Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Stroker

Sidor: 1 ... 3 [4]
31
Var hos en kille i höstas som inköpt en solvärmeanläggning härifrån. http://www.vvs-grossisten.dk/index/komplette-saet-624 . Priserna verkar "ovanligt billiga" men sakerna såg bra ut och hade fungerat väldigt bra hos nämnda kille. Till och med hyfsat varmt vatten i slutet på oktober fast de regnade och var höstruskväder..

Eftersom jag är missnöjd med mina solvärmepaneler från folkpool som ju inte ger någon värme när den behövs som mest (men som funkar kanon när solen skiner) så tänkte jag att iden med en riktigt solvärmeanläggning med tex heatpipes skulle ge både värme till tappvattnet och överskottet kunde värma poolen i samverkan med befintlig folkpoolsanläggning på 5 mattor till en 3,5x7,6x1,6 välisolerad pool.
Skulle detta fungera som ett alternativ till en vanlig poolvärmepump som det var tänkt skulle inhandlas i vår eller räcker inte värmen i den anläggningen jag tittat på som kostar runt 22.000 danska.

32
Uppvärmning / Solfångaren blir sämre och sämre känns de som med åren
« skrivet: maj 25, 2008, 11:04:33:33  »
Som ämnet säger så upplever jag att min solfångare ( från folkpool ) blir sämre och sämre för varje år. Har funderat en del på detta och då trycket inte förändrats undrar jag om det kan vara så att trevägsventilen släpper igenom ( någon sa att trevägsventilen gör detta innan här på forumet) så mycket vatten att effekten därmed avtagit. Är inne på min 5:e säsong nu och hara bara högtrycksatvättat panelerna rena utanpå varje år.
En av mina teser är att det blivit dålig genomströmning med åren men hur kan man i så fall åtgärda detta utan att plocka ner hela systemet?

Trycket i mitt filter är 0,9 utan fångare och 1,2 med fångare (efter backspolning alltså och ca 0,2 mer när vattnet är skitigt eller efter dammsugning)  och har varit så alla år. Kör klorgenerator och har därmed inte använt några kemikalier sen poolstart förra året. Hade en liten period förra sommaren med grönt vatten men efter tre chockkloreringar (med klorinatorn) var det rent igen. Kr  nu klorerar3en lite högre och längre när det badas mycket eller är varmt i vattnet. Kan det vara så att det finns alger som täpper till solfångaren? Igår nät jag kände på solfångarytorna var dom ljumna? har för mig att ytorna brukar vara kalla när fångaren gör sitt jobb. Skillnad melan ut och in var ca en grad vilket jag oxå tycker är för lite.
Har inte kommit upp i mer än knappt 27 grader i år som varmast och  förr om åren har den legat minst två tre grader högre vid samma temp och vid samma antal soltimmar uppskattar jag..... Hade de funnits råd till en vp hade den suttit där nu "som en smäck" garanterat . *suck*

Någon som upplevt samma sak och kanske fått rätt på de?

33
Uppvärmning / Värmepumpstankar
« skrivet: januari 04, 2008, 00:17:10:10  »
Har idag min (nä inte idag alltså bara på sommaren) pool uppvärmd med solpaneler och har varit nöjd med detta ända fram till denna sommaren. Badtemp för mig bör ligga på minst 27 för att det ska vara njutbart ocg de har ja så klart inte haft hela denna sommaren  :'(

Med tanke på detta funderar jag nu på att införskaffa en värmepump då så klart. Frågorna hopas och trots idogt läsande så är jag inte mycket klokare. Lösningen med ett färdigt paket är naturligtvis de bästa men smakar de så kostar de. Är inte beredd på att lägga ner typ 20 tusen plus på de hela och då kommer naturligtvis funderingarna på om man lurar sig själv med "billigt typ" COP värdet bör vara högt de säger sig självt förmodar jag och kanske är de så att detta värde står i direkt relation till pris på växlaren... Min svåger är i rörkrökarbranschen och kom över ett parti luft/luft växlare för ett tag sedan. Tror de var fina grejor för kostand under  10 lappar men en sådan har man ju ingen nytta av så en fråga är ju då vad de skulle kunna kosta med bra rabatter  <dontkn> att omvandla en sådan tingest till en med titanväxlare som jag ju behöver pga mitt salta vatten. Att några gjort detta här på forumet haf jag förstått men ingen har visat hur eller så så vitt jag kunnat se.

O annars då. vad säger ni som kör med växlare idag. Vad ska man INTE satsa på? är väl bäst att fråga först  ::) Tacksam för lite "feedback"

34
Vatten och kemi / Adjöss till klorpucken :)
« skrivet: april 26, 2007, 09:10:11:11  »
Äntligen klart med klorgenerator  :D och uppstart igen inför sjätte poolsommaren. Passade på att inspektera avloppssystemet genom att bryta upp gamla 50 åriga gjutjärnsbrunnen från betonggolvet och montera lite fler anslutningar och ny brunn. Backspolandet blir framöver en barnlek med nya plaxiglasröret. Rekomenderas

Klogeneratorn producerade så mycket klor i natt att jag var tvungen att ställa ner den på minimum nu på morgonen <antman>. Verkar lovande trots att jag dels bara har 13-14 grader i vattnet samt använder "billigt" salt från matgrossisten. Att det dessutom är uppstart av poolen som igår inte hade något mätbart klor enligt både mätsticka och vattenprov är fantastiskt.

klart trevligt dessutom att se hur kloret "väller" fram i siktglaset på klorgeneratorns sida, Jag är helnöjd :)  >rulla<
 

35
Vatten och kemi / Placering av klorgenerator
« skrivet: april 24, 2007, 12:16:36:36  »
har nu fått min Zodiac från Australien och allt fungerade bra. Tog exakt en vecka från beställning till uthämtning på posten där jag fick betala moms på alltihopa. Summa summarium drygt 7 tusen för en Zodiac LM3-15.

Frågan är nu var ni andra satt era generatorer.  Bäst för mig vore att sätta den efter pump o sandfilter men innan trevägsventil till solfångaren. I instruktionen står dock att den ska placeras sist i systemet. Kollade med poolaren 8) jag köpt grejorna av där jag med en ritning förklarade hur mitt system ser ut. Han svarade att det var helt okej att placera den där jag föreslog men är ändå osäker om detta är rätt med tanke på att det lär bildas gas som inte får stängas in i något system. Hur har ni andra gjort? har förtydligat mig i nytt mail men inte fått svar än o vill sätta igång NUUUUUU  <antman>

36
Vatten och kemi / Olika "saltvattenrenare"
« skrivet: april 13, 2007, 10:35:49:49  »
Har försökt skapa mig en uppfattning om de här med saltvattengeneratorer som de så felaktigt kanske kallas men ni vet vad jag menar.

Var nära på att handla en Balnero i höstas men tänkte vänta nu till våren. Vad jag då förstår nu är att den håller endast 4-5 år sen måste man byta celler för ganska mycket pengar.  6000 kronor skrev någon. Knappast någon besparing då jämfört med att köra  som vanligt med saltvatten och klortabletter som jag gör idag.

Någon tipsade om Zodiacs produkt som jag sedemera fick tag i hos en svensk återförsäljare.
han skrev:
Hej Anders
Jag kan erbjuda dig en Zodiac LM15 med självrengörande cell. Detta är förmodligen den som rankas som bilarnas BMW i vad gäller funktion och kvalitet. Denna kan du inte köra slut på även om du har för lite salt i poolen så  som problemet är med de flesta andra märken och modeller på marknaden. Detta är tyvärr den minsta modellen utav dom, den ger 15 gr per tim vid max och klarar även större pooler därav priset på denna. Pris 14.950:-. Dessa har vi använt sedan -86 så vi vet att de fungerar.
 

Okej lät väl bra de där men tittade då på allvar i resten av världen.
Då finns de knappt några LM15 att köpa och ny cell låg på 4-5 tusen till denna.
Nu heter nämligen deras produkt LM2 samt den nyaste varianten LM3-

LM3 verkar perfekt på alla sätt- Lättskött o så o verkar smart- MÄÄN ( som han letsdancedomaren säger) finns den då dels inte att köpa i Europa verkar de som samt så har jag inte hittat några extra celler att köpa. Detta kan då dels bero på att det inte behövs??? eller så är de någon annan anledning som jag inte förstår....än hehe...

Pris i USA eller Canada ligger på ca 7-800 dollar så i vilket fall som helst blir de billigare att ta hem därifrån än att  köpa en sämre?? produkt i Sverige- Verkar mysko alltihopa o frågetecknen är fler än någonsin.

Någon här som kan räta ut ett eller annat frågetecken måntro?


37
Vatten och kemi / sugslangutanluftsstips
« skrivet: juli 27, 2006, 17:43:05:05  »
Tröttnade på luft i sugslangen och fixade de så här. Funkar jättebra.
Om de kan vara till någons glädje är jag glad  >rulla<

38
Vatten och kemi / Problem med att mäta PH i saltvattenpool
« skrivet: juli 22, 2006, 14:38:10:10  »
Hittade just detta forum då jag sökte på PH värde och saltvatten.
Har haft min pool nu i 4 år och slog salt (250 kg till 40 kubik) i för 3 år sedan. Köper numera salt i livsmedelsgrossisten för övrigt där 25 kg kostar 60 kronor+ moms. 99,9% rent vanligt salt utan jod och detta funkar bra. Slår i 4 säckar (100 kg) varje vår och har väldigt salt vatten vilket är skönt och behagligt och minimerat röda ögon hos barn som spenderar hela dagen badandes.

Problemet just nu är att jag inte vet med säkerhet vilket ph värde jag har. Stickorna jag provar visar totalt olika värde beroende på vilket fabrikat. Det ena visar alldels för lågt ph och det andra precis tvärtom. Köpte igår ett testset i akvarieaffären för både salt och sötvatten och enligt detta så ligger ph på ca 6,0. 700 gram ph+ gav ca 6,5 av färgen att döma. Temperaturen i poolen just nu ligger på 32 grader och då får jag problem med alger och grumligt vatten.

Någon med saltvattenpool som har något tips. Är ju bara en glad amatör.

Sidor: 1 ... 3 [4]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd