Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: led belysning  (läst 7708 gånger)

0 medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.

Utloggad Steffe

SV: led belysning
« Svar #10 skrivet: april 23, 2011, 09:35:36:36 »
Ja, lamporna var inte gratis. 4 500 kr/st betalade jag.

Jag betvivlar att en 24 W LED har samma illuminans som en 300 W lampa. Alla de RGB samt vita LED jag sett med lägre effekt har givit effekten av punktbelysning i poolen. Funderade på 60 W vita LED lampor först då jag tyckte dessa var estetiskt sett snyggare med sitt vita sken (en polare har dessa och de ger i princip samma effekt som en 300 W lampa). Dock så har jag mitt spa stående exakt brevid poolen och då tänkte jag att det kunde sett roligt ut utifall man kunde ha samma färg i både pool och spa.  :)


Poolgiganten

Utloggad Steffe

SV: led belysning
« Svar #11 skrivet: april 24, 2011, 16:25:32:32 »
Satte in LED insatserna igår och det var succé! Den gröna färgen såg riktigt läskig ut i poolen. Min favoritfärg i spat som ligger brevid poolen är annars blått ljus och det såg ganska fint ut när man hade samma färg i både pool och spa.

Angåendde styrkan så lyste lamporna på 70 W/st upp poolen bra. Man får ju inte den där ljuskäglan som man får med en 300 W lampa, men helhetsintrycket var att dem klarade jobbet och jag är väldigt nöjd.

Utloggad Erica

SV: led belysning
« Svar #12 skrivet: april 24, 2011, 16:46:27:27 »
Jo jag betvivlar också att 26 W LED skulle lysa som en 300 W vanlig lampa. Den 40 W LED som jag såg satt i och för sig djupare än våra lampor så det blir lite svårt att bedöma, men jag tyckte även den verkade svagare än våra vanliga 300 W. Men med 70 W så är du kanske uppe på samma.

Jag såg en otrolig LED-belysning i en pool när vi bodde på ett hotell för något år sedan. Den bestod av 12 starkare lampor, kompletterat med gissningsvis 150 små, alla med färger som styrdes av något datorsystem. Inte lugnt stämningsljus precis men väldigt effektfullt på hotellet. Men sådana system blir väl lite för dyra för privatpooler.

Utloggad Steffe

SV: led belysning
« Svar #13 skrivet: april 24, 2011, 18:00:00:00 »
Det kan vara fiberoptikslampor du såg i hotellpoolen. De är inte helt ovanliga till hotellpooler och då har man en generator som producerar ljuset. Med fiberoptik kan man få en kontinuerlig övergång mellan färgarna med hjälp av spektrumskivan när man kör program (dvs. ej fast ljus). Med LED så får man endast sekvensövergångar mellan färgerna. Har man 150 smålampor i en pool så är det driftsäkrare med fiberoptik då den den enda lampan som kan gå sönder är den som sitter i generatorn.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag