VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ankel

Sidor: [1] 2
1
Pooltäckningar / Poollagret/Poolprodukter
« skrivet: juli 14, 2023, 22:13:23:23  »
Hej!
Har letat tak till min pool under en ganska lång tid, och de enda jag hittat som enligt mig har relativt vettiga priser för lite lägre tak är två olika butiker, Poolprodukter.se och poollagret.se

Jag behöver ett tak som är minst 3mx9.2m vilket jag inte hittat på "hyllan". De offerter jag fått för anpassade tak ligger oftast runt 200', förutom just ovan nämnda butiker. De båda kan erbjuda typ 50cm höga tak med mina mått för 150:
Taken ser fina ut på bild, men Poolprodukter verkar vara en sjukt oseriös butik som drivs av en(1) 22-åring som aldrig svarar i telefon, och tar flera dagar på sig att svara på mail.

Poollagret ger ett mycket bättre intryck men verkar också vara ett litet bolag som drivs av två personer och har knappt funnits i ett års tid

Är det någon som har erfarenhet om de här?
Jag tar gärna emot tips på andra tak som skulle lämpa sig för mina mått.
Jag ser att många pratar om nova comfort här på forumet, men det taket, med klarglas och frakt skulle gå på över 170' vilket jag tycker är mycket för ett reaktivt högt tak.

2
Markpooler. / SV: Dropp från filterrör
« skrivet: juni 30, 2023, 20:29:02:02  »
Ställer mig helt klart i kategorin okunniga när det kommer till poolfilter. I synnerhet när det kommer till vilket rör som gör vad :)

Varför jag anser det vara mindre jobb att bara kasta ut det som står där och köpa nytt kan göras till en lång historia, men jag förstår vad du menar, och du har såklart rätt i sak.
Men som sagt, just nu vill jag nog bara köpa mig lite tid.

3
Markpooler. / Dropp från filterrör
« skrivet: juni 30, 2023, 15:44:24:24  »
Hej, jag upptäckte ett litet läckage från mitt filter igår.
Det droppar lite smått från en av kopplingarna, gissar att det är utgående rör.

Jag har grejat lite med pump och filter i år, och jag märkte om jag vred på filtret så slutade det läcka, jag antar att anslutningen belastats lite snett med stela flexislangar hit och dit..
Samtidigt som det inte läcker nu så känns det ju inte helt bra detta.

Jag är ganska säker på att rätt svar är att plocka isär allting och täta och skruva ihop på nytt, men vi är mitt i säsongen och jag köper nästan hellre ett nytt filter än att börja riva i detta.

Så frågan är egentligen, har någon något bra tips för att panikfixa detta för att klara sig säsongen ut?
Jag bifogar en bild på hur det ser ut. Jag KAN skruva på den vita delen, men det känns inte relevant för problemet jag har, kan man även skruva på den svarta? tycker jag ser tångmärken från tidigare ägare..

Annars välkommnar jag fulhack och andra idéer, jag lurar på om det finns någon tätningspaste som inte är helt katastrofkorkad att använda..

4
Markpooler. / SV: Luft i silen?
« skrivet: juni 30, 2023, 15:37:44:44  »
Rickard, du har nog rätt.

Har kört pumpen "som vanligt" ett tag nu, dygnet runt om jag behöver filtrera bort järn från nypåfyllt vatten, och på timer resterande tid.
Timer är inget problem och pumpen har stått still i över 8 timmar utan att vatten försvinner.

Jag märker tydligt att ju högre trycket i filtret blir ju mer sjunker vattennivån i silen och det är inte alls samma "tryck" in i den.
Backspolar jag så löses problemet igen.

Det irriterande är ju dock att om jag kör bottensug med 9m slang så går vattennivån ner så mycket så att det den börjar pumpa luft.
Men du har rätt, jag orkar inte riktigt felsöka det här, men stör mig lite på fenomenet.

5
Markpooler. / SV: Luft i silen?
« skrivet: maj 25, 2023, 19:46:46:46  »
en intressant sak är ju just att om pumpen är avstängt så läcker inget vatten. alls.
Efter jag backspolat och fått ner trycket i sandfiltret så är det även betydligt mer vatten i pumpen, har fortfarande en lite luftbubbla, men som jag förstått det så är det inte helt ovanligt.
Nu går pumpen på timer och stänger av sig på natten och går lite av och på på dagen (poolen är inte uppvärmt så det badas knappt i den just nu), och inget vatten försvinner, nivån har inte sjunkig, och som sagt så är det mycket mer vatten i pumpen.

Problemet verkat uppså när pumpen behöver jobba hårdare.. t.ex. bottensug, eller om sandfiltret är "fullt".

Så jag vet fortfarande inte riktigt hur jag ska felsöka. Jag antar att jag får maxa trycket i filtret tillden nivå där vattnet i pumpen sjunker och sen ligga på mage under trallen och jaga slang..

6
Markpooler. / SV: Luft i silen?
« skrivet: maj 12, 2023, 16:27:38:38  »
Precis kikat o-ringen, den ser perfekt ut.. fick knappt av locket till silen så bra fastsugen va den...

Ja, nästa steg är väl att kika på slangen.. är fruktansvärt osugen på det dock!  :-\
Ganska kasst med utrymme mellan trall och marken slangen ligger i...

7
Markpooler. / SV: Luft i silen?
« skrivet: maj 12, 2023, 14:40:46:46  »
Gjorde en ny upptäckt häromdagen jag tror är relevant på något sätt.
Jag körde bottensug för första gången med den nya pumpen. Fungerade utan problem tills jag såg att det började spruta luft i inblåset till poolen. Stängde direkt av pumpen och gick in och kikade i teknikrummet.

Då var pumpen bara halvfull med vatten, så den har tydligen tagit in luft från någonstans när det varit jobbigt att suga genom bottensugslangen.
Igen tänker jag att O-ringen är en ganska bra gissning, jag ska dubbelkolla den idag. Men om det inte är den, så känns det ju som att det är något på sugsidan som någon tidigare i tråden sa, men att det bara uppenbarar sig vid när det är "jobbigt" att pumpa vatten.
Igen, tror ni att en pool-fackman kan hjälpa till att felsöka detta?

8
Markpooler. / SV: Luft i silen?
« skrivet: maj 10, 2023, 09:42:22:22  »
Kan såklart inte ta gift på att manometern fungerar, men jag tycker det den visar "makes sense". Den visar högre tryck med den nya pumpen, trycket har gått upp under veckan allt eftersom poolen blivit renare (jag har järn i vattnet, så efter chock-klor så är vattnet brunt och det är tydligt att filtret gör sitt jobb). Och trycket går alltid ner efter backsploning.
Jag ser förövrigt ingen luft i inloppet på poolen. Efter jag kört waste och går tillbaka till filter så spottar den ur sig lite luft, men det känns logiskt?

Angående rör så är allt 50mm flexislang överallt.

Tack för tipset på extra slang, jag har tyvärr ingen liggandes, har inga extra anslutningar till pumpen heller just nu, men kan såklart införskaffas vid behov.

Som jag ser det har jag två alternativ..
1. Gillar läget, räkna med det funkar, och riskera byta pump igen inom 2-3 år, lite trist såklart.
2. Ta ut en poolexpert och hjälpa mig. Om ni skulle killgissa lite, vad kan en yrkesmänniska göra i det här läget? Trycktesta slangen? Trycktesta anslutningar? Ja, vad gör dom egentligen?
Jag förstår att sannolikheten att någon här bor i Karlstad är liten, men känner någon till de här?: https://karlstadpoolcenter.se/service/pool-service

9
Markpooler. / SV: Luft i silen?
« skrivet: maj 09, 2023, 16:10:48:48  »
pumpen jag köpt är den här:

https://www.tradeinn.com/swiminn/en/astralpool-victoria-plus-3-4-cv230-v-ii-plastic-self-priming-pump/138960349/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=16275712&country=se&gclid=CjwKCAjw0ZiiBhBKEiwA4PT9zx_vZeMzDDP8NsP6hZzCBDs1n4YrxH_rJ3Yiukrxi83rhzgWqdkNpBoCDlwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

effekten baserade jag på guiden de hade på poolklubben, plus att förra pumpen låg på samma effekt. Ja, jag snålade och köpte pumpen utomlands istället, men jag har dubbeltkollat att det står 50hz på den (phew).
Poolen är 3x8 meter, plus en romantrappa och 1,5 djup. Filtret mätte jag till 165cm runt vilket innebär en diameter på 52cm. (har jag köpt rätt? 😬)

Kör jag på cirkulation så suger den in mer vatten, även om det inte är någon enorm skillnad, men kanske mer märkbart nu när den gått några dagar och trycket ökat i filtret.
Kan det va för mycket sant i filtret? Mycket av grejerna här hemma är "hemmafixat" av förra ägarna, och det mesta de gjort är helt galet, så jag har inget vidare förtroende för att pool-prylarna är korrekt installerade heller
Jag TROR förresten inte manomentern läcker luft, packningen ser förvisso lite torr ut, men jag upplever nog att det håller tätt.

10
Markpooler. / SV: Luft i silen?
« skrivet: maj 05, 2023, 19:35:38:38  »
Idag stängde jag av pumpen i ungefär två timmar, vattennivån sjönk inte alls, och det va bara att starta igång den igen.
Tolkar detta som att det inte är något läckage någonstans?
Ni som nämnde o-ringen.. pumpen är 2 dagar gammal, så den borde va OK, plus att nivån borde sjunkit om det va något kajko med den?

Men som sagt, ni som sett filmen, borde det vara mer vatten i pumpen, eller ser det OK ut?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag