CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Denzel

Sidor: 1 2 [3]
21
Uppvärmning / SV: Solvärme - tips på uppvärmning av pool
« skrivet: juni 30, 2017, 17:33:22:22  »
Tack för tipsen.

jag har idag en intexpump på 3700l/h ca.
Har dock tänkt att, om det blir en värmepump, att den ska drivas av en egen pump.

Har läst en del om solvärme, och jag får uppfattningen att, så länge man har bra täckning på poolen (har både värmematta och poolöverdrag)värmen bibehålls relativt bra. Många har bra erfarenhet av solvärmemattor också har jag förstått.

Någon som har tips på hur man skulle kunna bygga och vad man behöver för att få ihop solvärmen? Elelr ska man låta bli bygget och satsa på solmattor?

Bekvämligheten med poolvärmepump lockar dock...Enda negativa är väl driftkostnaden men det kan ju inte bli så jättemycket...

22
Uppvärmning / Solvärme - tips på uppvärmning av pool
« skrivet: juni 30, 2017, 12:45:37:37  »
Hej,

Vi har nyligen skaffat oss en ovanmarkpool, Intex 4,22x1,07. Den rymmer ca 12 kubik vatten som behöver värmas upp.

Jag har ingen uppvärmning alls idag, och det är nästa del att köpa in. Jag har haft olika tankar kring detta, men är novis och uppskattar er hjälp.

Jag har eg. flera alternativ, men är sugen på uppvärmning via solvärme.

Alt 1. bygga en egen lösning. Jag har tyvärr ca 25 meter till närmaste tak, vilket är ett stort garagetak som har sol hela dagen. Det skulle vara det optimala utifrån solstrålarna (då taket är helt svart och har lätt lutning åt söder). Problemet är avståndet från poolen till garaget.

alt 2. färdigbyggd matta. Här har jag fastnat för två alt. http://primastarpool.se/uppvarmning-pool/solfangare/solfangare-oppen.html alt http://cdon.se/hem-tradgard/clear-pool-solfangare-solararc2-p39248098 . Dock är jag skeptisk till Solararc modellen, kan verkligen en så liten modul vara tillräckligt bra ?

alt 3. Poolvärmepump. Här är jag dock osäker på utifrån driftkostnaden.

Det som är viktigt är att få en varm pool (barnen badar oavsett, men jag vill också bada :) ), men samtidigt inte få det allt för krångligt.

Någon som har gjort (förstår jag är många) en egen hemmalösning och kan ge tips? Eller ska man satsa på Primastars lösning?





Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag