Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - awasen

Sidor: 1 ... 6 [7]
61
Pooltäckningar / Zabra, någon som känner till?
« skrivet: februari 15, 2010, 19:09:41:41  »
Hej,
kollade runt efter pooltäckning och har funderat på några olika och hittade denna:

http://www.zabra.se/

Någon som har erfarenhet eller känner till dem?

Priset var rätt ok jämfört med andra varianter och den ska klara sig som "vintertäckning".

Mvh,
Anders

62
Pooltäckningar / Poolen beställd... nu behövs täckning...
« skrivet: februari 12, 2010, 10:58:05:05  »
Hej,
nu så var poolen äntligen beställd. Det blev en åtta (3,5x5,4x1,50) från Rubinpool till slut med värmepump THP55 och dubbla lampor.

Vi tänkte först skaffa pool-tak men konstaterade att utsikten blir "förstörd" med ett pooltak på nära 1,5 meter högt (Klasik B) och de låga varianterna drar iväg så fruktansvärt i pris.

Jag har tittat på Royaltec från Poolkungen. Jag tycker det verkar rätt vettigt och "enkelt" samt att det med "vinterpaket" också kan tjänstgöra som vintertäckning. Har någon erfarenhet av det och kan säga om det är ett bra köp eller om det finns bättre likande täckningar?

Skenor eller inte spelar inte så stor roll, huvudsaken är att det ska vara säkert (för barn och djur) och enkelt att manövrera och gärna med motor då. Förslag?

Mvh,
Anders

63
Markpooler. / Gräv-planering...
« skrivet: januari 11, 2010, 19:19:05:05  »
Hej på er!

Hade ju egentligen redan tänkt ha poolen i marken, men det blev aldrig så... Nu har jag haft tid att fundera och vi har nu kommit fram till att det troligen blir en glasfiberpool istället för liner som vi tidigare tittat på. Hur som helst, vi snackar en rätt liten sak (5,5x3x1,4 meter) p.g.a. att vi inte har rum för något större.

Vad det gäller grävning har vi stött på lite patrull (därav förseningen). Vi bor i ett kedjehus område (Ekerö) och har ingen väg fram till bakgården bara en smalare gångväg som dessutom är rätt brant. Vår bakgård ligger dessutom högre än gångstigen med en brant lutning på ca. 10 meter.

Vi har haft hit tre grävfirmor och tittat varav en valde att inte ge offert alls. En ville "gräva ur" slänten ner mot skogen för att komma upp med grävmaskinen vilket inte känns direkt lockande samt att grannarna troligen har åsikter om en sådan inverkan.

Hur som helst, den återstående grävfirman gav offert och skulle ta en minigrävare och minidumper för att köra massorna till en container vid vägen (ca. 50 meter). Man kan alltså köra minidumper längs kanten till grannarnas gräsmattor för att komma fram till containern. Offerten var på 42.000 + moms.

Frågan då, skulle det löna sig för mig att själv hyra grävare/dumper och gräva?

Jag antar att kostnaden för att bli av med massorna är rätt saftiga (ca. 25 kubik), hur skulle man kunna göra det, själv hyra container?

Förslag mottages tacksamt samt ev. tips på grävfirmor/personer som kan hjälpa!

Mvh,
Anders



64
Markpooler. / Vilka pooler (märken) finns med "sluttande" djup?
« skrivet: december 29, 2009, 20:31:03:03  »
Hej,
efter många svängar hit och dit med liner, glasfiber eller PP har vi nu efter en Florida semester med privat pool kommit fram till att det är väldigt trevligt med olika djup i poolen. Så frågan då är vem som tillverkar/säljer sådana i Sverige?

Jag antar det är bara glasfiber som kan erbjuda det, eller?

Hur gräver man för en sådan pool, måste man ha samma djup i hela gropen för dränering och sedan "bygga upp" under den grundare delen?

Mvh,
Anders

65
Uppvärmning / Är detta för bra för att vara sant?
« skrivet: september 02, 2009, 07:02:51:51  »
http://www.blocket.se/goteborg/POOLVARME_9kW_nu_1000kr_rabatt_20316357.htm?ca=11&w=3

Kommentarer?
Vad kan man tro om en så billig värmepump... Den har titan växare i alla fall, är det något mer man ska vara observant på?

//Anders

66
Markpooler. / "Oseriösa" försäljare?
« skrivet: september 01, 2009, 14:33:01:01  »
Hej,
tänkte höra om någon annan än jag upplever att försäljarna av pooler är sega och svåra att nå...

Vi har tittat på lite olika paket, men beslutat oss för en "budget" liner pool (nergrävd) och troligen 8-formad. Jag surfade runt och hittade 7 återförsäljare av liknande pooler och mailade lite frågor samt bad om offert via e-post.
Nu över en vecka senare har jag fått in TVÅ offerter (Rubinpool och Nordisk Spa) samt två e-post meddelanden från andra återförsäljare där de lovar att återkomma under veckan (läs: förra veckan).

Jag har ringt till ett par av de andra som jag tyckte hade bra erbjudanden men möts av telefonsvarare där jag lämnat meddelande och ingen återkommer... >(

Jag har pratat med återförsäljare i butik om Folkpool och Miami Pool och där får man service förstås, men jag är inte beredd att betala mig blå bara för att få prata med en säljare...

Är detta något som är "vanligt" förekommande eller har jag bara haft "otur"?
Är det smart att köpa en pool från en firma man inte ens får tag på en säljare hos kan man ju fråga sig... :o

Tacksam för andras åsikter om t.ex. Rubinpool, Nordisk Spa eller andra som tillhandahåller "budget" alternativ.

Mvh,
Anders


67
Markpooler. / Betongvägg, vad innebär det?
« skrivet: augusti 28, 2009, 20:43:41:41  »
Hej,
vi håller på kämpa på och försöker bestämma oss för vilken pool det ska bli... Liner blir det i alla fall med plåt, antingen en "åtta" eller oval...

Frågan då, vissa leverantörer skriver att poolen måste stå på betongplatta och ha betongväggar, vad innebär det i praktiken?
Betongplatta är väl rätt uppenbart, och då antar jag de menar en armerad tjock sak... :o

Men vad innebär "betongväggar"?
Ska man mura upp väggar för långsidorna kan man väl lika gärna mura en pool... eller...?

Kan man använda stenmjöl istället för betongplatta och isolera under, det föreslog en återförsäljare...?

Hittar inte riktigt någon helt klar beskrivning tycker jag och återförsäljarna säger lite olika, fast de säljer samma märken.

Tacksam om någon kan reda ut detta åt mig...

//Anders

Sidor: 1 ... 6 [7]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag