VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mickeriggo

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Poolen klar - handgrävt!
« skrivet: augusti 26, 2014, 14:01:04:04  »
Hej. Jag är ganska ny här på forumet och tänkte försöka mig på att visa vårt bygge. Vi hade tänkt att leja ut hela bygget och köpa en ordentlig pool från början men var inte riktigt säkra på hur mycket poolen skulle användas. Vi bestämde oss då för att göra allt själva. Jag är hyfsat envis och bestämde mig för att handgräva. Poolen har en diameter på 4,6 m och 1,2 meter djup och jag tänkte att det borde räcka att gräva ut ca 5 meter i diameter och ca 1,1 meter djupt.  Jag började lite försiktigt att sätta spaden i marken sent hösten 2013 och hann väl gräva lite innan snön föll.

Poolen köpte vi hösten 2013 på rea. 8450:- inklusive Hayward sandfilter och Speck pump. 7 m3 / h skulle sandfiltret rena och det verkade väl okey. Att få en "förstapool" för under 9000:- kändes helt okey. På vårkkanten ropade jag in en poolvärmepump i en auktion från Vi i Villa. Pumpen kostade mig 5500 kronor inklusive frakt.

Jag ska försöka mig på att lägga in bilder på hela bygget och kanske inspirera andra till ett budgetbygge.


2
Markpooler. / Magisk Pool och Spa
« skrivet: november 27, 2012, 22:41:35:35  »
Någon som har erfarenhet eller har byggt pool från leverantören Magisk Pool och Spa? Deras pooler levereras inte med vanligt sandfilter utan ett patronfilter som ska rena bättre och snabbare?

3
Markpooler. / Ska bygga pool. Många funderingar!
« skrivet: oktober 03, 2012, 10:08:58:58  »
Hej.  Är ny här på forumet men har "tjuvläst" ett tag. Vi har köpt hus och en pool är det som planeras först när vi får tillträde i mars. Många funderingar har såklart uppstått under vägen.

Det lutar nu åt en termoplast pool från Poolstore 3,5 x 7 m. Paketlösning med värmepump. Funderar på stensarg också.

Mina funderingar i dagsläget är:

1. Betongplatta eller grusbädd?
2. Återfylla med sanden som jag tar upp från poolhålet?
3. Plast eller rostfria detaljer?

Har hört att plastdetaljerna i poolen slits rätt mycket. Är det så?
Är det svårt att få en hård botten med stenmjöl? Vill inte ha hälgropar i poolen.

Mina frågor finns säkert på diverse platser i forumet men jag öppnar upp en ny tråd som jag kommer att uppdatera med bilder vad det lider. Kommer nog gräva själv eftersom det verkar kul. Hur svårt kan det vara? Ha ha...




Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag