Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - 218yards

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Resonans i trädäck
« skrivet: september 06, 2015, 23:02:00:00  »
Uppföljningsdags i denna tråd. Gjorde lite åtgärder i somras - förstod mig inte riktigt på det där med att skruva loss och så, men tryckte in en massa ljuddämpande material under pumpen och valde också att lägga in 5cm cellplast under hela spa:t - vilket gav en markant skillnad i resonansljud och ljudnivån blev betydligt mer den man förväntade sig.

Men nu i veckan kom grannen förbi och beklagade sig igen. Nog hade det blivit bättre förut, men nu var ljudnivån mer störande igen, som han upplever kommer via vibrationer/resonans som verkade ha blivit värre på slutet. Ute vid spa:t märker jag ingen direkt skillnad från hur det lät tidigare när det var bättre själv.

Har ju en häck mot grannen och har på hälften av uteplatsen mot häcken redan ett staket, men inte just bakom spa:t, så det kanske är den bästa lösningen. Läst om träullit som bra mot bullerplank. Kan det vara nåt? Eller kommer det inte hjälpa ändå?

2
SpaForum / SV: Resonans i trädäck
« skrivet: juli 02, 2015, 23:14:11:11  »
Ah, det där låter ju som en betydligt smidigare åtgärd. Gällande gummimatta - nån speciell rekommendation på vad man kan hitta, och vart? Tjocklek? Ska kolla hur skruvarna sitter, men man skruvar ner dom i mattan då istället eller? Tog ett kort tidigare där man ser lite hur den sitter iaf, verkar vara nån typ av gummigrej den sitter delvis mot men...  Ska kolla mer på det i helgen

3
SpaForum / Resonans i trädäck
« skrivet: juli 02, 2015, 20:36:39:39  »
Investerade häromveckan äntligen i ett utespa (sundance chelsee) som är helt fantastiskt bra.

Stött på lite problem med grannen som tycker det brummar störande. Står direkt på trädäck och man märker av vibrationer, det skapar väl extra resonans, känns som att kan man åtgärda det är en del vunnet. Någon annan med liknande erfarenheter och lösningar? Snackade lite med poolfirman som tipsade om att lägga cellplast under för att stävja vibrationer. Läst att en del andra gjort samma, men inte nödvändigtvis pga dessa problem - kan det vara bäst tro? (Innan man sätter igång processen med tömma/fixa)

Någon som har byggt nån typ av bullerplank? Hjälper det? (Står mot en häck och skulle inte störa mig att sätta något "bakom")

4
SpaForum / HotSpring eller Sundance?
« skrivet: maj 07, 2015, 16:14:05:05  »
Gått i funderingar kring spa ett tag nu och efter att ha läst såväl här som på en del amerikanska forum och vart lite och kollat i butik så cirklar jag in mig runt Sundances 600-serie (McKinley) alternativt HotSprings HotSpot-dito (antingen Relay eller Tempo). De två märkena verkar ju tillhöra de bättre på marknaden, och budgetmässigt har jag nog tänkt mig strax lite under 100.000:- vilket de ju bägge passar in emot. Någon med egna erfarenheter och rekommendationer? Är det värt att lägga ytterligare en 30k och gå upp till serien ovanför för att få lite mer, eller klarar man sig bra med dessa?


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan