Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Isaver vs industrivarvtalsregulator  (läst 2930 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Valle1974

SV: Isaver vs industrivarvtalsregulator
« Svar #10 skrivet: april 26, 2023, 11:05:31:31 »
Jag håller på att meka med det nu. Har en Fibaro Smart implant. Med 2 utgångar. Kopplat en utgång för att köra 1400RPM på pumpen på natten/inte hemma semester. O göra en scen på det.
Nu funkar digitala ingårna så att när man "kortsluter"  exempel COM+Di4 så går pumpen ner till 1400rpm. Och när man inte kortsluter så går den tillbaka till föregående hastighet.

"Fibaro Implant" dyker upp som 2 switchar i Home Center. Och det får bli att en switch döper jag till "Pool 1400rpm" när man slår till den. Och när man slår av den så återgår den till hastgheten.

Kan rekommendera att använda en kasserad nätverkskabel. 8 trådar räcker till de 4 funktioner som finns samt COM.



Poolgiganten


Utloggad Erica

SV: Isaver vs industrivarvtalsregulator
« Svar #12 skrivet: maj 08, 2023, 10:40:27:27 »
Det finns två problem här: de här regulatorerna fungerar inte till poolpumpar av normal storlek. den ena har en maxström på 0.5 A, vilket ger en teoretisk max effekt på 115 W vid 230 V, i praktiken en klart lägre effekt eftersom effektfaktorn alltid är < 1 för alla asynkronmotorer. Den andra regulatorn sägs kunna klara 300 W. De allra flesta poolpumpar ligger på högre efffekter än så - endast de allra minsta pumparna kan gå att använda mot dessa regulatorer. Den första produkten är bara avsedd för typ badrumsfläktar.

Båda regulatorerna verkar vara dimmers, reglerar spänningen och inte frekvensen. Detta är ett mindre bra sätt att reglera motorer med undantag av de allra minsta. De kan inte jämföras med en frekvensregulator.

 För det andra nämns inte så vitt jag kan se jordfelsbrytare i någon av specifikationerna. Om det nu är dimmers är nog den problematiken mindre än om de vore riktiga frekvensregulatorer. De senare har ofta en rad i instruktionerna att de inte bör köras mot jordfelsbrytare. Det kan gå bra, men eftersom skrivningen finns där kan man inte reklamera produkten om det inte fungerar (om man får upprepade felaktiga utlösningar av jordfelsbrytaren). Jordfelsbrytare är ett absolut bestämmelsekrav för alla poolinstallationer.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan