CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - remsan

Sidor: 1 ... 6 [7] 8
61
Markpooler. / Vatten i teknikrummet
« skrivet: maj 13, 2019, 19:50:05:05  »
Hej!

Vi har börjat bygget med vår pool förra året.
Vi har inte fått linern men har börjat göra i ordning teknikrummet.
Jag har lagt plyfa på väggarna och lagt pressening över den.
Efter regn upptäckte jag att vatten tränger in på nåt ställe. Är osäkert hur, vet inte riktigt hur jag ska gå till väga.
Jag postar några bilder över det hela.


62
Hej!
Linern har jag inte satt än, så trallen är lagd innan. Kanske kanske så börjar jag med linern i helgen lite beroende på hur tiden räcker till

Tänkte mest på trallen vid poolkanten. Vi har enbart bärlinorna runt våran pool, vi väntar på linern. Efter svetsning tänkte vi börja med kanten runt poolen och sedan resten av trallen.

63
Tack för bilder och beskrivningar.
En fråga, har du börjat med trallen innan du fick linern på plats?

64
Pooltäckningar / Installationsfilm för pooltak nova comfort & stella comfort
« skrivet: april 17, 2019, 08:45:29:29  »
Gullberg Jansson hade förut en länk till instruktions filmer för pooltak nova comfort & stella comfort men idag är de länkarna borta från deras hemsidan.
Men filmerna finns kvar på youtube, olistade:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLnH9z-rFn_TLdwlg61UeMXvDyOslSuaiJ


65
Markpooler. / Cellplast val: XPS300 eller S80
« skrivet: oktober 13, 2018, 19:21:41:41  »
Hej!

Nu har vi hål i marken för en 4x8 pool. Krossen är på plats, snart måste man fundera på bottenplatta.
Jag har tittat på två olika alternativ till isolering, nämligen XPS300 och S80, båda från Byggmax (5cm).
Vad tycker ni om dessa två alternativ?

66
Markpooler. / Jetstream I saltvatten
« skrivet: augusti 26, 2018, 11:09:28:28  »
Hej.

Vi kommer att ha saltvatten i våran pool. Finns det Jetstream som kan tåla saltet?

67
Markpooler. / SV: Offert på grävning markpool 4x8
« skrivet: augusti 09, 2018, 18:55:25:25  »
Tackar :)
Tummen mitt i handen tycker jag inte har. Man har byggt altaner, flyttat vägar inomhus, höja inner tak, bytt turbon till saaben, växellådan o annat roligt utan att vara varken utbildad mekaniker eller snickare :).

har du funderat på ditt teknikrum..? har du, eller "leverantören" räknat med diverse el-installationer i ovan priser..?

Nu är vi alla olika, jag är inte nödvändigtvis byggnadsingenjör, men jag har heller inte tummen helt och fullt mitt i handen... jag tror att du kan kapa en del kostnader i din "offert" om du läser på lite, kollar runt i din bekantskapskrets.

10.000kr för att installera pool-taket... och då endast själva "installationen". För att ge dig en "mental bild". I princip, det handlar om att lägga ut dina skenor, kapa dina förlängningsskenor, mäta lite avstånd, kryssmäta ett par två-fyra gånger så att alla mått stämmer och att allt är rakt och fint. Fästa dessa mot det material du ska ha runt din pool. Haka fast dina tak-sektioner i rätt ordning, och skjuta på taket. Sen är det klart. Det, skulle jag aldrig pynta 10tsek för...  Våra tak-sektioner var förvisso färdigmonterade, det enda vi behövde montera var sidogavlarna. Det var inte mycket knepigare än att skruva ihop en Billy-bokhylla, och du lär säkerligen få med en instruktion som många gånger är bättre än instruktionen från IKEA...  verktygen vi behövde för detta var; en sticksåg, sågblad för att kapa i metall, en skruvdragare, rätt bits, tumstock (millimeterstock), måttband. Tidsåtgång; ca 1,5h inklusive paus för en öl eller två för mig och svärfar...

Som en del andra skriver; tycker du ska ta in fler offerter på "allt". Se till att du får med allt i tanken (el bl a). När det gäller schakt och deponi så bör du "bottna" lite även i dessa frågor. Att få undan massor kan kosta en betydande slant - ibland kan man ha tur att grävaren har nytta av dessa massor någon annanstans och då kan det ge utslag på priset, har man otur så måste grävaren skicka det på deponi (och det kostar ibland en skön slant!). Använd hösten till att läsa på, ta in fler offerter från andra leverantörer, sen när du känner dig redo lägg beställning innan årsskiftet (innan "prisjusteringar"), pruta på "hela paketet" - egentligen är det oväsentligt vad du betalar för varje allsköns komponent eller "jobben", när du tänker dig en paket-lösning. Jag tror vi fick ned vårt "paketpris" med närmare 20% innan det var färdigförhandlat...

Dessutom, som "poolarenspoolare" skriver - glöm inte bort ytorna runt poolen... Det kan också bli ett "sluk-hål" i en budget, dels på val av material men även om det skall lejas ut jobb...

mvh

68
Markpooler. / SV: Offert på grävning markpool 4x8
« skrivet: augusti 08, 2018, 11:08:13:13  »
Hej!

Tack så mycket för ditt svar runt thermopool och ABS. Det var en intressant aspekt som jag faktiskt aldrig funderat över, och företaget som skrev offerten nämnde inte något om det heller. Så bra det är när man kan få hjälp och tips på forum på det här viset! Tack för du delar med dig av din kunskap!

Om man vill ha saltvattenpool, vad skulle du föreslå att man bygger i för material istället i så fall? Vi tänker oss att det ska vara hållbart, långsiktigt och med bra isolerande egenskaper. Det handlar som sagt om en helt nedgrävd markpool.

Tusen tack för hjälpen!

Markjobbet känns lite svettigt tycker jag. Se upp med kostnader för deponi av materialet, se till att det ingår eller hitta plats där du får tippa. Som sagt behövs fler offerter för detta så du har lite att jämföra med.

Även poolprylarna behöver du fler offerter på. Många säljer samma sak så det är bara att pressa priset tills dom grinar lite.

Thermopool och plastarmaturer - det går förstås men jag tycker det är tveksamt. Om en armatur dras sönder pga sättningar så går den inte att laga och är jäkligt tråkig att byta ut. Kör på rostfritt och skippa saltvatten eller byt väggkonstruktion.

69
Markpooler. / SV: Offert på grävning markpool 4x8
« skrivet: augusti 07, 2018, 10:45:12:12  »
Tackar, ska kolla med andra offerter.

Om man ska lägga ut allt och inte göra något själv så sticker kostnaden snabbt iväg. Låter ändå dyrt.

Jag har samma pooltak köpt från poolstore i Kungenskurva. Jag betalade 80kkr inkl förlängningsskenor och transport. I och för sig beställde jag tidig vår innan säsongen dragit igång, och jag monterade själv.

Men grävjobbet låter väl saltat, skulle definitivt ta in flera offerter....

70
Markpooler. / SV: Offert på grävning markpool 4x8
« skrivet: augusti 07, 2018, 10:06:48:48  »
Poolen som är offererad är en thermopool 4x8. För själva materialet till stommen har de offererat 23 500 kr, och för montagekostnad har de offererat 60 000 kr för stomme och rör o dyl, 10 000 kr för arbetskostnad av pooltak och arbetskostnad 4000 kr för installation av saltklorinator och dualink. För hörntrappan vill de ha 20 000 kr.

Det är en 1,6mm platssvetsad mönstrad liner i offerten, med halkmatta i hörnet, och för material och arbete med liner tar de 65 000 kr för.

Vi har valt bort rostfria detaljer för vi vill ha saltvattenpool, och har lagt till en uvlampa på leverantörens rekommendation.

Taket i offerten är ett stella comfort gullberg jansson 5x10, som de offererar till ett priset 112 500 kr, plus förlängningsskenor 6210 kr. De vill ha 19 000 extra för färdigmonterade sektioner, och ytterligare 10 000 kr för arbetskostnad att installera taket.

---
update: pooltaket offererat var en 5x10, råkade skriva fel.

Sidor: 1 ... 6 [7] 8
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag