Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - crazyzed

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Filter för inomhuspool
« skrivet: februari 19, 2023, 19:17:49:49  »
Jag har en liten inomhuspool av nedgrävd typ på ca 14m3 där jag letar efter ett nytt filter.
Poolen är täckt med poolskydd och används inte alls just nu, och vi räknar med att den endast kommer användas mycket sporadiskt i framtiden.
Anledningen till nytt filter är att vi även ska få in en bergvärmepump i utrymmet där pump och filter står och det kommer behöva designas om.
Nuvarande filter är av typen filterpatron och står vid sidan av pumpen. (Pump och filter står ovanför poolnivå)
Jag letar efter ett filter med minsta möjliga diameter, som jag kan montera på väggen ca 50cm ovanför pumpen genom att tillverka en liten rostfri plåthylla eller med annan lösning. Att ha filtret på golvet kommer inte att finnas plats till.
Vi har bara ägt huset lite över ett halvår men förra ägaren sa att filtret nästan aldrig blev särskilt skitigt, och vi kommer som sagt inte nyttja poolen särskilt mycket.

Hur är det att ha ett filter 50cm ovanför pump?
Tips på minsta möjliga (diameter) filter för 14m3 inomhuspool.

Nuvarande pump är av märket  ”Hayward Super-Pump” och den är gammal. Allt jag lyckats utläsa av skylten är 0,55kW, och jag tror att det står rpm 2800 men är osäker. Hittar inget om flöde.

Nuvarande filter: Astral Pool - Terra-75
Filter area: 7m2 / 75sq.ft
Max working pressure: 50psi / 2.5kg/cm2
Flow rate: 12.5m3h / 75gmp
Höjd: 57cm
Diameter: 40cm

Jag har sneglat lite på följande filter:
Hayward C250 / Hayward C500
Filter area: 2.3m2 / 4.7m2
Flow rate: 25gmp / 50gmp
Max working pressure: 50psi (3.45bar)
Höjd: 49.5cm / 75cm
Diameter: 26.7cm

Hittade även filtret ”Emaux CF” som är 23cm i diameter. Finns i några olika storlekar (25, 50, 75, 100, 150, 200) som visas i bild på följande länk:
https://swimmingpoolsthailand.com/sv/filter/217-emaux-cartridge-filters-cf100.html

Vad har ni för tips och tankar kring detta?
Vilken storlek på filter behövs?

2
Inomhuspooler / Nybörjare på pool
« skrivet: september 05, 2022, 10:40:17:17  »
Är nybliven husägare. Det är ett suterränghus från 1978 med en inomhuspool på nedervåningen på 4x2,4m och 1,4m djup. Mekanisk frånluft har huset om det har någon betydelse. Jag är helt ny vad det gäller pool och har en del frågor om detta.

Med rådande elpriser samt annat att fokusera på så har vi inget intresse av att bada just nu, så poolen används inte alls för tillfället. Den är dock fylld och täkt med en flytande matta. Värmen är avstängd och den ligger runt 19C

I poolrummet står en luftavfuktare. Den står mestadels avstängd, annat än när jag drar igång den då och då.
Behöver man normalt sett köra avfuktaren när poolen inte används? Tänker om huset far illa av fuktproblem. Vad har ni för råd kring avfuktare? Jag upplever inte att det skulle vara hög fukthalt i rummet.

Hur ofta behöver man köra reningsverket när poolen inte används? Vill ju inte köra i onödan, men vill heller inte sabba nått eller få problem den dagen man vill börja använda poolen. Någon smuts (löv osv) i poolen att tala om lär det ju knappast bli, men det kanske krävs viss cirkulation för att kemi-balansen i poolen ska hållas ok?
Pumpen låter mycket också, även det en anledning att vilja ha den avstängd så mycket som möjligt.

Hur ofta kan man tänkas behöva byta klorpuck i en oanvänd pool? (Ligger i en plastbytta i skimmern)

Har teststickor med 3 mätområden, allt ser bra ut utom för lågt pH som visar 6,8. Har ännu inte fått upp pH halten trots några försök med pH Plus. Ska fortsätta att tillsätta. Jag förstår att lågt pH ökar risken för rost?? Jag ser att det finns lite ytrost på badstegen, samt att brunnslocket över skimmern har rostat en del. Tips på att undvika rost? Behöver man polera ståldetaljer regelbundet för att undvika detta?

Tacksam för svar.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan