Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - 3tumkubik

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / kommer dessa misstag förstöra mitt poolbygge? (bilder)
« skrivet: maj 22, 2020, 17:19:14:14  »
Vill börja med att tacka forumet för mycket bra info gällande bygget av pool!

Jag har en stålväggspool (4,6 x 120) som ska byggas in i altan. Under bygget så har det dykt upp lite frågor och insikter om saker jag borde gjort annorlunda .. Vore tacksam om någon kunde svara på följande så att jag kan sova gott om nätterna  ::)


1. Klantigt nog så grävde jag ut för lite från början. detta har resulterat i att poolen står med endast ca 5cm marginal ut till kanten samt att stenmjölet hamnade ovanför mark. Jag har lagt som en sarg med marksten och tänker ev sätta en regel nedtill som håller detta på plats så inte stenmjölet "glider ut".


2. Jag läste även någonstans att linern är såpass elastisk och att sålänge väggarna står i lod så går det att ha en liten sluttning mot mitten. Alltså att man lägger stenmjölet som en bred ring/sarg som väggarna står på men att det blir lite djupare mot mitten. Hittar dock ingen info om detta nu i efterhand och undrar om jag gjort bort mig och att linern inte kommer hålla för detta? Höjdskillnaden är ca 2 cm och ovanpå detta ligget det markduk samt bottenskyddsmatta.

3. Poolen var tänkt att hamna under trallen men kom nu ca 1cm för högt. Tips på hur man kan göra något snyggt avslut/sarg med detta?


Har letat information febrilt både innan och under detta projekt men det känns ändå som det blev så mycket fel längs vägen. Börjar nstan ångra att jag köpte poolen  :-\

2
Ovanmarkspooler / input på underlag
« skrivet: maj 13, 2020, 17:59:02:02  »
Hej,

Håller på att förbereda till en 4,5m rund stålpool och vill egentligen bara dubbelkolla så att det går att göra enligt följande;

1. gräva ut 6x6 meter så att det blir någorlunda jämnt och stampa/vattna jorden.

2. lägga markduk (N2 som är lite kraftigare textil)

3. lägga ut 10-15 cm makadam och kratta ut så att allt är i lod

4. på med cellplast (XPS300) och tejpa skarvarna med silvertejp

5. lägga ett tunnt lager stenmjöl

6. Bottenskyddsmatta

7. montera poolen

8. lägga stenmjöl i poolen och göra små vallar upp mot sidorna för att få en mjukare övergång (sett på youtube  :angel:)

9. på med linern


Blev många punkter, men hoppas någon orkar ta sig tid att bekräfta att det fungerar eller lägga till/ta bort någon punkt.!

tack på förhand  <sol>


3
Ovanmarkspooler / Clear Pool Ancona
« skrivet: maj 07, 2020, 09:53:43:43  »
Hej,

Har köpt denna pool https://www.vattenbutiken.se/stalvaggspooler/runda-basic/ancona-rund-o450cm

Tanken är att den ska byggas in i en altan. Jag kanske var lite snabb på köp-knappen för nu börjar jag fundera över om det kommer bli stabilt eftersom den ej har stödben? (kommer ju iofs att bygga in den med "stöttepelare" runt om).

Hittar heller ingen informtion om denna pool varken på google eller youtube. Någon som har tankar eller erfarenheter?

Tack på förhand <sol>

4
Ovanmarkspooler / Rektangulär stålväggspool?
« skrivet: april 23, 2020, 19:05:59:59  »
Hej,

Har nyligen flyttat in i ett hus som hade en rund stålväggspool med många år på nacken. I samband med att vi ska bygga om altanen så skulle jag vilja bygga in en rektangulär pool. Eftersom jag tyckte att den tidigare stålväggspoolen (även den inbyggd) kändes väldigt stabil så tänkte jag köpa det igen. Problemet är ju dock att det endast verkar finnas runda?

https://relaxospabad.se/catalog/products/stalvaggspool-120cm-djup?utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricerunner

https://www.trademax.se/pool-spa/pool/pool-ovan-mark/st%C3%A5lv%C3%A4ggspool-classic-rund-460x132-p120156?utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricerunner&utm_term=Pool%20&%20spa-Pool

Tar gärna emot tips på andra stabila (så stabilt det kan bli för 10-20k och ovanmark :) ) men gärna rektangulära pooler!


tack!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag