VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - FlyHigh

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / Stopp vid Backwash och Rinse
« skrivet: maj 11, 2016, 01:00:43:43  »
Hej

Jag har precis fyllt och startat poolen.

Jag körde en backwash på sandfiltret (astral) ganska tidigt för att rensa ut och få lite rörelse på sanden. Jag blev lite fundersam på varför inte vattennivån sjönk mer men tänkte inte mer på det förrän idag när jag skulle spola igen efter lite flockmedelstillsättning.

Vattennivån sjönk inte och jag såg inget vatten komma ur slangen som är kopplad till waste-utgången. Jag testade rinse-läget och det var samma sak. I wasteläget kom det dock vatten som det skall.

När jag startar pumpen med sandfiltret i waste så rinner det vatten vid en av kopplingarna på wasteslangen (dock inget som tillhör sandfiltret). Det börjar rinna när jag slår över och det rinner mer när jag startar pumpen. Tittar jag i pumpen så rör sig vattnet väldigt lite, det samma i skimmern.

När jag kör i vanlig filtrering så verkar allt fungera som det skall (även om vattnet efter några timmar idag inte ser mycket bättre ut).

Manometern gick sönder förra året så jag vet inte alls vilket tryck det är i systemet vid de olika inställningarna.

Någon som har tips på vad man kan testa?

/Erik S

2
Säljes / Vinterplåtar och pooltäcke
« skrivet: november 01, 2015, 16:06:43:43  »
Jag säljer nu mina vinterplåtar (byter till pooltak nästa vecka).
Det är 10 st a 4 meter (täcker minst 7*3,5m) och 2 st a 2m (täcker ca 1m5*1m).
De är inte rengjorda men de fyller sn funktion.
Läggs även upp på blocket.

Pris 2000 eller bud.
Plåtarna är sålda

Jag säljer även mitt pooltäcka, 6*3 meter med romanend trappflik. Säljes med fästknoppar men utan stroppar (dessa är utslitna). Lite missfärgad men alla öljetthål osv är OK.
Pris 1000 eller bud.

Plåtarna är tillgängliga nu men pooltäcket kommer användas tom mitten av november.

Finns i Göteborg.

/Erik S

3
Teknik / Ljudisolera circkulationspumpen
« skrivet: april 15, 2015, 12:58:09:09  »
Hej

I år hatr jag bestämt att vi skall ljudisolera pumpen, den sprider ett irriterande ljud över grannskapet (inkl vår tomt).

Jag kommer inte få plats i befintligt pumphus utan kommer bygga något nytt vid sidan om.
Jag vill inte bygga något permanent då jag troligtvis flyttar in pumpen i garaget till hösten.

Pumpen står vid sidan av poolen idag, ungefär 1m under vattennivån.
Pumpen står i marknivå och framför befintligt pumphus finns en del utrymme.

Jag har funderat på att limma ihop ett hus lecablock eller bygga en låda av överblivet virke, klä med någon form av ljuddämningsmatta och ha ett luftinsläpp. Jag kan bygga något större än pumpen, speciellt på höjden.

Jag behöver dock inspiration och ideer och synpunkter...

Hur har ni gjort/skulle ni ha gjort?

Edit:
Hur skulle ni ställa pumpen? (på löst på trädgårdssten, bulta med vibb-dämpare i trädgårdssten, löst på backen, löst på backen med matta mellan eller andra förslag)

4
Markpooler. / Avstånd mellan pump och sandfilter
« skrivet: februari 21, 2015, 13:32:13:13  »
Hej

Vi har planer på att bygga om huset och då även garaget. I dag står vår poolpump nära poolen men vi har svårt att få ner ljudnivån till en "acceptabel" nivå.

Jag funderar därför på att flytta pumpen till garaget när vi ändå skall gräva och riva väggar.

Sandfiltret står dock väldigt bra där det står idag (gäller även värmepumpen men en står på ett annat ställe) och att flytta in det i garaget också känns som lite slöseri på garageplats.

Avståndet mellan pump och sandfilter skulle i så fall bli 10 meter.

Jag har sedan tidigare tänkt koppla pumpen till ett relä som jag står med ett lågvolts lösning för att kunna styra pumpen från andra ställen (tex bredavloppet när man vill tvångsstyra för dammsugning) men även ha en liten mer intelligent lösning (mini plc) för när värmepump osv skall köra.

Pumpen kommer i så fall stå lägre än idag och den står redan under vattennivån.

Vilka problem tror ni jag kan/kommer få?
Något jag måste tänka på?

/Erik S

5
Säljes / Ovanmark pool och solvärmemattor
« skrivet: maj 20, 2014, 21:47:41:41  »
Efter ett år tyckte vi det är dags att få tummen ur att sälja vår gamla pool och lite annat poolrelaterat som vi inte kommer använda, jag testar intresset här innan jag lägger ut den på blocket.

* Ovanmarkspool 300*120 stålvägg och fristående (GRE Dream Pool KIT 3070 ). Vi har eftermonterat en extra skimmer så linern har 3 uttag (2 skimrar+1 inlopp) som behöver passas in när man monterar. Den är komplett med slangar, pump, sandfilter, solfolie (lite tjockare variant), tunn markduk och damsugarset. Allt fungerade när vi vinterstängde den 2012, den demonterades våren 2013. Stegen är rostig, den kan räcka med lite sandpapper och sprayfärg men jag skulle byta ut den om jag hade haft kvar poolen. Poolen är inköpt 2008. Stålväggen och "sidopelarna2 är i bra skick men smutsiga. Linern har 4 små vita prickar efter att vi lagt ner tabletter direkt i poolen men var annars fräsch när den togs ner (behöver dock tvättas utvändigt då löv osv hamnat på den under 2013).

Pris? med tanke på att vi inte orkar göra rent och fixa samt att det märks att vissa packningar är några år gamla så säger jag 2000 men det är diskutabelt vid en snabb och smidig affär. (kommer läggas ut på blocket för 3000 om ingen nappar här).


* 2 st Solvärmemattor El Nino. Ena mattan läckte lite i en koppling när den togs ner, tror det var 2011 men kan ha varit 2012, kan räcka med att byta packning. Det var så lite att jag inte brydde mig om det. Orginalbypass medföljer.
pris: Ge mig ett förslag...

* Autumn solar solvärmematta. 5 hela rullar a 8 meter samt 1 rulle som är skarvad och behöver skarvas mer för att inte läcka (Primastar säljer repsaster). Vändrör, in/utloppsrör och styrventil medföljer.
pris: Ge mig ett förslag... (nypris ca 3500, såg annons på 2000 på blocket för hel sats)


Den som köper någon av solfångarna kan få med en grundfospump (eller 2) som jag använt som cirkulationspump, dessa är dock inte körda på ca 1,5 år och har laget ute.

*Klor
1 st 5kg Astral multiklor 200gr puckar
1 st 5 kg Astral chockklor 70%
Både levererades med i poolpaketet vi köpte i april förra året men vi använder främst aktivt syre så dessa är oöppnade.
Pris: 500 för båda eller 300 sek/st (halva nypriset enligt leverantörens hemsida).

Vill någon ha allt så skulle jag kunna tänka mig 3500 för allt och då ingår någon 3vägsventil och andra kopplingar.

Bilder kan skickas på begäran.

Sakerna finns i Göteborg och med tanke på vikt och hur skymmande inte minst poolen är så är det tyvärr bara avhämtning som gäller.

/Erik S



6
Övriga frågor! / Återanvända gamal liner
« skrivet: mars 18, 2014, 12:49:14:14  »
Hej

Vad tror ni om möjligheterna att montera en tidigare använd ovanmarkpool med den gamla linern? När man bygger poolen så skall man ju först fylla upp vatten och sedan skära ut hålen i linern efter hand så allt sträcks osv på rätt sätt.

Använder man en gamal linern så måste ju denna passas in så hål osv hamnar på rätt plats.
Poolen är ganske liten (linern inte så svårarbetad) men det har haft två skimmers så det är totalt 3 hål i linern.

Eller går det att lappa på något snyggt sätt?

Eller är enda alternativet att skaffa en ny liner?

Jag skall själv inte bygga ihop poolen utan skall sälja men vill inte "lura" köparen.

/Erik S

7
Pooltäckningar / Pressening ovanpå vinterplåtar?
« skrivet: december 13, 2013, 08:44:54:54  »
Hej

Efter lite velande har vi kommit fram till att poolplåtar är det enda rätta för oss (inget staket, poolen ligger mot skogen med rådjur och älg, backen ovanför poolen kommer säkert lekas i osv). Hade tur och hittade bättre beg på blocket...

Jag har sett att många kompletterar vinterplåtarna med en pressening för att hålla skärp och annat borta från poolen. Vad jag förstått så lägger de flesta dessa under plåtarna men är det någon som testat att lägga ovanpå plåtarna?

Rent spontant känns det som en bra ide:
* Presseningen kan inte tyngas ner av ev smält/regnvatten utan får stöd av plåtarna
* Presseningen gör så gavlarna på vinterplåten blir "täta" och risken att vind kommer in under plåtarna och lyfter dem minskas (givetvis skall plåtarna ändå fixeras).

Vilka nackdelar kan det finnas med att lägga presseningen uppepå plåtarna?

/Erik S

8
Pooltäckningar / Temp luft under pooltak.
« skrivet: augusti 22, 2013, 21:33:13:13  »
Ni som har pooltak, hur varmt har ni i luften under taket nu i slutet av augusti (och senare)? Hur varmt har ni i poolen (antar det påverkar lufttempen)?

Vi blir mer och mer sugna på tak även om det blir en kompromiss då ena kortänden försvinner (1m till skärmvägg/tomtgräns). Jag funderade på att placera poolen annorlunda men skulle innebära mycket döyta på en liten tomt och skulle påverka hur vi kan utforma ny uteplats osv.

Försöker motivera mig själv att pooltak är värt sina pengar...

/Erik S

9
Teknik / Vart hitta kabel till lampa
« skrivet: juli 09, 2013, 08:34:01:01  »
Jag skall snart koppla in poollampan och letar efter lämplig kabel.

Jag har sett tips här om att både Kjell och biltma skall ha 6mm2 kabel men det verkar ha utgått ur deras sortiment.

Någon som har tips på vart man hittar det nu förtiden?
Jag kommer behöva ca 4 meter.

Har sett att en del använder högtalarkabel, hur fungerar det utomhus?

/Erik S

10
Markpooler. / Väggarna skevar
« skrivet: juni 25, 2013, 22:22:05:05  »
Har den senaste månaden byggt en pool i galvad plåt (50cm sektioner, lite tjockare), det finns lite olika tillverkare men min kommer inte från den mest kända ;)

Idag när jag pillade lite ser jag att väggarna jämte trappan har tryckts ut ganska rejält. Jag inser att jag inte riktigt fyllt upp vid sidorna av trappan, nu har jag fyllt upp lite till på ena bortre sidan och satt en rejäl stötta mot altanen på den närmsta. Jag har också monterat en liten mätpinne så jag kan se om det rör sig mer. Under de timmar jag kollade så hade det inte rört sig något (om inte hela altanen skjuts iväg).

Ena långsidan har också gett sig lite men inte alls lika mycket. Där tyckte jag att jag fyllde upp bra men blålera kan ju vara rätt luftigt. Jag har bara sett en enkel tryckt bräda istället för dubble, fattade nog inte riktigt att det skulle kunna påverka... (och en fd snickare tyckte samma.....) Denna sida är jag dock inte alls orolig för, jag tror det går att dölja hyffsat med sargen.

Vad tror ni? Skall jag tömma omgående och försöka räta upp eller kan/bör jag vänta tills fylle osv satt sig, kanske rent av vänta till nästa vår och tömma lite mer än planerat? Vad mer finns det för alternativ? Finns det uppenbar risk att allt bara rämnar (alltså finns det anledning till att sova oroligt  :-\

Just nu bortser jag helt från utseendet...


Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag