VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Stroker

Sidor: 1 2 [3] 4
21
Vatten och kemi / Mäta salthalt
« skrivet: april 03, 2014, 11:31:41:41  »
Tänkte det skulle vara trevligt att veta vad man har för salthalt och googlade då på detta. Akvarieaffärer säljer optiska refraktometers för sisdär mellan 500-900 men en exakt likadan på jula, biltema eller Clas o kostar 350. Då mäter man glykol och det kallas "glykolmätare" men vad är skillnaden. Enda jag lyckats klura ut är på någon dyrare akvarievariant finns en  noggrannare skala. Så vitt jag förstår är en refraktometer en refraktometer oavsett vad man vill mäta.??? kan inte hitta något som motsäger. Är det någon kunnig på forumet här.

22
har just fått orderbekräftelse samt även innan dess svars mail från ett danskt företag i fiskdammsbranschen som bl.a. säljer PVC kopplingar.
Ska sätta in värmepump och behövde då lite olika kopplingar för detta. På alla ställen jag tittat har det kostat ungefär lika mycket och därför var jag förvånad att detta danska företag låg ganska långt under svenska priser. .
Min orderlista:
Produkt   Moms   Stk.   Stk. pris   Total m/moms
PVC 90 gr.vinkel ø50 mm   25,00%   4   15,00 DKK   60,00 DKK
PVC bøjning 90 gr. ø 50 mm   25,00%   4   39,00 DKK   156,00 DKK
PVC 90 gr. Tee klæbning 50 mm.   25,00%   2   19,00 DKK   38,00 DKK
PVC kuglehane ø50mm med dobbelt union   25,00%   2   87,00 DKK   174,00 DKK
PVC kuglehane 2 indv gevind, dobbelt union   25,00%   1   114,00 DKK   114,00 DKK

Levering Sverige - Grønland - Færøerne (4,26 kg.)   25,00%   150,00 DKK
Udenlandske kort    0,00%   25,95 DKK

Total m/moms   717,95 DKK
Moms   138,40 DKK

Runt 850 spänn i svenska pengar blev det. I poolaffärerna säger dom att det säkert  inte är rätt PVC i lim och skruvkopplingar.. och jag kan då undra vad fel PVC då kan bestå av i detta fallet..
I Sverige kostade samma beställning på -ingen nämnd ingen klämd- men billigaste sidan jag hittat

Totalt inkl. moms: 1.555,00 kr
GOOGLE är verkligen en god vän   ::) man kan ju skriva koiimport tex o se vad som dyker upp :angel:


23
Markpooler. / Överlapp på poolsarg eller inte?
« skrivet: mars 30, 2014, 11:34:02:02  »
har just demonterat hyvlat och slipat min 13 år gamla sarg av 2x8 tryckt virke och funderar på om jag ska lägga in den över poolen 50mm denna gången istället för kant i kant. Anledningen främst då för att den då kanske förhindrar e del vatten att spolas upp på däcket. Vattnet ligger normalt 10cm under sargen och kanske detta då inte hjälper som vågbrytare <hmm> Någon som har erfarenhet. köper ny poolrobot i år oxå och då en som skrubbar vattenlinjen och kanske hindrar då detta nya överhäng roboten men de e min teori bara. Erfarenheter efterlyses?

24
Uppvärmning / Welldana värmepumpar? och placering av VP?
« skrivet: mars 30, 2014, 09:44:07:07  »
I år ska det bli värmepump som komplement till mina gamla solfångare men marknaden blir inte mindre och tidigare års letande har inte blivit lättare. Står nu i valet och kvalet mellan Welldana 10 kw hos Rubinpool för 13,000:- eller Gullberg&Jansson vertikala 9,5 kw för 23,000:-
Normalt finns inga genvägar och kvalitet kostar men är G&J verkligen dubbelt så bra. Har inte hittat några recensioner eller omdöme om Welldanan så är tveksam om den. Misstänker att flera faktorer spelar in ganska väsentligt här. Dels då platsen avseende effektivitet samt ljud.

Tror mig behöva en vertikal pump då den bästa placeringen skulle vara  i ett ca 2 meter brett u-format gatt mellan poolplanket och garaget då slanglängder och estetiken blir bäst där men kanske detta stöter på patrull. Skissen nedan :) kanske kan förklara..
                                I
        __Garage____I öppen carport
        I
        I
Hus   I        ___ 
        I____I VP I_________poolplank_____________________
        I
        I

Behöver lite råd och synpunkter innan köp.
Tänkte satsa på köp av en poolroot oxå i samma veva och den sk Coloradodamen verkar oslagbarpå Ebay och tips från forumet gjorde att jag nu hittade en Dophin DX4 för 5,500 plus moms o skatt vilket verkar väldigt överkomligt...
Som sagt Synpunkter mottages tacksamt från initierade
         

25
Teknik / Återanvända kopplingar
« skrivet: april 22, 2012, 22:40:59:59  »
Har ju sett ett antal inlägga här på forumet om hur att återanvända kopplingar och eftersom jag idag återigen har fått göra just detta vid byte av mitt sandfilter så satte jag nya mobilen på filmning för att visa hur just jag gjort i åratal.

Har kopplingar som använts ett antal gånger och enda kruxet om man vill ha täta limningar är att inte ha för brått utan låta det torka ett dygn eller så... som alltid.. nya som gamla...
Kopplingen på filmen är som man kan se inte ens varm och har därmed inte skadats . När man kör lim på nya röret så löses de limrester upp som finns kvar och allt bara "smäckar" dit. Varför köpa nya kopplingar när det inte behövs. Det är lika enkelt som det ser ut :)

26
Vatten och kemi / Ska köpa nytt sandfilter men oj hur gick detta till??
« skrivet: januari 20, 2012, 16:12:41:41  »
Kollade första alla svenska leverantörer och trodde kanske någon skulle ha något vintererbjudande då deras affärer måste vara ganska ansträngda vi denna tiden på året... kollade sen ebay där jag köpt mycket Både i England och framför allt i Tyskland får man väldigt mycket mer för väldigt mycket mindre pengar..*suck*
Mar en tripp ner o laddar alkoholförrådet o hämtar ett nytt paket med motor o allt billiagre än vad ett filter eller en motor kostar här hemma. var det någon som sa servicen då? ja jag personligen inte har jag anlitat någon och de försök jag gjorde i början när jag inget visste om pool blev resultatlösa ändå.. så en eventuell sådan har ändå inte behövts på dessa tio åren så den kan ja vara utan... Få se.. på Calles får jag hmm sådär 30 lådor  Björnebrygd sjuonhalvor :) för förtjänsten ungefär.. <antman>

27
Vatten och kemi / Sprucket sandfilter
« skrivet: oktober 28, 2011, 11:00:48:48  »
Kom hem från semestern och sonen hade noterat att vattennivån sjunkit men inte vågat ringa för att fråga vad göra.

Försökte fylla upp vatten men det gick inte längre än till nedersta skruvarna i skimmern varvid jag skruvade loss och tätade om.
Fick i vatten och startade pumpen och det stod en stråle rakt ut på baksidan av sandfiltret av märket Kripsol som visade sig hade en spricka i nederkant. Filter och pump 11 år gammalt och jaag har kört saltvatten i de 10. Materialet verkar vara plast i filtret och mottager tacksamt ideér vad som kan ha hänt? Sonen har inte backspolat eller använt poolen ska tilläggas. Filtret är ett 90kgs och söker dessutom tips på nytt.

28
Markpooler. / Nu e de stängt :(
« skrivet: september 19, 2010, 16:10:15:15  »
 :( poolen stängd.. fan va trist. 7 månaders kvar tills nästa   :) säsong.

29
Byggtrådar / Murad pool utan dränering
« skrivet: juni 06, 2010, 07:58:41:41  »
Då jag överallt i forumet läser hur viktigt det är med dränering så undrar jag vad som händer om man nu inte gör det.
När jag byggde min pool 2001 visste jag inget om pooler. Detta eminenta forumet visste jag inte fanns och de byggråd jag fick innehöll inte dränering. Jag bor i Arlöv och 300 meter från Öresund på utfylld mark. Ca 1,50 ner i marken finns sjöbotten och grundvatten. Jag grävde mig dit ner , lade 200 makadam, armering och gjöt en botten. Murade upp väggarna med btg hålsten (och missade naturligtvis det här med L-stödet oxå :))
Enligt konstens alla regler förstår jag då att detta är alldeles förkastligt. Vad händer- eller har hänt?. Ja inget så vitt jag kan se efter dessa 9 år. Vad har jag då missat?? Har poolen höjt sig och "flyter" på grundvattnet? Jag ser att antingen det eller så har det spikade tryckta golvet "sänkt sig någon centimeter men allt är byggt på plintar på tre sidor av poolen och den sista sitter fast mer bärlina i husgrunden. Den sidan upplever jag inte sänkt sig så jag antog att plintarna satt sig under årenslopp då det är en ansenlig tyngd vilande på dom med krafdtigt plank samt stort poolhus.
Har isolerat innsidan på poolen med 50mm frigolit och tycker inte att temperaturen sänks drastiskt nattetid. Vad har jag missat <hmm>

30
Uppvärmning / Folkpools solvärmematta spricker hejvilt
« skrivet: augusti 27, 2009, 10:42:59:59  »
Som ämnesraden säger så har en av mina fem mattor nu fallerat totalt nästintill.  Inköptes 2003 och bara en av fem mattor har varit till bekymmer. Mattorna är 1.2 x3 meter och bara matta nummer två
"spökar". Någon annan med samma problem. Läckagen uppstår på samma stålle ca  en halv meter från nedankant. Har just skrivit till Folkpool oac det ska bli intressant att se vad de svarar.

Sidor: 1 2 [3] 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan