Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - MathiasS

Sidor: [1] 2 ... 452
1
Markpooler. / SV: Nödvändigt att återfylla runt Thermopool?
« skrivet: maj 31, 2021, 20:34:40:40  »
Är den 40-50m djup ska du nog återfylla lite, men om du håller dig till lite mer normala baddjup under 2 meter så behöver du inte återfylla en thermopool (om den är byggd på sedvanligt vis med betongplatta + stående och liggande armering i väggarna.

2
Vatten och kemi / SV: Klormätning
« skrivet: maj 07, 2021, 08:21:36:36  »
Roger, det handlar om mätkammaren, där doseras inte kloret utan det är endast mätning som sker där.

Jag kan för lite om hur mätproberna fungerar för att ens kunna spekulera i ärendet.

Det går att köpa varje kammare separat, bytte min flödeskkammare förra året då jag klantade av plasten på inloppet...


3
Teknik / SV: Läckande bygel minimaster - mitt fel enligt poolkungen
« skrivet: maj 07, 2021, 08:13:32:32  »
Doserpunkten för klor eller syra är ju det enda stället i hela anläggningen där det inte är relevant hur man kalibrerat sin Minimaster. Det är alltid skyhöga koncentrationen vid dosering.

Jag tror att plasten måste bytas lite oftare helt enkelt. Hur ser anborrningsbyglarna ut som man använder i offentliga pooler? Kanske finns det bättre produkter att hämta där.

Vad gäller butikens beteende så är det förstås otroligt orutinerat att tjafsa om en produkt som till kund kostar 100-200kr. Ska vi gissa att inköpspriset är 30kr? Det är ju bara att langa ut nya delar och se glad ut.

4
Teknik / SV: El-mätning & Fjärrstyrning 3-fas
« skrivet: maj 07, 2021, 08:00:37:37  »
Vad säger du om 3st Shelly 3em som skickar data trådlöst till HomeAssistans? Allt är plug å plej och ingen kodning behövs. Influx databas i HA, Grafana för att rita grafer. Allt inom HA.

5
Hej!

Vad var anledningen till att du byggde de extra 10 cm på höjden med 5 + 5 cm och inte i stället la till ett kapat block om 10 cm på toppen av de fem "hela blocken?

Hmm, jag minns inte riktigt, dessa "stripes" finns ju för att enkelt göra mindre justeringar och längst upp vill man ju ha ett helt block så det inte fladdrar iväg när man gjuter. Stripsen var också billigare än att köpa ett helt varv med hela block och kapa sönder dessa.

6
Teknik / SV: Dubbla cirkulationspumpar
« skrivet: november 17, 2020, 15:04:41:41  »
Jag ser inga hinder med att ha dubbla pumpar om man inte vill investera i en med variabel hastighet. Jag skulle montera dessa parallellt och sedan bara köra en i taget. Man behöver nog ha en ventil för att kunna blockera den ena.

7
Markpooler. / SV: Problem - Sandjord, högt grundvatten och Tjälldéns thermopool
« skrivet: november 15, 2020, 20:32:47:47  »
Näe, några bra lösningar på att sänka grundvattennivån vid stort flöde finns nog inte.

Att ha poolen stå blöt brukar inte heller vara önskvärt, speciellt inte om man har en stomme i cellplast - vad säger Tjällden om det? Cellplast är ju normalt inte "långtidstätt" mot vatten.

Om det inte går att dränera och få vattnet att rinna bort med självfall får du nog sikta in dig på att ha poolen lite högre upp.


8
Markpooler. / SV: Durapool hjälp inlopp
« skrivet: november 15, 2020, 20:27:42:42  »
Mellan 1 och 2 måste du använda någon sorts gängtätning, tejp, snöre eller flytande gängtätning ("loctite" fast inte låsning utan tätning).

Något mothåll behövs inte efter som 1 har en stor fläns mitt på - den sitter fast i betongen. Gör så små hål som möjlig i blocken - antar att du tätar med fogskum när armaturen är på plats. Kan vara fint med en träskiva som mothåll medan du gjuter.

9
Markpooler. / SV: Durapool hjälp inlopp
« skrivet: november 15, 2020, 17:42:56:56  »
Det vore bra att se en anvisning för inloppet.

Nr2 antar jag ska gjutas in i väggen och sitta jämte insida poolvägg. Kan nr1 sedan skruvas i nr2? Jag ser inte riktigt mellan vilka delar du ska klämma linern - det måste förstås.

Det "normala" skulle vara att 2an är i väggen sedan har du 1an i två delar, en på baksidan av linern som skruvas i 2, en på insidan av linern som fixeras i den inre delen och klämmer linern.

nr4 antar jag är en övergång från gänga till lim, att använda på utsidan av poolväggen i nr2 om du går vidare med PVC-slang som kan limmas.

10
Ovanmarkspooler / SV: 7x4 Poolstore thermopool i Rönninge
« skrivet: november 11, 2020, 09:58:12:12  »
Jag underskattade det behovet och fick använda masonitbitar under första lagret för att få allt i rätt lutning osv.

Gör jag detta igen ska jag vara mer noggrann med vibratorn runt järnen, så att betongen flyter ut ordentligt (när man inte kommer åt med slodan). Vi förstod inte vikten av detta och i betongstressen så prioriterade vi ner detta.

Praktiskt spelar det ingen roll om man får använda lite masonit, men det finns bättre sätt...

Sidor: [1] 2 ... 452
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd