CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Classic 300 Sandfilterpump, Gängdimension in-/utlopp?  (läst 730 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Torparn61

Classic 300 Sandfilterpump, Gängdimension in-/utlopp?
« skrivet: juli 09, 2022, 20:46:17:17 »
Hej!
Skulle bli mycket tacksam om någon kan hjälpa mig med vad det är för Gänga på slangkopplingarna för Inlopp och Utlopp på Sandfilterpumpen..
Utvändig gänga, ca. 47mm, likaså till
Invändig gänga, ca. 59mm.
Anledningen till detta är att jag köpt ny Sandfilterpump Classic 300, men befintliga slangar från poolen är mycket grövre. Så måste få tag på två Nipplar med utvändig gänga. Den mindre dimensionen att skruva fast i Sandfilterpumpen, och den grövre gängan att skruva fast slangen till In-/Utlopp i.
Vore tacksam om någon kunnig kan besvara detta så fort som möjligt, för måste beställa Nipplarna, var runt i alla affärer idag och ingen hade dessa dimensioner. Och ingen kunde svara på vad det skulle vara för dimensioner heller.
Mvh Tomas

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Classic 300 Sandfilterpump, Gängdimension in-/utlopp?
« Svar #1 skrivet: juli 10, 2022, 14:18:52:52 »
Är det en sån här? https://www.bauhaus.se/sandfilteranlaggning-classic-250

På bilden kan man få för sig att det sitter iskruvade adaptrar för den klena slangen. Går det att skruva ur adaptrarna så kanske det är någon av de vanliga gängorna som är 1,5 eller 2 tum? Adaptrar mellan vanliga dimensioner brukar finnas hos vilken poolbutik som helst som du kanske har i närheten. Många har webbutiker såsom Folkpool, Poolstore, Dammbutiken m fl.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag