CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - korthoga

Sidor: [1]
1
Teknik / SV: Spara ström med ny pump?
« skrivet: februari 14, 2019, 21:10:04:04  »
Hur vet man vilket flöde man ska ha för att det ska fungera bra med uppvärmning och filtrering då? Går det på något sätt att räkna ut kubikmeter/timme med varvtalet eller?

Jag tänkte att man ställer in den på ett visst varv på dagen då man badar och sen på natten när man inte använder poolen och taket är på så sätter man den på ett lägre varv. Det högre varvet använder man till att backspola poolen. Tänker jag fel?

2
Teknik / Spara ström med ny pump?
« skrivet: februari 07, 2019, 23:21:53:53  »
Idag har jag en pump som drar 1kw/h och jag tycker det går ganska så mycket ström i onödan. Har tittat på en Badu Eco Touch 3-stegs. Är det någon som har den?
Kan man köra den på lägsta läget och få den att cirkulera vattnet tillräckligt i en pool som är 4x8?

3
SPA-projekt / SV: Tilläggsisolera spabad?
« skrivet: juni 10, 2018, 21:30:03:03  »
Spabadet är på plats och inbyggt i trädäcket. Har gjort så att jag kan ta av framsidan/serviceluckan där alla sakerna sitter så att en tekniker kan komma till om så behövs.
Spabadet är satt på plattor och sen en 50mm XPS. Tänkte bygga med frigolit eller liknande runt om nu. Någon som har en rekommendation på hur man ska fästa frigoliten? Spabadet är runt.

Hur pass bra är locken isolerade? Behöver man göra något med locket?

4
SPA-projekt / SV: Tilläggsisolera spabad?
« skrivet: april 25, 2018, 20:45:40:40  »
Mitt spa står på 50mm tjock styrofoan, du vet dom där blå "frigolit"skivorna och sen har det en mantel av 20 cm frigolit runt om. Pumpen har gått dygnet runt pga. avsaknad av styrsystem i vinter och när det var runt 17 grader kallt så fick jag knäppa på värmen en timma per dygn, alltså kostade tilläggsvärmen 3:- per dygn. Nu när det blivit varmt så räcker spillvärmen från pumpen gott och väl till att hålla badet vid 39 grader så isolering gör underverk.

Men du, skippa sten eller glasull för blir den våt har du ett helvete att få den torr igen, köp frigolitblock och snickra till istället så badet blir 8-kantigt eller ännu fler-kantigt om du vill det eftersom det ska byggas in, och gör isoleringen i moduler så du kan "kabba av" badet för när det pajar nåt så gör det det på vintern och du vill INTE mecka med isoleringen då i onödan.

Tack. Har köpt hem de här och lägger de i botten. Klarar de verkligen vikten?
https://www.byggmax.se/isolering/cellplast/cellplast-xps300-p16474

Sen när allt är på plats så klär jag in den med frigolit på utsidan så får vi se om det gör någon skillnad på uppvärmningen. :)

5
SpaForum / SV: Svenska Badrumsinredningar
« skrivet: april 19, 2018, 22:14:42:42  »
Har ett Denver och från 2017-03-14 till 2018-03-20 har det dragit 3030kvh. Vi badar i snitt 3 gånger i veckan cirka 20min.

Är det tilläggsisolerat eller något eftersom det dragit så lite?

6
SPA-projekt / Tilläggsisolera spabad?
« skrivet: april 18, 2018, 18:51:11:11  »
Nästa vecka kommer vårt spabad. Det är ett Dallas från SBI.
Spabadet ska vara delvis nedsänkt i trädäcket (15cm) och tanken är att det ska stå på plattor och sen byggas in i trädäcket.
Ska man ställa badet på något? Gör cellplast någon skillnad mot att ställa det direkt på plattorna?
Sen när det gäller inbyggnaden av spat: Spat är runt och det ska byggas in helt och hållet i en fyrkant. Är det något man ska tänka på när det gäller tillgång till serviceluckor? (var sitter dom?) och kan man kanske tilläggsisolera inne i "trälådan" eller kanske direkt inne i spat?
Tänker att man kunde fylla hålrummet inne i spat eller trälådan med detta: https://www.byggmax.se/isolering/mineralull/isoleringsrulle-95-mm-lambda-35-p16705

7
Uppvärmning / SV: Vilken värmepump till poolen?
« skrivet: april 05, 2018, 21:27:06:06  »
Det blev att vi valde en X20 från Gullberg och Jansson.
Vårt hus är säkrat med 20 ampere. Vi ska även ha en jacuzzi som kommer gå dygnet runt. Hoppas att huset klarar sig med 20 amperes säkring.  ???

8
Uppvärmning / Vilken värmepump till poolen?
« skrivet: mars 05, 2018, 23:05:19:19  »
Håller på att få byggt en pool här hemma och det börjar närma sig slutet och vi har kommit till den punkt där vi ska välja värmepump.

Poolen är 8x4x1.5m, ca 45 kubik. Det är en thermopool med ett pooltak som heter Leia från Gullberg & Jansson. Poolen finns så långt söder du kan i Skåne och den står i söderläge.

Vår tanke är att ha igång poolen från den 1:a maj till slutet av september med en temperatur på 28-29 grader under hela perioden.

Har kollat på GJ som har en inverterpump som heter X20 (10kw). Den går att styra via Wi-Fi vilket inte är helt fel. Enligt specen ska den klara 35-55 kubik. Klarar den att hålla tempen tror ni? Är deras produkter bra?
Finns även en Welldanapump med liknande specifikationer (10kw) för billigare peng. Enligt specen klarar den max 40 kubik. Vad är det som gör att GJ klarar 15 kubik mer fast med samma kw?

Lägger hellre några extra kronor nu än att stå där vid ett senare skede och inse att pumpen måste bytas för att den inte klarar av att hålla värmen.

Tacksam för all input i ämnet!

9
SpaForum / Dallas från Svenska Badrumsinredningar
« skrivet: november 26, 2017, 20:10:46:46  »
Har beställt ett spa från Svenska Badrumsinredningar, modell Dallas. Tittade även på ett Artesian 627M DX i butiken och priset var nästan det dubbla. Jag betalar gärna för kvalitet så jag frågade säljaren om denne kunde motivera de ca 35 000kr som skiljde.
I det stora hela så skiljde:
* Det ena var tillverkat i Kina, det andra i USA.
* Det skiljde på isolering där Artesian var lite bättre.
* Filtreringssystemet där det ena var Gecko och det andra Balboa. Båda var världsledande och väldigt bra men Balboa var snäppet bättre.
* Färgval där Artesian hade mycket fler val.
Annars var det inget direkt som skiljde de båda åt.

Det hela slutade med att säljaren inte kunde motivera prisskillnaden eftersom att spabadet från Svenska Badrumsinredningar inte låg så långt efter teknikmässigt/kvalitetsmässigt som prisskillnaden var mellan de två. Så varför betala 35 000 extra för något som bara är snäppet bättre?

Klok som man är så går man in och läser lite om spa efter att man lagt beställningen och finner en grupp som verkligen inte tycker om Kinatillverkade span. Så nu är min fråga? Hur dåliga är SBIs spa? Har man reparationskostnader för 10 000 inom tre år och ett spa på skroten inom fem år?

Väldigt svårt att hitta något på nätet förutom att de själva höjer sig själv till skyarna på deras hemsida medan de "spakunniga" som sågar dem vid fotknölarna.
Ni som har spa från SBI, skriv gärna av er här! Hur fungerar de efter 1, 2, 3, 4, 5 år? Är de bra? Ska jag satsa på något annat runt spa?




Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag