Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - OnTrackPiraten

Sidor: [1]
1
Teknik / Cirkulationspump pool - nybörjarfråga
« skrivet: augusti 31, 2020, 17:40:16:16  »
Hej,
Nybliven populärare och glad för det även om det skapar lite merjobb och funderingar.. brukar titta till alla silar varje dag å tömma.. satte även i ett netskim filterpåse... så nu får jag inte ner så mycket skit.

Till frågan när jag tömt silen i cirkulationspumpen och skruvat igen å satt på pumpen igen så ser jag en fin rotation på vattnet genom inspektionsplasten men ibland så  ser det ut som vattnet inte rör sig.. pumpen är igång men man ser ingen virvel. Är det nåt som är tokigt eller kan det vara så?

Hoppas ni har översikt med en nybörjare  ::)

2
Markpooler. / Ny pool läcker, tips på lösning och reklamation
« skrivet: augusti 11, 2020, 20:59:56:56  »
Hej!
Tråkigt nog blir det första inlägget ett inlägg gällande läckage och hur man ska gå tillväga för åtgärd och reklamation.

I tisdags blev vi efter mycket om och men äntligen klara med vår thermopool 4x8 m med hela trädäcket lagt och klart. Glädje försvann dock väldigt snabbt när vi märkte efter några dagar att den tappade för mycket vatten. (Läst alla trådar som finns är på forumet om läckage, dunstning och vad som försvinner på en dag). Som tur var har jag inte återfyllt runt om så jag lokaliserade att det måste vara nåt fel med inloppet. Rörgenomföringen är torr men det sipprar ut vatten från poolväggen, mellan gliporna  på thermoblocken. Till slut började inloppet puttra luft Då vattennivån sjunkit lite för mycket.. fyllde på vatten i poolen å då slutade luftpruttarna... efter några dagar så jag stängde av vattenpumpen och då slutade vattennivån sjunka och ganska snabbt slutade det sippra ut vatten från thermoblocken. Det är likadant runt båda inloppen, på varsin sida poolen alltså. Vad tror den samlade expertisen här är felet?

Jag hade hit entreprenören som gjort och ansvaret för pooljobbet och dom tror på någon packning i inloppet. Kan säkert vara så men fel på båda inloppen? Slarvigt monterat eller fel på prylarna?

Deras förslag på åtgärd är att tömma poolen och montera ner inloppen och titta vad som är fel. Kan man kräva att poolleverantören skickar nytt material till aktuell dag för detta arbetet? Även om man inte vet att det är fel på dem? Jag vill ju inte fylla på poolen med vatten efter så funkar inte deras lösning? Jag vill inte heller att den inte kan återfyllas med vatten för att nya inlopp ska väntas på att få leverade. Min tanke och förhoppning var att ha hit en tankbil som fyller poolen efter de grejat. Då vill jag inte ha nån halvmesyr åtgärd.

Jag förstår att det kan vara skillnad på vad man vill och vad som är rimligt  ::) men mitt önskemål är ju att båda parter dvs leverantören och entreprenören agerar som att det är deras ansvar tills dess att vi konstaterat vad som är fel? Är det rimligt?

Förutsättningen måste väl vara att varje part ansvarar och bekostar för sin del själva fram till orsaken är klarlagd? Då borde rimligtvis den part vars fel har orsakat ta alla kostnader? För egen del innebär det ju exempelvis att betala en tankbil som ska fylla upp halva poolen igen, kan väl inte vara meningen att jag ska stå för den kostnaden?

Nu blev det ett sjukt långt inlägg, ber om ursäkt, hoppas någon har några inspel att komma med, tack på förhand 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag