VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - FrilleFredriksson

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Poolvärmepump ovan eller under vattenytan?
« skrivet: mars 26, 2020, 15:03:57:57  »
Hej! 
Jag har nyligen fått hem min poolvärmepump (en Hydro Pro black) och håller som bäst på att projektera placering och inkoppling. I installationsanvisningen står att den ska placeras så att vattenintaget är placerat över vattenytan. Det är ju gott och väl och enkelt att förstå men jag vill ju alltid veta orsaken till olika regler, särskilt som i detta fall när poolen är en ovanmarkspool inbyggd i ett trädäck och det finns massor av plats under däcket, men då i samma höjd som poolen.

Så kan ngn förklara orsaken till att intaget ska ligga över vattenytan vore jag tacksam :)

2
Ovanmarkspooler / Kan man ha för stort filter/pump?
« skrivet: mars 10, 2020, 12:32:33:33  »
Ber om ursäkt om frågan har ställts förut, jag har försökt hitta ngt om detta men misslyckats..

Jag har en liten rund "pool" med 2,5m diameter och 1.2 djup. Måste byta poolpump i år och tänkte passa på att byta även sandfiltret i samband med detta. Tittar lite på olika filteranläggningar  och antar att jag kan nöja mig med en som pumpar runt 3m3/timme men funderar på att skaffa en som pumpar 10m3 timme istället. Prisskillnaden är ju rätt marginell och jag tror att med större filter/mer sand behöver jag inte backspola lika ofta som med ett litet. Resonerar jag rätt då? Finns det några andra nackdelar att ha en större kapacitet? (förutom strömförbrukningen då förstås).

Tacksam för alla synpunkter och ideer

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag