CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - corrado95

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Varför sâ lâg vattenivâ i min pool idag?
« skrivet: maj 29, 2018, 05:21:29:29  »
TommyC
Backventil? Först förstod jag inte detta. Tittade i pumprummet. Jo det verkade finnas en backventil men det var till poolen!
Sen kollade jag pâ den nivâ som var i poolen när jag upptäckte problem. Det var 29 cm under poolens överkant. Sen mätte jag till dikets överkant när det var fyllt. Samma!
Sâ det var sâ det mâste gâtt till! Men var finns backventilen?  I diket finns ett grovt rör som suger ut vattnet. I änden pâ det sitter en plastsil. Kan det vara där inne som backventilen sitter?
Skruvar loss silen och där innanför sitter backventilen. Bingo (som i  Ingloriousbastards). Det har alltsâ funnits skräp som gjort att backventilen varit öppen när pumpen stängts.
TommyC, du ska ha ett stort tack för ditt tips! Hoppas att du kunnat njuta av den tidiga sommarvärmen!

2
Markpooler. / SV: Varför sâ lâg vattenivâ i min pool idag?
« skrivet: maj 28, 2018, 16:23:16:16  »
Finns inga rännor runt poolen. Bufferten är diket.

3
Markpooler. / Varför sâ lâg vattenivâ i min pool idag?
« skrivet: maj 28, 2018, 14:15:36:36  »
Jag har en pool i Thailand, jag vet inte vad typen kallas. Den är 4x8 m och när jag kör pumpen sâ rinner vattnet över kanten och ner i "diket".
I botten pâ poolen finns det fyra inlopp och ett utlopp. I diket finns det vattentillförsel som stängs av med en flottör.
I natt hade det regnat. När jag kom ut idag sâ var vattennivân i poolen 20 cm för lâg.
Diket var fyllt till bredden pg av regnet.
Timern kör pumpen 2 tim pâ morgon och 2 tim pâ kvällen.
När jag kommer in i pumprummet sâ ser jag att vattennivân i pumpen är mycket lâg. Jag fâr köra pumpen  en stund tills den fylls med vatten.
Det finns tre kranar pâ inkommande vattnet till pumpen. Det är frân diket, poolen och ett sug som jag öppnar när jag ska dammsuga poolen.
Allt sâg ut som det skulle i poolrummet.
Vad kan ha hänt?

PS Jag sköter själv underhâll pâ poolen

4
Hej!
Jag har ett dilemma och undrar om ni kan hjälpa mig att bli klokare?
Jag har nyligen köpt ett hus i Hua Hin som har en sk Magnapool, vilket anses vara den pool som är skönast att bada i och bäst för kroppen. Det jag inte visste var att man måste tillföra 2 säckar magnesium varje månad a' 25 kg och till ett pris av ca 500 kr tillsammans.
Min första reaktion blev att jag tyckte det var dyrt med 500 kr för detta samt kostnaden för skötsel av poolen.
Jag pratade med några och de föreslog att man skulle göra om poolen till en saltvattenpool, kostnaden för saltet skulle röra sig om 100 kr/mån.
Nu talade poolfirman om att det skulle kosta ca 10 000 kr att sätta in en ny utrustning.
En annan person som är byggare i detta område, och har byggt många pooler menade att det skulle gå bra att använda befintlig utrustning för att göra om den till saltpool.
Idag så hade jag besök av en representant för poolfirman för jag ville lära mig hur anläggningen fungerade. Han menade då att detta inte kommer att fungera om man inte sätter in en ny anläggning för saltpool. Det skulle då kosta 10 000 - 15 000 kr.
Jag kan ingenting om pooler och vet nu inte hur jag ska göra.
Jag sökte på detta forum om magnesiumpooler men fick ingen träff, jag antar att det betyder att det inte förekommer i Sverige. Så det finns kanske heller ingen kunskap om denna typ av pool.
Mina frågor och undringar är följande:
Jag skulle väl kunna ta kostnaden på 500/mån för magnesiumet, även om det är mycket. Men skulle helst vilja ha ett billigare alternativ
Frågan är om det kanske går att skaffa magnesium billigare? Skulle det kunna inköpas för ca 300/mån då vill jag nog fortsätta med det.
Vad händer i centralen om man har en magnesium resp saltvattenpool?
Magnesiumpool har en sk Magnacell
Kan det vara problem att gå över till en saltpool pga att poolen inte är byggd för dett och saltet kan orsaka skada på utrustning samt armering i poolen?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag