Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Rodge68 skrivet september 10, 2013, 16:06:17:17

Titel: Miljöpool vs Flexipool termoplast (velandet går mot en slutpunkt)
Skrivet av: Rodge68 skrivet september 10, 2013, 16:06:17:17
Jag har sett flera här som har byggt Miljöpoolen från Poolkungen hur har det fungerat med montage, kvalité efter montage, mm.
De föreskriver fyllning med sand och jag kan förstå att det blir mycket stabilare än med singel, framför allt vid en ev. tömning av poolen.
Hur kan man isolera denna stomme, tar gärna emot förslag.

Flexipool i plast har jag inte sett många som har byggt men det verkar vara en beprövad stomme. De säger att man ska fylla med singel, men vad säger ni som är experter på området?
Isolering verkar vara enklare på denna pool då den har större rutor än miljöpoolen.
På monteringsfilmer så kan man se att det finns möjlighet att gjuta en ram i toppen av stommen och då bör den bli mycket stabil?
Denna ram har ingen sammanfogning med galvad plåt så som miljöpoolen har, borde vara ett plus?

Vem får bästa stabilitet av dessa två och hur skulle ni välja om priset var det samma för båda? :-\

 <help>   <antman>    <help>
Titel: SV: Miljöpool vs Flexipool termoplast (velandet går mot en slutpunkt)
Skrivet av: Poolteam.se skrivet september 10, 2013, 19:46:08:08
Hej Rodge,

Det är alltid mycket mer kostsamt att montera och återfylla en pool som består av flera "moduler" än om en färdig balja levereras, t ex Luxlama PP Pool.
Normalt återfyllnad ligger mellan 50-70000kr inklusive grävning, återfyllnadsmaterial och installation. Dessutom sparar man MYCKET tid eftersom poolen endast lyfts ner i gropen!

Med vänlig hälsning

Mark
Titel: SV: Miljöpool vs Flexipool termoplast (velandet går mot en slutpunkt)
Skrivet av: Rodge68 skrivet september 11, 2013, 06:01:59:59
Nu har jag tittat på pp-pool och kommit fram till att jag vill ha en liner pool så man enkelt kan byta liner när den blekts. Jag har inte sett att det går att få pp pooler med carrera mönster som vi tänkt oss.
Annars hade det varit gött att bara lyfta ner en balja. 8)
Titel: SV: Miljöpool vs Flexipool termoplast (velandet går mot en slutpunkt)
Skrivet av: Rickard skrivet september 11, 2013, 06:24:24:24
Byggtiden för monteringspooler anser jag vara överdriven, för oss tog det en dag att avjämna marken och montera poolstommen, nästa dag satte vi linern.
Mesta tiden tar det nog att göra underarbetet samt återfyllnad och poolmiljö (runt poolen) oavsett vilken pool man väljer.
En fördel med pooler som du monterar själv är att du inte behöver hyra in en kranbil för att lyfta poolen på plats, du riskerar inte heller att tappa baljan, vilket kan resultera i trasig pool och långa väntetider.
Nu inträffar det väl inte speciellt ofta, men att lyfta en konstruktion som liknar ett äggskal kan aldrig göras helt riskfri.
Med detta sagt, om man får dit den på plats utan missöden så är det visst ett smidigt sätt, på köpet får man alltid trapp, och du riskerar itne att få veck på någon liner, vilket är vanligt i linerpooler.

Alla stommar har sina för och nackdelar helt enkelt.
Titel: SV: Miljöpool vs Flexipool termoplast (velandet går mot en slutpunkt)
Skrivet av: p_kerttu skrivet september 12, 2013, 13:21:30:30
Jag har nyligen byggt en flexipool termoplast från Poolstore. Hade gärna byggt med balja men det var så mycket dyrare.

Att fylla ut kostar väl samma oavsett om man har en balja eller inte. Jag gjorde det själv och det gick åt ca ett lass makadam (2500:-) och dränduk för att inte jorden skall infiltrera och förstöra dräneringen. Hade även 5cm cellplast som isolering och det är inga problem att skära till med kniven i rutorna. Det enda man behöver tänka på är att stampa till makadamen så att väggen blir jämn när vattnet trycker på. Jag gjöt även en betongsula runt stagen och fyllde sedan på med jord/makadam så att stommen höll sig rak och stabil.

Plastsektionerna hålls i toppen jämna av en aluminiumlist som du även sätter linern i och jag har sedan lagt trallen rakt på kanten.

Monterade linern i oktober med 10 C i vattnet, det var lite bökigt när fingrarna frös men gick alldeles utmärkt till slut. Inga veck, men det gäller att vara noggrann när man lägger ut den, för när det väl kommer lite vatten i så går det inte att ändra.

Se min byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=8351.0;all (http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=8351.0;all)