CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - poolforum

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Torktid lim vid limning av liner
« skrivet: maj 21, 2020, 12:29:03:03  »
Hej,

Jag har två skador i min PVC-liner på ett område som ligger ovanför vattenytan (efter att jag har sänkt nivån). Jag har köpt ett reparationskit och enligt instruktionerna så ska man applicera limmet på lagningslappen och sedan låta det torka INNAN man applicerar det på linern. Det står inget om hur länge det ska torka innan man trycker dit lappen. Jag har aldrig limmat i PVC förut, men det låter ju jättekonstigt att man ska låta limmet torka först. Det lär ju inte fästa om man låter det torka för länge, eller?

Om man ska limma under vattnet (vilket jag inte ska göra) så ska man däremot trycka dit det direkt.

2
Vatten och kemi / Grön och grumlig trots chock
« skrivet: maj 17, 2016, 08:50:33:33  »
Hej

Jag har problem med vattnet i min lilla ovanjordspool (10 m3), som har ett patronfilter. Problemet är att vattnet har grön ton och är grumligt. Jag har dammsugit botten, reglerat pH och chockklorerat ordentligt men det hjälper inte. Jag chockklorerat igen igårkväll med massa superchock granulat (fritt klor var uppe över 10) utan förbättring. I morse mätte jag följande värden (klor högt pga gårdagens chock):

PH: 7,4
Fritt klor: 7,41
Tot klor: Hi, dvs > 10
Alkalinitet: Lo (alltså 0)
CYA: 8
CH: 33

Innan chockklorering låg PH på 7,1.

Det är väl främst Alkaliniteten som sticker ut eftersom den är < 80. CH är väl också låg, men vet inte om det är något egentligt bekymmer?

Den låga Alkaliniteten borde göra PH svårreglerat, men kan det förklara att jag inte blir av med grönheten och grumligheten? Rekommenderar ni att köpa Höj Alkalinitet och höja till 80? Höjer inte detta också PH?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag