Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Hawaiiskjortan

Sidor: [1]
1
Teknik / Poolpumpslocket läcker SACI Winner 100T
« skrivet: februari 20, 2022, 14:08:02:02  »
Hej,

Installerat ny poolpump från SACI då Haywarden rullat vidare efter 20 år i tjänst. Med denna får jag dock vattenläckage vid filterlocket när jag stänger av pumpen, typ nästan en deciliter innan jag torkade bort vaselinet som satt på packningen från fabrik, vilket gjorde att nu är det droppar som sprutar istället. Förstått att det inte är helt ovanligt och att man inte ska överspänna locket. Pumpen är 1HK mot 0.75HK på den gamla så det bör väl vara lite bättre cirkulation i systemet numera. Men ska jag sätta en backventil för att förhindra det helt och i så fall före eller efter pumpen?

MVH

2
Markpooler. / Folkpool ny liner buktar ut ovankant
« skrivet: maj 27, 2018, 16:58:21:21  »
Hej,

Skulle behöva råd angående Folkpool och linerbyte. Bytte liner nu för någon vecka sedan på en Octavia 3.6x6.6 från 2001. Jag har funderat något på om de har monterat den nya snapin-listen fel. Där har liksom blivit cirka 1cm mellan poolväggen och linern som går att trycka in, detta gör att poolkanten upplevs ”bukta” in mot poolen uppe vid listen. Så var det inte med den gamla linern. Hur ser det egentligen ut på nya Folkpooler?

Med vänlig hälsning,
Daniel

3
Teknik / Fjärrstyrt relä för montage i DIN-skena
« skrivet: augusti 28, 2017, 15:30:20:20  »
Hej,

Har googlat och inte funnit nån lösning så tänkte ställa frågan här. Jag vill styra gångtid på min pump och värmepump via Telldus ZNet Lite v2, idag styrs alltsammans av världens mest komplicerade digitala tidur. Vill hitta nåt trådlöst relä för montage i nuvarande DIN-skena men det verkar ju inte finnas alls?  :o

MVH
Daniel

4
Vatten och kemi / Hayward Vari-Flow XL sandfilter nanometer trasig?
« skrivet: juni 05, 2017, 18:14:20:20  »
Hej,

Har ett Hayward filter till min Folkpool. Såg idag att trycket har gått upp till 30 PSI och minskar inte när jag backspolar. Dock så släpper aldrig trycket när jag när jag stänger av pumpen heller, alltså mätaren rör sig aldrig. Har för mig att den inte rörde sig när jag bytte sand förra året heller. utan stod på cirka 20. Börjar misstänka att själva mätaren är trasig. Ska nålen släppa till 0 när man stänger av pumpen eller den behåller alltid trycket oavsett om pumpen kör eller inte?

MVH
Daniel

5
Pooltäckningar / Byta PoolLock duk mot Pool-safe duk?
« skrivet: juni 04, 2013, 15:56:28:28  »
Hej,

Har förgäves försökt få Folkpool i Skåne att lämna pris på vad det skulle kosta att byta ut vår PoolLock duk från 2003, den har spruckit på flertalet ställen och behöver bytas helt enkelt.

Jag har börjat fundera på om man istället kan köpa en Pool-Safe duk och använda en sådan istället i befintlig anordning och skenor etc. De verkar enklare att beställa.

Någon som tror att detta skulle kunna fungera?

MVH
Daniel

6
Pooltäckningar / Byta Poolsafe-duk själv?
« skrivet: maj 04, 2012, 09:43:34:34  »
Hej,

Köpte hus med en Folkpool Octavia 3.6x6.6 i September 2011 och poolen är installerad 2003. Poolsafe-duken känns väldigt spröd och har en större reva och några små sprickor på vissa ställen där vattnet tränger igenom så det bör kanske vara dags att byta. Poolsafe installationen är av typen flush track med nedsänkt upprullningsanordning och hydraulik bakom poolen.

Tänkte kolla med er om någon har erfarenhet av att byta Poolsafe-duk själv. Ska man välja någon annan leverantör av duken? Är det meningen att en duk inte håller mer än cirka 10 år?

MVH
Daniel

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag