CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - knauer

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Markpooler. / SV: Tjällden - spackling av gaveltrappa
« skrivet: juli 20, 2015, 01:39:40:40  »
Tack för svar! Jag hade ingen koll på att man skulle eftervattna, minns att det var en
solig dag som jag spacklade...Jag ska ha vanlig liner och planerar att ha grön nålfiltsmatta
på trappan.

2
Markpooler. / Tjällden - spackling av gaveltrappa
« skrivet: juli 19, 2015, 12:21:46:46  »
Jag har använt betongspackel (Bauhaus) för att jämna till gaveltrappan. Tyvärr så har det börjat släppa och krackelera (speciellt vid trappstegens "spets" i 90 graders böjen). >ohno> Ska man använda "putsarmeringsnät" för att undvika detta?

3
Markpooler. / SV: Rostfria skruvar
« skrivet: juli 19, 2015, 11:47:59:59  »
Syrafast stål A4 (tysk beteckning) motsvarar rostfritt 316 i ASTM-beteckning vilket motsvarar SIS (Sverige) 2343. Legeringen består av 62% stål, 24 % krom, 12 % nickel och 2 % molybden. Denna typ av rostfritt stål är den vanligaste typen som framställs i världens stålbruk. Huruvida SIS 2343 kan motstå havsmiljö låter jag vara osagt, dock kommer inte mina skruvar att utsättas för västerhavets miljö. Pris är inte alltid korrelerat till kvalitet. Jag misstänker att Biltema kan pressa priset med stora inköpsvolymer. Jag har inga som helst problem att betala ett högre pris för en produkt som har en högre kvalietet  (i detta fallet bättre korrosionsbeständighet). Men faktum kvarstår, hur kan jag som konsument veta att skruv från en järnhandel med samma kvalitetsbeteckning (SIS2343) har en bättre korrosionsbeständighet jämfört med Biltemas skruv med identisk beteckning? Är det priset (som för övrigt är 3ggr högre för samma skruv hos järnhandeln) som garanterar detta? Jag tor inte det. Till sist skulle det vara intressant att få reda på vilken typ av rostfri skruv du köpte på Biltema (jag förutsätter att det är skruv med beteckningen syrafast A4 kvalitet) samt hur många år sedan detta var.

4
Markpooler. / SV: Rostfria skruvar
« skrivet: juli 18, 2015, 17:21:58:58  »
Läste detta på ett båtforum (http://forum.hamnen.se/forum/b%C3%A5tlivet/projekt-p%C3%A5-b%C3%A5ten/17070-vilka-sorts-skruvar):
"Jag köper i stort sett all A4 bult och skruv till båten på Biltema, både till under och över vattenlinjen. Jag har då aldrig sett att dessa rostat. Läste för övrigt ett inlägg på detta forum för en tid sedan från någon långseglare som varit ute i 5 år. Långseglaren meddelade att just bultarna från Biltema klarat sig bäst från rostangrepp."

Jag skulle inte bli förvånad om "fina järnhandeln" säljer syrafasta skruvar importerade från Kina. ;) Hursomhelst, dessa skruvar ska fästa en plåtlist på betongkrönbalken. De kommer
att utsättas för den fukt som finns i betongen, och på den exponeraade skruvskallen duttar jag dit lite silikon. Framtiden får utvisa om jag varit dumsnål.

5
Markpooler. / SV: Rostfria skruvar
« skrivet: juli 18, 2015, 14:59:15:15  »
Stämmer bra det! O0 Köpte faktiskt 200st av dessa idag.
Dock har jag gått bet på att hitta syrafast självskruvande plåtskruv (20-30mm långa), men får lösa det nästa vecka.

6
Markpooler. / SV: Rostfria skruvar
« skrivet: juli 17, 2015, 21:46:09:09  »
Tack för input. Som sagt klent utbud av syrafast skruv i den vanliga byggvaruhandeln.  Hittade detta på nätet med hyfsade priser: http://rostfribult.se/
 

7
Markpooler. / Rostfria skruvar
« skrivet: juli 17, 2015, 18:17:05:05  »
Vad säger panelen om vilken kvalitet på rostfria skruvar som gäller
vid poolmiljö. Är det syrafast skruv (A4) som gälller eller är det OK
med rostfri skruv av kvalitet A2 för att fästa sarglist etc?

8
Markpooler. / SV: Tjällden - plåtlist med sarglist
« skrivet: juli 17, 2015, 12:34:06:06  »
Tack för svar. Ok, då är syftet med plåtlisten dels att klämma fast gummiduken samt man fäster snap-in list på plåten med
Självborrande plåtskruv. Har aldrig borrat i plåt innan men antar att det inte spelar ngn roll att det råkar vara cellplast under ty jag antar att plåtskruven "biter" tag i plåten?
Detta innebär väl att dessa plåtskruvar ej behöver vara så långa, räcker det med 15mm längd??

Cc 15 cm har jag fått från ngn källa kan dock inte minnas från vem.

9
Markpooler. / SV: Tjällden - plåtlist med sarglist
« skrivet: juli 17, 2015, 10:23:30:30  »
Enligt bifogad bil så ska sarglist och plåtlist ligga kant i kant. Kruxet är att cellplastens tjocklek vid krönbalken är 60 mm innan betongkrönbalken tar vid. Sarglistens djup är ca 40mm, dvs om sarglist och plåtlist ska ligga kant i kant har man du de-facto cellplast under sin sarglist...

Instinktivt så är min första tanke att borra i  cellplast är fel, men är det helt enkelt så att att det naturligtvis är den ordentligt fastsatta plåten (plåtskruv+plugg i betongkrönbalken) som tar upp kraften? Att det  sedan råkar vara cellplast under sarglisten är ovidkommande då plåtskruven som fäster sarglisten går genom plåtlisten??

10
Markpooler. / Tjällden - plåtlist med sarglist
« skrivet: juli 17, 2015, 01:21:12:12  »
Hej,
är det någon som köpt plåtlist och monterat sarglist på denna (se bifogad bild)?

Nu är det semestertider och Tjällden har semester. Som jag uppfattat det via tidigare samtal med Tjällden så skruvar man fast plåtlisten med 25 mm självborrande plåtskruv + plugg (cc 15 cm) på krönbalken. Medföljande gummiduk ska vikas in underplåtlisten (dvs gummiduken fästs på plats via plåtskruven). På insidan av krönbalken finns 60 mm cellplast innan betongen tar vid. Sarglisten är ca 40mm djup. Enligt mina anteckningar ska även sarglisten fästas med självborrande plåtskruv och den fästs alltså direkt på krönbalkens cellplast (genom plåtlisten sen in i cellplasten).

Är det rimligt att sarglisten förankras direkt på cellplasten när man beaktar trycket fr. drygt 40m3 vatten? <hmm> Eller är det kanske så att då linern är skräddarsydd för poolen så blir inte kraften så stor på snap-in infästningen?




Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag