen på att montera ner allt utan att först veta om det är värt att laga det eller om det är bättre att köpa nytt.


8
Teknik / Byta sand och dysor
« skrivet: april 06, 2014, 22:56:33:33  »
Hej,

Ska igång med att byta sand och dysor i sandfiltret. Har inte gjort detta förut, så jag tänkte be om lite hjälp. Bifogar en bild på hur sandfiltret ser ut. Filteret står i källaren, under vattenytan. Ska jag lossa rören och sedan skruva bort centralventilen, eller hur börjar jag?

9
Teknik / Dåligt tryck
« skrivet: augusti 20, 2013, 22:05:58:58  »
Hej,

Upptäckte idag att det är dåligt tryck i filtret. Skulle bottensuga och det var inget sug alls. Mätaren stod på 0,5 bar. Försökte backspola och då gick mätaren i botten, inget vatten spolades ut.

Vet sedan tidigare att jag troligtvis har en trasig dysa. Den har spottat ut lite sand, men det har varit så lite att jag inte gjort något åt det under säsongen. Och i övrigt har det inte varit något problem med filtret under säsongen.

Någon som har en ide om varför trycket är dåligt och att det inte går att backspola?

Poolen (byggd 2007) är från Miamipool, 4x8 m,
Sandfilter: Cocoon Aqualux (Sandfilter 520 står det i följesedeln från Maiamipool)

Första säsongen med pool för mig, så jag är nybörjare.

//Martin

10
Markpooler. / Sand på botten
« skrivet: juli 12, 2013, 08:54:14:14  »
Hej,

Är poolnybörjare. Köpte ett hus förra året där det fanns en Miamipool 4x8 m (installerad 2007), så detta är första säsongen med pool. Startade upp poolen i slutet på maj och det gick över förväntan. Jag har dock ett litet problem som jag hoppas någon ge en förklaring till. Det samlas lite sand som lägger sig på botten under ett av utloppsmunstyckena. Efter att ha dammsugit, backspolat och kört ”rinse” så tar det inte så lång stund innan det har samlats lite sand på botten. Det fortsätter sedan spotta ut lite sand hela tiden. Så det känns som det ligger kvar i systemet eller spottar ut sig från sandfiltret. Det är inte så mycket, men det ser inte så snyggt ut och lite irreterande när man precis gjort rent.

Någon som kan svara på vad det kan vara för problem? Kan det vara något fel med sandfiltret?

Mvh

Martin

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag