VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Hittat en läcka i poolen  (läst 6277 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad mangs

Hittat en läcka i poolen
« skrivet: juli 23, 2005, 11:47:11:11 »
Efter det att vi fyllt vår pool  tidigt i somras upptäckte vi att den läckte ca 2-3 cm per dag och eftersom det är en gjuten pool med mosaik så fungerar ingen läcksökningmaskin. Däremot har vi låtit poolen stå och läcka och för ca två veckor sedan hade nivån passerat inloppen. Den har nu  när vi kommit tillbaka från semestern stannat strax under (någon cm säkerligen pga av avdunstning). Därför misttänker jag självklart inloppen och de är i plast och ser hela ut men det skulle eventuellt kunna vara en läcka där de sitter fästa mot mosaiken. Tänkte täta upp där med superepoxi eller liknande, har ni någon aning om vad man kan använda?

Efter detta kommer jag höja upp lite igen för att se om det inte sjunker. Sedan får jag nog byta ut allt vatten då det som finns i är väldigt ofräscht.

Om det nu är så att det fortsätter läcka efter det att jag tätat så kanske det kan vara så att det är rören till inloppen som läcker då de väl ligger på samma djup (70 cm ner i marken), är detta troligt och hur gör jag då? Måste jag gräva upp allting kring poolen?

Det intressanta är att nivån sjönk med ca 4-5 cm i början och sedan avtog när jag närmade mig nivån vid inloppen säkerligen beroende på att vattentrcket minskade. I slutet sjönk det med ca 1cm per dygn för att sedan sluta helt.

Har ni några tankar?

Poolgiganten

Utloggad mikkola

Re:Hittat en läcka i poolen
« Svar #1 skrivet: juli 23, 2005, 12:36:00:00 »
Ser vattnet ofrächare ut än bild 7 & 8:  ::)

http://www.lager.st/wilma/pool/pool.htm

Det tog 3 dagar för honom att få det fint...

Angående läckan så är jag ingen expert på det området...
Pool: Kreta från Poolmans (8 formad 6,25*3,60*1,50) Uppvärmd med en 75kW titanväxlare kopplad mot en bergvärmepump (Nibe 1235  8kW) samt 12m2 solpanel (Primastar).
SPA: Artesian Spas,  Bear Creek. Från Spabadspecialisten i Upplands Väsby.
http://pool.mikkola.se.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan