Jag har gjort det, och det gick mängder med klor för att "äta upp" baquasilet, jag skulle rekommendera att du byter vatten om du har kommunalt vatten, det kostar nog ungefär lika mycket att klorera bort gamla kemet, som att byta vatten, och byter du vatten så får du ju bort alla andra saker som ackumuleras i vattnet över tid.
Vi har kört med chockklor med CYA och sedan den normala kloreringen med temposticks (CYA-fritt) de senaste 2 åren och har haft mycket bra vatten, och stabila värden.
Kör du hela tiden med puckar som innehåller CYA så måste du byta ut delar av vattnet varje år, lite beroende på hur man vintrar poolen så sker det ju i samband med att man sänker nivån på hösten, men för oss som har poolen fylld hela vintern så sker rätt litet utbyte av vatten, så då bör man antingen aktivt byta ut delar av vattnet, eller köra med CYA-fritt klor.
En liten mängd CYA behövs för att kloret skall stabiliseras (inte förbrukas så fort), kanske 30-50 ppm?