VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jakke

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: Kommentarer på skiss av teknikrum och kopplingar
« skrivet: september 30, 2017, 20:42:29:29  »
Snygg installation!  O0 Hur mycket utrymme (bredd) är det mellan vänstra väggen och t.o.m. sandfiltret, alltså utan pumpen som skulle kunnat placeras till vänster om filtret? Samt höjden?

/Henrik

2
Teknik / SV: 50 eller 63mm PEM slang? Isolering?
« skrivet: juni 09, 2016, 19:58:30:30  »
  O0 Ok, tack, bra ide med två 50 till inloppet respektive två till utloppen, T-koppling direkt innan pump respektive filter.

Menar du att man skulle bygga lådan i sanden under plattan alternativt gjuta in den? Känns inte riktigt bra att bygga in"luft" under golvet...

3
Teknik / 50 eller 63mm PEM slang? Isolering?
« skrivet: juni 08, 2016, 08:44:18:18  »
Här på forumet verkar man använda 50mm som "standard" för rör till och från poolen, men det mesta av utrustningen verkar ha valbara 63/50mm anslutningar med distansring eller liknande? Jag ska bila ner slang under plattan i källaren i samband med avloppsbyte, ca 10m till poolen från maskinrummet, är det inte bättre flödesmässigt att lägga ner 63mm? Finns det några nackdelar? Pumpen borde gå att köra långsammare.

Slangen hamnar troligtvis i sanden under betongen, vad isolerar man den bäst med? Om slangen går i betongen, ska man ha någon typ av isolering där?

4
Markpooler. / SV: Läckage i murad kaklad pool - hur bäst åtgärda?
« skrivet: april 22, 2016, 14:43:21:21  »
Vi har samma konstruktion och problem på vår inomhuspool med putsat tätskikt mellan kakel och poolvägg. Ett prisvärt alternativ som verkar finnas är att spruta poolen invändigt med ett plastskikt som både blir tätskikt och ytskikt. Verkar dock vara viktigt med hantverkskompetensen för att få snygg finish.

5
Pooltäckningar / SV: Pooltäckning lika smalt som själva poolen?
« skrivet: juni 13, 2015, 20:36:49:49  »
Lite sent med bilder kanske, men det något märkliga poolrummet.

Rikards idé var intressant!

6
Teknik / Tyst(aste) cirkulationspump?
« skrivet: maj 07, 2015, 20:11:08:08  »
Der verkar som en hel del på forumet har problem med ljud/vibrationer från cirkulationspumpar. Tillverkarna verkar inte heller vilja ange ljudnivåer eller vibrationer vilket gör det svårt att utvärdera, och kanske tyder på att de för en massa oljud.

Cirkulationspumpen kommer att sitta tillsammans med sandfilter i bergvärmepumpsrummet som består av betong, men med dörr mot SPA rummet samt en angränsande vägg mot sovrum. Vad rekommenderas för pump för att inte bli vansinnig på ljudet? Vibrationer får man väl dämpa med gummi eller liknande.

//Jakke

7
Markpooler. / SV: Betongpool
« skrivet: maj 07, 2015, 20:04:16:16  »
Tack för infon!

Näe vill nog ha närmare 30 grader i vattnet. Behövs det verkligen en extra fläkt utöver FTX ventilationen?
Nästa problem att lösa verkar vara att hitta tillräckligt tyst cirkulationspump eftersom rummet där den ska stå tillsammans med bergvärmepump angränsar till SPA- respektive sovrum... Hmmm, inte helt lätt det här.

8
Pooltäckningar / SV: Pooltäckning lika smalt som själva poolen?
« skrivet: maj 07, 2015, 19:58:58:58  »
Ok, problemet med flyttbara upprullare är att veven sitter på sidan om själva rullen för duken vilket gör att den inte får plats när man ska rulla upp duken, eftersom sidoväggarna i rummet linjerar med vattenkanterna på poolen, dvs. nästan samma bredd på vattenytan som själva rummet. 

Inte hittat någon upprullare som är i princip lika bred som själva duken.  :-\

9
Markpooler. / SV: Betongpool
« skrivet: maj 05, 2015, 21:10:17:17  »
Poolen är lite märkligt byggd, ca 3,5 x 9 m, ena kortsidan och och bägge långsidorna har betongväggar som i princip linjerar med vattenkanten, dvs. själva rummet är också 3,5 m brett. Den vänstra långsidan och bortre kortsidan vetter mot utsidan av huset, själva poolen ligger under marknivå, den högra långsidan är själva väggen mot angränsande rum. Närmaste kortsidan är öppen mot relaxdelen, vattenytan på poolen ligger ca 4 dm högre än golvet, det finns alltså en poolvägg som är ca 0,5 m hög, 3,5 m bred och 0,3m djup vilken man kliver över för att komma i poolen.

Är lite orolig att själva väggarna inte är helgjutna utan murade med block, liknande dagens lecablock. Utanpå dessa in mot poolen eller om väggen är gjuten har man putsat/murat med någon sorts betong som är lite blank och stenhård! kaklet sitter sedan fast med vitt fix. Får väl bli klorautomat istället om poolen går att driftsätta.

Det är ett gjutjärnsavlopp med ett sidoutlopp ca 50 mm, det märkliga är att det sitter en fastrostad bottenplugg i det. För tömning?

Erica, hur värmer ni själva poolrummet? Helst verkar det ska vara varmare än vattentempen? Funderar på  liten luftvärmepump för enbart poolrummet, samt FTX ventilation även för poolrummet,  är redan bergvärme i övriga huset. Andra ideer?

10
Pooltäckningar / SV: Pooltäckning lika smalt som själva poolen?
« skrivet: maj 05, 2015, 20:37:56:56  »
Plastman hade ju prisvärt alternativ, lamelltäckning såg superbra ut, men verkar vara lite overkill och dyrt till inomhuspool?

Jag såg framför mig att man måste rulla upp pooltäckningen på något, poolen har väggar som i princip linjerar med vattenkanterna på ena kortsidan och bägge långsidorna. Men det kanske är praktiskt görbart att rulla ihop solfolien för hand och lyfta ner den 0,5m från poolkanten på den kortsida som är mot relaxdelen?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag