CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hansi

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Vatten och kemi / SV: Billig och tillförlitlig klordoserare
« skrivet: juli 24, 2023, 15:16:20:20  »
Ah, just ja, du tömmer mer än oss/vanligt - tack.
Vi körde med multipuckar första året/åren (tömde även helt i början) och de löste sig i lite mer lagom takt, men innehöll ju även cya som jag minns det så bytte sort med tiden.
 O0

2
Vatten och kemi / SV: Billig och tillförlitlig klordoserare
« skrivet: juli 24, 2023, 11:07:54:54  »
Snyggt. Jag kör liknande med fruns schampoo-burk.

Vad har du för puckar?
Jag kör inomhus-puckar från PoolKlubben, men även om jag bara har ett hål och mindre (också provat mig fram... :-)) går de åt lite för fort då de löses lätt.
Med jämna mellanrum sätts hålet igen lite så jag får öppna burken och släppa ut lite mer då och då för kontinuerlig tillförsel.  >rulla<

3
Vatten och kemi / SV: Gul rand på linern
« skrivet: augusti 12, 2022, 11:32:59:59  »
Hej Roger, alla,

Jag har också en gul rand, mest i ett hörn av poolen (en kortsida och 75% av anslutande långsida, på den långsidan sitter även inloppen) och jag har mer eller mindre gett upp.
Läst alla om dessa gula ränder och det du skriver verkar rimligt, att det är sista steget/ngt barn som gjort nr 1 etc så jag har accepterat att det är permanent.
Minns tydligt (eller är det en efterhandskonstruktion? :-)) att ett av barnens kompisar hängde just i detta hörnet vid ngt tillfälle där det var mycket bad + att denna kompis även var nyinsmord med solkräm = ingen bra kombination.

Två saker undrar jag dock:
1. Kunde man ha gjort ngt för att förhindra det, förutom det uppenbara? Mer klor? Mindre klor?
Det här med kalcium låter intressant, men jag mäter bara klor och pH i princip, men känns som ett oundvikligt resultat om/när det väl händer.

2. Inser att jag svarat på det själv, men hur kommer det sig att det är just i detta hörnet? Andra långsidan är i princip som ny, menar att det är mycket rörelser och cirkulation i vattnet när man badar men processen kanske går så snabbt att det begränsas till det område där Det Misstänkta skedde innan ytvattnet hinner cirkulera runt? På både gott och ont kanske.

Thermopool med fabriksydd sandmosaikliner, 8x4, då veckopuckar med CYA mm (men hade sannolikt inte hinnas byggas upp pga nytt vatten), nuförtiden "inomhuspuckar" från Poolklubben. Dosering via puck-i-burk-med-borrade-hål i skimmern.

Och, en sak till kom jag på:
3. Nu efter 4 år börjar färgen på linern försvinna i skarven mellan botten och väggar (=blir vitt) och lite i samma lägen i vår helgaveltrappa. Gissar att det beror på sträckning/böjning och att tidens tand gör sitt, men kanske talar även detta för att jag borde se över kalcium eller ngt annat värde för att stoppa förloppet? Egentligen aldrig haft riktiga problem med vattnet i sig, ett par ggr har det blivit lite grumligt men har berott på liiite lågt klor och löst sig av sig själv med nomal klortillsättning.



4
Vatten och kemi / SV: Klorpuckar - behöver lite hjälp som ny poolägare
« skrivet: maj 16, 2022, 13:28:05:05  »
Erik, vilken typ av automat har du/ni? Låter smidigt.
Vi kör också inomhuskloret som du länkar till, och använder någons (Rickards? Ditt?) tips med hårschampoburk med små hål i för jämn utsöndring, men ibland sätts hålen för etc.
Thermopool, 8x4, pooltak.

 <sol>


Ju fler som har täckning som inte släpper igenom vatten till poolen vid regn (typ pooltak och liknande) tror jag att ditt sista påstående stämmer väl. Puckar med kalciumhypoklorit löser upp sig snabbare så man får hålla lite koll. Vi har en klorautomat som vi har våra puckar i, fick ställa om till ett minimum med flöde genom för att det inte skulle bli för högt klorvärde.

Vi har använt Temposticks förut, senaste tiden har vi kört med https://www.poolklubben.se/product/klor-inomhus-5-kg-200g

5
Pooltäckningar / SV: Galen idé, bygga egen trall över pool som täckning?
« skrivet: april 01, 2021, 10:39:41:41  »
Beroende på hur poolen ligger riskerar de stående skydden att skymma solen på morgon eller kväll, bra att iaf ha med i tankarna.
Edit: såg nu att Erica redan snuddat vid detta, men bättre två ggr än ingen. :-)

6
Pooltäckningar / SV: Varför bara glasklart och Antracitprofiler?
« skrivet: juni 18, 2020, 09:55:40:40  »
Hej,
Vi har kanalplast (och antracit...), till stor del pga de skäl du nämner. Men jag börjar bli mer och er rädd för alger i kanalerna så småningom, läser om det då och då. Lars, vad är din erfarenhet här?

7
Vatten och kemi / SV: Chock-klorera med dagsklor för att inte höja CYA?
« skrivet: maj 07, 2020, 13:56:42:42  »
Tack för svar Roger och Oneill - då ska jag köpa och köra med inomhuspuckar, iaf en parameter mindre att hålla reda på då (som dessutom påverkar en annan).
Hade bara poolen igång 1.5-2 månader i slutet av förra året, men inte kändes det som att jag behövde backspola särskilt mycket - kanske inget alls men jag gjorde det några ggr "bara för att". Har pooltak, och kör med robot då och då.

En tanke dock:
I mina puckar (Delphin?) finns ju även flock-någonting, alg-någonting och kanske ngt mer - finns sånt "inomhuspuckar" också? Annars måste man kanske hålla på med sånt också och då blir det ju en annan fråga. :-)

8
Vatten och kemi / SV: Chock-klorera med dagsklor för att inte höja CYA?
« skrivet: maj 07, 2020, 08:40:09:09  »
Men frågan kvarstår - behövs CYA alls om man har pooltak/täckning alla tider då man inte badar och är generellt noga med klorhalt etc (via "inomhuspuckar")?
Även om det skulle gå åt mer "inomhuspuckar" (pga ingen CYA) kanske det är värt det för att utesluta risken för klorblockering?

Vi fick igång vår nya pool sent förra året, körde med utomhuspuckar (=CYA) då men har nytt vatten i år och jag funderar på hur jag ska göra detta enklast.
Blanda puckar, eller bara inomhuspuckar? Finns det några risker med att bara köra inomhuspuckar, förutsatt att man håller vanlig koll på värden?

9
Markpooler. / SV: Nytt poolprojekt - Aqvis
« skrivet: april 27, 2020, 08:11:27:27  »
Hej!
Hur går det här, är premiärdoppet gjort?  <antman>

10
Byggtrådar / SV: Lindvalls pool bygge
« skrivet: april 27, 2020, 08:08:29:29  »
Härligt!
Mycket "kul" att läsa om uppstart/ev problem över tid. Ofta är det en byggtråd och sen hör man inte mer men här får man en bild av vad som kan dyka upp med åren och livet med pool. Bra jobbat!  O0

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag