VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - bizzaro

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Vinter med kaklad pool
« skrivet: november 22, 2021, 08:14:24:24  »
Tack för bra svar! Poolen ligger i Göteborgstrakten. Grejen är att tidigare ägarna lär ha haft problem med kakelsläpp. Det ligger en massa kakel under altanen och jag har också fått det konfirmerat av grannarna. Det låter hursom som att det är klokt att fortsätta med frigoliten. Poolen är delvis under mark och övriga delar är hyfsat isolerade.

Tack Roger för ditt inlägg om Ph och kalk. Det där måste jag kolla upp. Ska se till att det är bra ph nu innan jag vinterkonserverar. När det gäller klor har jag bara kört multklor ifrån Poolklubben. Noterade att det var lite koppar- och aluminiumsulfat i den. Något annat man ska vara observant på?

2
Markpooler. / Vinter med kaklad pool
« skrivet: november 18, 2021, 14:54:04:04  »
Vi har en gammal (ca 50 år) kaklad pool på ca 40 m3. Det är ju allmänt bekant att det kan vara trickigt med kaklat på vintern i vårt klimat. Vi har bara haft den i två år, men förra vintern var det ju skapligt kallt. Jag skulle gissa att den var bottenfrusen. Jag var därför rädd att plattorna skulle hamna på botten, men inget hände. Förra ägaren lät vattnet stå kvar på hösten, tömde inte ens ned till inloppen. Sedan på med 10 cm frigolit samt en presenning. Nu har vi tak på, men jag lade ändå dit frigoliten förra året och lät vattnet stå. Att tömma vattnet vågar jag inte då man måste vara helt säker på att allt vatten är borta innan frosten kommer... Dessutom känns det onödigt.

Min fråga är om frigoliten verkligen gör någon nytta? Borde jag inte lika gärna kunna låta det vara med taket på bara?

Teorin är väl att när det fryser så fryser det också bakom plattorna och det är då de lossnar av det ökade trycket. Kan verkligen frigoliten påverka detta på något sätt?

3
Vatten och kemi / SV: Läckage i väljarventil?
« skrivet: maj 11, 2021, 12:59:10:10  »
Fick till slut tag i en ny packning på spapartsnordic. Bra support ifrån dem och här på forumet. O0 Den gamla packningen var stenhård och fick plockas ut i smådelar. Den nya passade perfekt. Nu är det tätt! Dock kanske det har läckt ut del sand? Hur mycket sand ska man ha? Just nu är det halvfullt. Jag såg när jag öppnade solpanelen att det kommit lite sand där, så det kanske behövs en liten renovering på filtret också? :-\

4
Vatten och kemi / SV: Läckage i väljarventil?
« skrivet: april 29, 2021, 14:08:26:26  »
Tack för tipset! Tog upp ett hål i utloppet till avloppet idag och såg att där läcker ganska mycket när filtreringen går. Så där har vi problemet. Ska leta upp en ny packning, men kanske bra att kolla upp så att det inte är stopp någonstans också. Det har ju vid vissa tillfällen varit en massa sand i väljarventilen. Tänker att det indikerar att något är tokigt. Vidare ska jag sätta en ventil på utloppet, så som det är på skissen. Då kan jag ju försäkra mig om att läckaget upphör.

5
Vatten och kemi / SV: Läckage i väljarventil?
« skrivet: april 28, 2021, 15:02:11:11  »
Skruvade isär ventilen nu. Tycker det ser fint ut. Måste vara läckage någon annanstans. Får fortsätta leta...

6
Vatten och kemi / SV: Läckage i väljarventil?
« skrivet: april 28, 2021, 14:01:24:24  »
Tack för bra tips. Jo, backspolning har jag gjort och det fungerar bra. Jag ska plocka isär ventilen. Låter som att det kan vara "grus i maskineriet" som orsakar det hela. När det gäller märkskylt hittar jag ingen annan info än den som är på bilden. Det står en siffra, men hittar inget fabrikat. Får nog koppla om lite ocskå så jag kan se vad som går ut i avloppet. Som det är nu är allt draget med rör hela vägen, så det går inte att se förutom genom siktglaset, och där ser man ju bara stora volymer.

7
Vatten och kemi / Läckage i väljarventil?
« skrivet: april 28, 2021, 08:36:07:07  »
Det försvinner mycket vatten ur poolen när jag kör cirkulation. Misstänker att det läcker ur väljarventilen vid filtret, men kan inte kolla utan att koppla isär. Ibland känns det att det är en massa grus i den... Ska man plocka isär den och byta några packningar? Har heller aldrig bytt sandfilter (köpte huset för ett år sedan). Förra ägaren sa att man aldrig behöver göra det, men det kanske är läge? Någon som vet vad detta är för prylar och var man kan få tag i reservdelar? Många frågor...  :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan