Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Bjärred skrivet april 26, 2011, 21:54:44:44

Titel: Uppstart av Polguard
Skrivet av: Bjärred skrivet april 26, 2011, 21:54:44:44
Hej

Poolguard är inte den modernaste lösningen av poolskydd men med rätt underhåll fungerar den riktigt bra och framförallt är det ett mycket säkert poolskydd. Ett av problemen är att tryckrören där kolvarna löper måste smörjas regelbundet och att om detta ska göras enligt konstens alla regler måste vajrar, tryckrör mm demonteras vilket är ett stort arbete. Jag provade i år ett nytt alternativ. Jag borrade hål i tryckrören på båda sidorna och sprutade in fet som jag sedan skickade vidare i rören med tryckluft. Därefter  öppnade och stängde jag poolskyddet med handkraft och fick på detta sätt ut fettet i hela tryckrören. Täckte sedan hålen med en bit gummiduk och slangklämma. Poolguarden har aldrig gått så smidigt som nu.
Titel: SV: Uppstart av Polguard
Skrivet av: Fore04 skrivet augusti 05, 2011, 09:31:02:02
Hej,

Jag är ny poolägare sedan någon vecka tillbaka och håller precis på att installera Poolguard. Jag är i "valet och kvalet" om jag ska installera automatiken eller inte eller bara köra manuellt. Din lösning verkar vara bra för underhåll men vilket fett använder du för att smörja kolvarna?

/Staffan

Titel: SV: Uppstart av Polguard
Skrivet av: Bjärred skrivet augusti 05, 2011, 10:11:40:40
Jag har alltid använt Poolguards eget fett. Dyrt men drygt. Jag tror att det står att du även ska smörja skenorna. Gör inte det för du får massor av skräp som fastnar.