Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Ovanmarkspooler => Ämnet startat av: KanelGBG skrivet april 29, 2020, 00:06:51:51

Titel: Enklaste och billigaste sättet att vattentäta pool-liknande trälåda?
Skrivet av: KanelGBG skrivet april 29, 2020, 00:06:51:51
Hej! Först, tack för ett fantastiskt forum! Jag är ny som medlem och har en udda undring som jag hoppas ni kan hjälpa mig med.

Jag är ute efter att bygga en djup ”pool” som framförallt är fuktionell. Utseende och livslängd är mindre viktigt. Jag tänker bygga nånslags trälåda, 2 x 1,7 x 4 meter. Relativt djup alltså - 170 cm. Trälådan fixar jag att bygga så den blir formstabil. Men hur får jag lådan vattentät på enklaste & billigaste sätt? Beställa liner är enklast? Gärna av lägre kvalitet, om det finns? Vad tror ni annars om att svetsa våtrumsmatta? Plasta själv? (verkar grisigt) Helst skulle jag bara rolla på nån färg som håller tätt - finns det sån? Kanske plåtlägga & måla? (dyrt, va?) Lantbruksplywood som fogas med silikon? Jag är öppen för alla tips, idéer & förslag! Men estetiskt gärna snäppet över att bara trycka ned en presenning i trä-ramen.  >rulla< Tack på förhand, ser fram emot svar! // dB
Titel: SV: Enklaste och billigaste sättet att vattentäta pool-liknande trälåda?
Skrivet av: leonard skrivet april 29, 2020, 14:02:08:08
Det går att göra med bara trä. Det är som att bygga en träbåt fast tvärt om. Kräver en del hantverk dock.
Titel: SV: Enklaste och billigaste sättet att vattentäta pool-liknande trälåda?
Skrivet av: KanelGBG skrivet april 29, 2020, 23:17:01:01
Intressant! Ja, det borde ju faktiskt gå. Men nån slags lack/bottenfärg krävs väl ändå? Om man inte kör lådan likt en badtunna som sväller ihop - det går kanske också?