Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jojo02

Sidor: [1] 2
1
Övriga frågor! / Bästa tips för pem
« skrivet: maj 14, 2022, 15:17:52:52  »
Det är dags att koppla in poolen, vi har bytt pump och filter för i år så måste göra om lite rör/kopplingar. Från poolen går en 50mm pem, denna ska vi nu koppla med resten av delarna mot pumpen. Men vi får ta mig f*n inte dit den. Den ligger i marknivå halvt under trall så det är svårt att få kraft och motstånd för att trycka på den. Av alla ”poolare” här måste det ju finnas någon som har bästa knepet för att få dit kopplingen?

2
Teknik / ”Pumphus” utomhus
« skrivet: maj 01, 2021, 12:52:56:56  »
Svårt att sätta rubrik på den här frågan. Jag skulle vilja ha era åsikter och bästa tips för hur man på bästa sätt sätter kopplingar mellan värmepump och poolpump. Har ingen möjlighet att förvara pumpen ute i nuläget året runt. Inga förråd eller garage i närheten av poolen. Förra året blev det lite av en fullösning. Skulle gärna få till något mer hållbart och snyggare.
Hur har ni löst dessa delar?
Värmepumpen har stått på trallen runt poolen, ca 70 cm högre än pumpen som står på marknivå - 20cm

Till värmepumpen medföljde massa pvc limkopplingar, men de ska väl inte heller vara utomhus? (Varit inne under vintern)

3
Vatten och kemi / J****a vatten
« skrivet: maj 29, 2020, 13:44:14:14  »
Alltså hur svårt ska det vara. Inget panik dåligt men inte 100% bra.
Lite dimmigt längst ner, kan inte säga mjölkigt men inte helt kristallklart.

Jag brukar inte ha problem med pH men nu får jag inte ordning på det, liiiite lågt. Vet inte om det är grunden till mitt bekymmer. Dragit i 1,5 kg ph plus i två omgångar.

Kloret är aningen högt men alla mätverktyg visar olika. Har två olika stickor, aquacheck och tabletter.

Ska man vara tvungen att köpa en poollab för att lösa problemet.
Har flocksticks, dammsugit och backspolat filtret.

Några tips, mätverktyg eller vad som helst. Irriterande  <dontkn> <dontkn> <dontkn> <dontkn>

4
Ovanmarkspooler / Byta ut slangdelar till 50mm jf pump
« skrivet: maj 21, 2020, 14:49:25:25  »
Hej på er

Började förra året när vi köpte värmepump att byta ut alla slangar och kopplingar till 50mm. I år skulle vi ta tag i det sista, utloppet från pool till pump. Pumpen från jf har lite udda stl på gängorna så det har inte gått att byta direkt till pvc delar. (Jag lyckades iallafall inte) så jag tänkte att jag behåller skruvdelen och byter ut slangnippeln till en pvc del. Men det vill sig inte riktigt, det läcker i skarven.

Jag tror att ni är några härinne som bytt från jf till 50mm, hur gjorde ni med inloppet till pumpen?

5
Uppvärmning / Poolvärmepumpen verkar inte värma
« skrivet: maj 29, 2019, 19:14:02:02  »
Har en ny värmepump inkopplad sedan helgen. Det har funkat klockrent och temperaturen har stigit från 17-23c.  Det har hela tiden legat +1-2c. Men nu helt plötsligt utan några förändringar så ligger in och ut på samma temp (enligt appen som hör till). Den är inställd för att gå till 29c så den har en bit kvar.
Ser även i appen att kompressorn står på 0. Kan det vara så att det är appen som inte funkar eller har något blivit tokigt?

6
Ovanmarkspooler / JF storpool - Kopplingar, slangar och massor med grejer
« skrivet: april 17, 2019, 07:35:37:37  »
Godmorgon alla snälla och hjälpsamma  ;)
Har lite frågor som jag hoppas ni kan hjälps mig med, läser och läser men ibland är det lättare att få ställa direkta frågor.
Har en jf storpool typ nergrävd och inbyggd. Vi har haft poolslang 32mm. Men nu har vi köpt en värmepump för säsongen och den vill ha 50mm. På grund av att vår lucka ner under trallen försvann när vi monterade tak över poolen så är det nu jättesvårt att komma till den. Så jag skulle vilja byta ut slangarna mot något mer hållbart som inte måste kopplas loss inför vintern. Pem har jag förstått ska vara bra? Kan man montera det direkt mot poolens utlopp som vanlig slang eller krävs det något mer? Tänker att övergången från 32 till 50 får ske närmare pump och värmare så skarvar syns (om det blir läckor). Tänker jag rätt? Hur flexibelt är pem, lite vinklar kommer nog att krävas.

Långt men jag hoppas att någon kan förbarma sig.
Tack på förhand

7
Uppvärmning / Vilken poolvärmepump?
« skrivet: december 28, 2018, 20:56:49:49  »
God fortsättning på er. Så här i vintertider kan man ju inget annat än att drömma om lite värme. Vill införskaffa värmepump till sommaren och det verkar vara läge nu innan säsongen kommer igång och priserna stiger.

Har en nergrävd jf storpool 3,6x6,1 med tak. Sandfilter. Isolering i botten.
Har ingen stor budget vill helst inte lägga mer än 9000:-. Tycker att det är en djungel och intresset för att förstå precis allt kanske inte heller är på topp,  <dontkn> så jag hoppas att ni experter ska kunna hjälpa mig lite på traven.

Först tänkte jag att jag skulle ta i storleksmässigt för att kunna få ut så mycket värme som möjligt (kostar mer än vad jag vill lägga) men det kanske inte längre behövs nu när taket är på plats. Det håller ju värmen inne ganska bra.
Sommaren som gick funkade det bra utan värme men en sådan sommar kommer vi antagligen inte att få igen på ett tag.

Vad har ni för erfarenheter? Räcker det med en 4-5kw?

Bypass är nästa fråga, kan det någonsin bli för varmt, eller finns det andra anledningar till att koppla bort pumpen?

Någon som har erfarenhet av någon av dessa?
http://primastarpool.se/poolvarmepump/poolvarmepump/primastar-12-poolvarmepump-15-25-kbm-679.html
https://www.poolteam.se/product/poolvarmepump-poolteam-lx05hp-upp-till-25m3-r410a/

Tackar så väldigt mycket på förhand för era tankar och åsikter.

8
Vatten och kemi / Tips vattenvärde
« skrivet: juni 26, 2018, 21:40:07:07  »
Nu har jag läst och läst men blir inte helt klok på hur jag ska göra.
Precis köpt en aquacheck för jag tänkte detta skulle vara lättare än att tyda vanliga stickor.

Vi har i år tak över poolen och slarvig som man är har jag inte reflekterat över att detta kanske gör att kemin blir annorlunda. Inte haft så mycket problem med vattnet tidigare.

För några dagar sedan var vattnet grumligt och lite grönt. Slarvade lite med pump och klor veckan innan midsommar när vädret inte var så festligt. Körde chockklor och algmedel. PH visade lågt så hade i pH höj. Alkalinitet visade 0, höjde upp även det. Värdet igår låg på 9 klor, 7,8ph och 180 alkalinitet. Idag så är klor fortfarande 9, pH 7 och alkalinitet tillbaka på 0. Ser även lite algväxt på botten. I vilken ände ska jag börja för att komma tillrätta med detta?
Vattnet är nu klart men värdena är inte så bra.

9
Vatten och kemi / Vattennivån sjunker
« skrivet: juli 14, 2017, 10:33:06:06  »
Hej på er, har för första året en mer rejäl pool jf stoorpool till skillnad från de intexar vi haft tidigare. Nu till problemet flera gånger i veckan sjunker vattennivån nattetid ända ner till nederkanten av skimmern. Det kan handla om en 3-4 cm som bara försvinner. Inser att jag kanske har gjort ett misstag och det är att lämna ventilen på sandfiltret i filter läge. Ska den ändras till stängd under natten? Har två solfångare inkopplade kan de göra att så otroligt mycket vatten "gömmer" sig?

10
Teknik / Droppar vid 7vägsventil 7 Solpyramid
« skrivet: juni 22, 2017, 21:03:59:59  »
Hej på er, kvällen innan midsommar, men jag hoppas att någon är vaken.

Har för en vecka sedan äntligen fått upp vår JF Storpool och nu i veckan var det dags att koppla in pump och filter. Nu till problemet - det droppar mellan slangadaptrarna och 7 vägsventilen och även vid utloppet till poolen där det också sitter en adapter. Slangarna som sedan är kopplade till adaptrarna med slangklämma är det inget bekymmer med.

Några tips eller tricks för att fixa problemet?
Även vid tryckmätaren och bottenplugg droppar det.

Sedan till nästa fråga, förra året köpte vi en solpyramid men lyckades aldrig få den att funka med vår intex pump, kanske var pumpen för klen. Men även där läckte det massor i alla kopplingar. Jag är lite ny på att pyssla med sådana här saker så tar väldigt gärna emot era alla bästa förslag.

Har googlat och googlat och kollat här på forumet men tycker inte jag hittar något liknande scenario.

Tack på förhand och glad midsommar   <sol>

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag