Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Ovanmarkspooler => Ämnet startat av: Emilia skrivet maj 30, 2017, 20:07:54:54

Titel: Tips på att byta inlopp till plugg/stängbart
Skrivet av: Emilia skrivet maj 30, 2017, 20:07:54:54
Hej! Ska påbörja säsong två av poolbadande och funderar på vad sjutton jag ska göra med inloppet som inte går att stänga. Förstod förra året att det i princip inte går att åtgärda några som helst läckor eller rensa pumpfiltret om man inte har en plugg eller ventil. I manualen till poolen står också att man inte ska tömma ur mer vatten än till breddavloppet över vintern, vilket ju inte heller går så bra. Var in på folkpool och de gav mig en ventil att sätta på slangen under inloppet men den klarar ju inte vintern? Eller har någon erfarenhet av att låta ventiler vara kvar och på så sätta vinterstänga utan att behöva tömma ut så mycket vatten?
Annars behöver jag tips på inlopp som går att plugga, om det nu går att byta inlopp när man har vatten till underkant? Tänker att det kanske inte är så bra om det kommer vatten mellan liner och plåtsarg?
Sjukt tacksam för hjälp 🤓
Titel: SV: Tips på att byta inlopp till plugg/stängbart
Skrivet av: Zenon skrivet juni 18, 2017, 16:36:58:58
Nu finns det väl så klart inlopp som går att plugga, har själv inga såna så kan ej ge tips. Men googla.
Men jag tömmer alltid mitt vatten ca 30 cm under in eller utlopp, det som sitter lägst. Det finns också kopplingar som tål att frysa. PEM klämmring, såna ventiler har jag :)