Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ankel

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Poollagret/Poolprodukter
« skrivet: juli 14, 2023, 22:13:23:23  »
Hej!
Har letat tak till min pool under en ganska lång tid, och de enda jag hittat som enligt mig har relativt vettiga priser för lite lägre tak är två olika butiker, Poolprodukter.se och poollagret.se

Jag behöver ett tak som är minst 3mx9.2m vilket jag inte hittat på "hyllan". De offerter jag fått för anpassade tak ligger oftast runt 200', förutom just ovan nämnda butiker. De båda kan erbjuda typ 50cm höga tak med mina mått för 150:
Taken ser fina ut på bild, men Poolprodukter verkar vara en sjukt oseriös butik som drivs av en(1) 22-åring som aldrig svarar i telefon, och tar flera dagar på sig att svara på mail.

Poollagret ger ett mycket bättre intryck men verkar också vara ett litet bolag som drivs av två personer och har knappt funnits i ett års tid

Är det någon som har erfarenhet om de här?
Jag tar gärna emot tips på andra tak som skulle lämpa sig för mina mått.
Jag ser att många pratar om nova comfort här på forumet, men det taket, med klarglas och frakt skulle gå på över 170' vilket jag tycker är mycket för ett reaktivt högt tak.

2
Markpooler. / Dropp från filterrör
« skrivet: juni 30, 2023, 15:44:24:24  »
Hej, jag upptäckte ett litet läckage från mitt filter igår.
Det droppar lite smått från en av kopplingarna, gissar att det är utgående rör.

Jag har grejat lite med pump och filter i år, och jag märkte om jag vred på filtret så slutade det läcka, jag antar att anslutningen belastats lite snett med stela flexislangar hit och dit..
Samtidigt som det inte läcker nu så känns det ju inte helt bra detta.

Jag är ganska säker på att rätt svar är att plocka isär allting och täta och skruva ihop på nytt, men vi är mitt i säsongen och jag köper nästan hellre ett nytt filter än att börja riva i detta.

Så frågan är egentligen, har någon något bra tips för att panikfixa detta för att klara sig säsongen ut?
Jag bifogar en bild på hur det ser ut. Jag KAN skruva på den vita delen, men det känns inte relevant för problemet jag har, kan man även skruva på den svarta? tycker jag ser tångmärken från tidigare ägare..

Annars välkommnar jag fulhack och andra idéer, jag lurar på om det finns någon tätningspaste som inte är helt katastrofkorkad att använda..

3
Markpooler. / Luft i silen?
« skrivet: maj 04, 2023, 09:58:38:38  »
Okej, lite bakgrund.
Jag har varit med pool i 2 säsonger, den följde med ett hus jag köpte, så jag har inte stenkoll på allt, men börjar lära mig.
Poolen har funnits i snart 10 år, och fungerat fint för de förra ägarna. Poolen ligger ungefär 1-1,5 meter under teknikrummet. Nej, det finns ingen backventil monterad. Jag brukar starta den genom att plugga skimmern, fylla upp röret och silen med vatten och starta pumpen när jag rycker bort pluggen.

Förra året började jag få problem med pumpen, den lyckades aldrig fylla silen ordentligt, och om man stängde av pumpen så tömdes den helt så jag hade svårt att starta den igen. Trycket i filtret variterade också, nålen stog och dansade på mätaren och den kom aldrig upp i tillräckligt högt tryck.
Någon gång hände det till och med att silen va helt tom när jag tittade till den, och pumpen hade alltså stått och pumpat luft i något dygn.

Pumpen va bland de billigaste av kina-varianter, och jag tog för givet att den va helt slut.
Jag har precis köpt en ny pump, limmat nya kontakter och hela kittet och körde igång allt igår.
Efter jag fått ut vad jag gissar är all luft ur systemet så är trycket i filtret fint igen, det ligger stabilt där det "ska" vara.
Men silen är fortsatt inte helt full. När jag körde den gamla pumpen första säsången så va det ju knappt en luftbubbla där i.

Så, till frågan. Hur tycker ni det här ser ut:
https://youtube.com/shorts/XuARSUBZ2wE?feature=share

Och en sista fråga. Packningen på manometer ser lite torr ut, hur hittar man en ny.. som passar..?

Tack på förhand!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag